Rm. Valcea - Szeged

Calatorii auto si nu numai, locuri vizitate, locuri recomandate, etc...
Scrie răspuns
dragos_vl
Numar Inmatriculare: VL 20 RBY

Rm. Valcea - Szeged

Mesaj de dragos_vl »

In cursul saptaminii trecute am facut "de buna voie si silit de imprejurari" un drum la Szeged, in Ungaria.
Ruta aleasa: Rm. Valcea - Tg. Jiu - Pertrosani - Hateg - Caransebes - Lugoj - Timisoara - Sincolau Mare - Cenad - Szeged.
Retur - la fel. Cu precizarea ca de la Timisoara la Szeged am facut 2 drumuri in 2 zile diferite.
Km parcursi 1282; consum computer bord 7,1%; media de viteza 54 km/h. Un consum de "plin pe plin" dupa 659 km parcursi a iesit la 7,18%. Acceptabil, zic eu.
Starea drumului.
Rm. Valcea - Tg. Jiu :foarte buna, singura problema sint localitatile foarte apropiate, fara mari posibilitati de viteza.
Tg. Jiu - Petrosani : prima parte pina la Bumbesti-Jiu destul de nasoala, apoi Valea Jiului se prezinta chiar bine.
Petrosani - Caransebes: excelent, cu multe portiuni drepte si putine localitati. Toata aceasta portiune pot spune ca putin aglomerata.
Caransebes - Timisoara: unul din cele mai oribile drumuri pe care am mers in ultimul timp. Se lucreaza, asfalt plin de gropi, pe alocuri chiar fara asfalt, plus ca destul de aglomerata.
Timisoara - Cenad: aproape 80 km de sosea de vis. Portiuni drepte si de 10 km, 5 sau 6 localitati. Am piscat-o putin, pe unele portiuni si 160 km/h.
In ungaria - 30 de Km de strada foarte aglomerata. Foarte important - in Ungaria vigneta este obligatorie doar pe autostrada. La granita nici un fel de probleme in cele doua dati cind am trecut.
Am uitat ce era mai important:
Brelina, 1.6, 110 cai, gri -iceland, frumoasa de mori.
ovidiudraganescu

Re: Rm. Valcea - Szeged

Mesaj de ovidiudraganescu »

cand mai veniti de la timi la bucuresti, incercati si ruta Timisoara-Moravita-Oravita-Moldova Noua-Orsova-Severin-Craiova
drumul e 90%bun, iar peisajul e demential, vezi tot defileul dunarii.. sunt 80km in plus fatza de tm-lugoj-caransebes-herculane-orsova, dar merita.

iar pt cei care mai merg la TM, va pot spune ca cel mai scurt si "ok" drum ramane pe herculane. s-a mai reparat, se lucreaza, sunt semafoare si tiruri dar tot faci mai putin decat pe petrosani sau pe moldova noua. si ATTN: de la lugoj mergeti pe Buzias, e drumul muuuult mai bun decat pe recas

spun toate astea ca de 5 ani fac drumul craiova-tm aproape saptamanal :drive
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Multumim pentru utilele informatii :D
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
gusti
The man with the C4

Mesaj de gusti »

ovidiudraganescu scrie:cand mai veniti de la timi la bucuresti, incercati si ruta Timisoara-Moravita-Oravita-Moldova Noua-Orsova-Severin-Craiova
drumul e 90%bun, iar peisajul e demential, vezi tot defileul dunarii.. sunt 80km in plus fatza de tm-lugoj-caransebes-herculane-orsova, dar merita.
:drive
Am mers pe drumul asta in primavara si a fost horror, la un moment dat am facut 15 km intr-o ora si 10 min. Peisajul este intradevar minunat dar la un moment dat imi venea sa ma dau cu capul de parbriz din cauza acelei portiuni de drum. In rest se merge mai mult decat acceptabil (odata ce ai trecut de portiunea de pietris - nici macar nu era asfalt pe acolo)
Citroen C4 1.6i 110cv Jaune Scott pachet VTR plus
B 52 NPO
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

ovidiudraganescu scrie:cand mai veniti de la timi la bucuresti, incercati si ruta Timisoara-Moravita-Oravita-Moldova Noua-Orsova-Severin-Craiova
drumul e 90%bun, iar peisajul e demential, vezi tot defileul dunarii..
Pai ar fii trebuit sa-l repare cam total, ca eu anul trecut cand am luat-o pe acolo era cam praf.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
ovidiudraganescu

Mesaj de ovidiudraganescu »

pai s-a asfaltat mult si chiar foarte bine. au acoperit majoritatea zonelor de pietris de care ziceti, iar asfaltul e intre cele mai bune pe care am mers.. oltima oara am trecut acum o luna si era chiar ok drumul. iar pe portiunile unde se lucreaza merg 50km/h lejer. avantajul fata de caransebes e ca nu stai la semafor, te intelegi cu excavatoristu din priviri si te lasa :) si oricum, la cum se lucreaza pe herculane-caransebes acum, masina sufera la fel
Scrie răspuns

Înapoi la “Calatorii (Auto), vacante, etc”