Cutie semi automată C4 Picasso.Cum se conduce?

Totul despre C4 Picasso
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

mugurel scrie: teoretic ar trebui prin bluetooth sa vada direct din telefon agenda si altele.
in documentatia tehnica spune ca dupa imperechere, se vede imediat si agenda, dar nu e asa, deci cred ca de fapt telefonul o transfera catre C4...asta mai este o optiune care de obicei eu o bifez din telefon. depinde ce are fiecare, eu la SonyEricsson M600i asa patesc. Daca pun blackberry nu transfera agenda sub niciun chip.

mai important este ca de la volan poti sa folosesti telefonul, fara sa ridici privirea si fara sa cauti butoane, asa cum sunt carkit-urile, nu? :wink:
Evident ca functiile instalatiei BT stock sunt foarte comode (apelare vocala-daca stie si mobilul, agenda afisata, etc.) Echipamentul in sine pare sa fie Blaupunkt, am tot sapat dupa documentatii, dar nimic. Detaliile astea se afla pe parcurs. La o plecare la drum mai lung reconfigurez mobilul sa vedem exact cate contacte descarca. Personal raman la concluzia ca memoria instalatiei BT e limitata undeva la 100-200 de contacte per telefon (din cele 4 telefoane posibile de imperecheat).

Ca un HINT: Incearca de pe Blackberry sa trimiti contactele unul cate unul (cele mai importante si uzuale, evident) in format "vCard", catre masina. Formatul e recunoscut de masina si raman salvate in memoria instalatiei pana la o eventuala stergere a dispozitivului imperecheat. Asta am intampinat eu la un Nokia 6120. Nu descarca singur contactele. SIM-ul e oarecum protejat la accesari din exterior, dar trimitand manual contactele in format vCard, merge !

Scuze initiatorului topicului pentru discutia "pe din afara" dar cu siguranta ii vor fi utile in cazu unei echipari BT !
C4 1.6i 16V Berlina
imm

Mesaj de imm »

Pentru toţi posesorii de C4 Picasso s-ar părea că azi trebuie să li se spună LA MULŢI ANI! Pe 25 octombrie 1881 s-a născut pictorul Pablo Ruiz Picasso. Eu încă aştept "nou-născuta" maşină. E pe drum...
Razvan_Iancu

Mesaj de Razvan_Iancu »

Am si eu un Grand C4 Picasso de 8 luni de zile si sunt foarte multumit de cum merge. Am facut excursii de sute de km, am mers si pe Transfagarasan dus-intors si masina a raspuns foarte bine la drum. Daca vrei sa conduci sportiv atunci te ajuta acceleratia "la blana" dar schimba pe la 4000-5000 de ture, altfel , la mers "batranesc" schimba pe la 2000-2200 ture. Poti schimba manual vitezele in regim A si asta e un avantaj real mai ales la frana de motor. Deci toate numai de bine despre aceasta masina.
Grand C4 Picasso SX 2.0i 143CP
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Bine ai venit in club Razvan, poate ne spui si noua mai multe despre masina (neaparat poze :) )
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
imm

Mesaj de imm »

După cum am promis revin cu primele impresii. Am primit maşina de câteva zile (cei de la Citroen Galaţi s-au ţinut de cuvânt!) şi sunt extrem de încântat. Maşina atrage privirile pe stradă şi arată foarte bine. Este foarte confortabilă şi are o mulţime de dotări care îţi fac viaţa la volan mai uşoară(senzor ploaie, lumină, toate comenzile sunt pe volan, bluetooth). Plus o mulţime de spaţii de depozitare şi unportbagaj foarte mare. Motorul diesel de 2 litri trage bine şi este silenţios.
CUTIA AUTOMATĂ. Ei bine este o încântare! M-am obişnuit foarte repede cu ea, este silenţioasă la schimbări(practic dacă nu eşti atent simţi doar schimbarea între treptele 1 şi 2 după care nu prea îţi dai seama când mai schimbă). Are două moduri de lucru care sunt la fel de practice.
În modul automat schimbă singură vitezele cum crede de cuviinţă şi în funcţie de felul în care conduci. Concret, dacă conduci lejer fără accelerări buşte va schimba foarte rapid vitezele astfel că pe la 45-50 eşti într-a 4 a, pe la 55-60 înr-a 5- a iar pe la 65-70 deja eşti într-a 6 a.
Dacă te grăbeşti sau vrei să ai ceva demaraj şi apeşi mai serios pe acceleraţie atunci cutia urcă mai tare în ture motorul şi schimbările se fac la viteze mai mari. Oricum dacă nu iţi convine treapta selectată poţi schimba tu de la padelele din lateralul volanului.
În modul manual trebuie ca tu să schimbi treptele de la padele însă doar în sens ascendent .Dacă frânezi când eşti într-o treptă superioară şi aceasta nu mai este adecvată pentru viteza redusă cutia va retrograda automat în treapta corespunzătoare.
În concluzie cred că face 1000 euro în plus faţă de cutia manuală.Ca să nu mai spun că motorul de 2 litri (care cred că e mai potrivit pentru greutatea maşinii-1600 kg) poate fi cuplat doar la o astfel de cutie fie că e pe benzină fie că e diesel.
:D :D :D :D :D
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Pai s-o stapanesti cu placere, poate ne vedem pe la o intalnire.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

s-o stapanesti sanatos cat mai multi km.
eu in general folosesc modul automat ptr ca e mult prea relaxant... iar eu sunt mai puturos din fire :oops:
oricum.. sunt incantat de masinuta si de cutie... de fapt cutia am ales-o automata pentru a putea beneficia de minifrigider.... dar sunt cam amarat de dimensiunea cam mare (lungime- latime) ptr oras. drept ptr care... o sa trec la un smart de 2 locuri.. ptr oras :D si asta numai datorita faptului ca c1 nu are cutie automata :cry: pe nici o versiune..
ehh.. asta e. din pacate mie deja mi-au zgariat-o in parcari :cry: :cry:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

N-am fost pe faza ... e vorba de C4 GRAND Picasso, adica cel cu 7 locuri ?

Asta e intr-adevar MARE pentru Bucuresti ... cel de 5 locuri e "fara GRAND"
C4 1.6i 16V Berlina
commandorsteel
PowerSteel

vladut_v scrie:N-am fost pe faza ... e vorba de C4 GRAND Picasso, adica cel cu 7 locuri ?

Asta e intr-adevar MARE pentru Bucuresti ... cel de 5 locuri e "fara GRAND"
scuzele de rigoare.... intradevar e vorba de cel cu 7 locuri :D
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
bogdan picasso
Numar Inmatriculare: B 13 BAD

Re: Cutie semi automată C4 Picasso.Cum se conduce?

Mesaj de bogdan picasso »

salut sunt nou pe forum si ma uitam si eu pe tot ceea ce e scris ma uimiti dar nu va contrazic.Eu nu am avut nici o problema nici cu cei din service si nici cu masina si am citroen de 4 ani . intradevar nu am avut c4 am avut xsara picasso.
Referitor la topic acum am c4 picaasso 2.0 hdi senso-drive si este super ok nu stiu insa cum o sa se comporte pe zapada dar sper sa nu am probleme.DAca ar fi sa ma vait m-as vaita de consum ca se aproprie de 10l/100km
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Bine ai venit Bogdan :D
Cred ca ar fi mai bine sa iti deschizi un topic in care sa iti prezinti masina si sa ne povestesti ce si cum.
Si sa pui si niste poze, binenteles :wink:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
bogdan picasso
Numar Inmatriculare: B 13 BAD

Mesaj de bogdan picasso »

ok asta o sa fac
commandorsteel
PowerSteel

bogdan picasso scrie:salut sunt nou pe forum si ma uitam si eu pe tot ceea ce e scris ma uimiti dar nu va contrazic.Eu nu am avut nici o problema nici cu cei din service si nici cu masina si am citroen de 4 ani . intradevar nu am avut c4 am avut xsara picasso.
Referitor la topic acum am c4 picaasso 2.0 hdi senso-drive si este super ok nu stiu insa cum o sa se comporte pe zapada dar sper sa nu am probleme.DAca ar fi sa ma vait m-as vaita de consum ca se aproprie de 10l/100km
iarna e cam naspa pe zapada....
nu prea poti face balans cu sensodrive-ul....
iti spun din proprie experienta :(
in cel mai bun caz.... dezactivezi esp-ul... #-o
ImagineImagine
Imagine
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Poze poze ... :drive
commandorsteel
PowerSteel

la ce sa-ti fac bah poze ??? :shock:
cum patinez pe zapada?? ::P
ImagineImagine
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Picasso”