Atentie la motociclisti

Discutii despre orice va taie capul
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Atentie la motociclisti

Mesaj de cosminnuss »

Am primit si eu textul si il ofer mai departe identic:

-------------
nu viteza ucide ci opririle prea bruste!

fapte:
60% din accidentele cu moto sunt mortale
80% dintre accidentele de moto au loc din vina conducatorilor de autoturisme

http://www.livevideo.com/media/playvide ... 7B8E39BE3E

si repet rugamintea de a fi mai atenti in trafic:

http://www.youtube.com/watch?v=9uH5udiAktA
--------------

Anumite scene pot fi considerate a fi prea dure. Actionati in consecinta
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
herete

Mesaj de herete »

sa vedeti pe forum pe motociclism.ro, exista thread jurnalul negru si saptamanal cred ca sunt 3-4 accidente mortale.
C4 Coupe Urban Jungle 1.6i 16V 110CP Gris Fer B 55 PSU
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Sunt perfect de acord... in Buc, si in Ro in general, lumea nu prea vede nici semnele de circulatie,
nici masinile, ce sa mai vorbim de motociclisti... Remember: look, look the other way, then look again!

Pe de alta parte, motociclistii din Romania sunt ff. putini responsabili, majoritatea suferind de teribilism cronic
si avand hipo-responsabilitate acuta in spatele ghidonului, deci... it works both ways... ;)

Aveti grija...

PS: in ultimul an, am asistat de doua ori (live) la accidente cauzate de neacordarea prioritatii (cedeaza trecerea nerespectat)
si in ambele cazuri, daca ar fi fost vorba de un motociclist vs. auto, sau chiar auto nesigura (dacia berlina, tico, matiz etc)
vs. auto, in loc de auto vs. auto... era nasol rau de tot... :(
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
gonty
Profu'
Numar Inmatriculare: IS96DEA

Mesaj de gonty »

SAMmy scrie: Pe de alta parte, motociclistii din Romania sunt ff. putini responsabili, majoritatea suferind de teribilism cronic
si avand hipo-responsabilitate acuta in spatele ghidonului, deci... it works both ways... ;)
Subscriu.... Marea majoritate sunt pustani de bani gata care se joaca cu focul. Au deschis un atelier de reparatii pe langa casa mea (cam la 200m) numit semnificativ "Speed Zone" si toata ziua nu fac altceva decat sa ambaleze motoarele si sa testeze motocicletele. Si daca ar merge normal as intelege. Insa "merg la vitejie" fara casca, pe o roata, cu viteza foarte mare, cat mai pe centrul drumului. Si vreti sa am mila de asemenea specimene? Si-o cauta singuri... De altfel, toate motocicletele pe care le vad de ceva vreme in Iasi merg cu mult peste limita legala.
C4 2.0 HDI, SX Pack, bixenon directionale, pavilion vitrat
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun

Mesaj de cosminnuss »

Nu cred ca ai vrea sa ai pe cineva pe constiinta doar pentru ca nu ai vrut sa mai stai inca cateva secunde in intersectie sa te asiguri ca nu vine vreun "smecher".
Si vreti sa am mila de asemenea specimene
Sa inteleg ca-i vanezi?! Mi se pare o afirmatie extrem de iresponsabila... no offence
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Nu trebuie chiar generalizat, pentru ca sunt si destui motociclisti cu capul pe umeri..La fel cum e si la masini, multi nebuni si inconstienti exista!!

Eu era sa o comit de vreo 2 ori cu motociclistii. O data din vina mea, cand dupa banda 2 am trecut pe banda 1 si in ultimul moment a claxonat motociclistul si m-am repliat repede,daca nu claxona il faceam varza..pur si simplu nu il vazusem in oglinda. :(
A doua oara, eram pe prima banda cu semnalul dat drumu, destul de aproape de bordura. Se face verde, apuc sa ma incadrez pentur dreapta si ma trezesc cu un tampit de motociclist cu claxoane,frane ca se opreste milimetric de usa mea..Bineinteles ca tot el cu gura mare, a fost circ mare acolo, a venit si un militian care era in intersectie...si pana la urma s-au calmat spiritele. Omul era figuri de genul, dadea cu casca de pamant, urla ca era sa-l omor..., si eu nu puteam decat sa rad..
Cat de dobitoc sa fii sa faci asa ceva?? Depasesti toata coloana prin dreapta, nu te uiti ca ala care e primul in coloana semnalizeaza dreapta si vrei sa il si depasesti(prin dreapta) ...
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
gonty
Profu'
Numar Inmatriculare: IS96DEA

Mesaj de gonty »

cosminnuss scrie:Nu cred ca ai vrea sa ai pe cineva pe constiinta doar pentru ca nu ai vrut sa mai stai inca cateva secunde in intersectie sa te asiguri ca nu vine vreun "smecher".
Sa inteleg ca-i vanezi?! Mi se pare o afirmatie extrem de iresponsabila... no offence
Nu sunt ofensat. Doar mi-am dat si eu cu parerea la o chestiune care, sincer, pe mine nu ma intereseaza. Insa pur si simplu sunt satul de cata atentie cer (prin astfel de mesaje si pe toate forumurile auto) fara a incerca sa fie ei, in principal, atenti.
In momentul in care iesi pe drum esti constient ca exista riscuri. Eu am adoptat de multa vreme o conduita cat se poate de preventiva si ca rezultat, in 21 de ani de conducere si peste 250000 km ma pot lauda cu:
- 2 radare (unul in 1998 cu Tico pe Splaiul Bahlui la 65 km/h) si unul in Budai cu 68km/h (2001 cu Oltcit-ul)
- nici o amenda (cu exceptia celor 2 de la radar)
- atata timp cat am fost la volan, nu am fost implicat in nici o tamponare (nici din vina mea si nici a altuia). Am avut SuperNova botita (in stationare pe trotuar). Asta nu inseamna sa ma urmariti sa ma loviti :lol:

Deci inca odata, de ce sa am eu mila de ei atata timp cat pe ei nu-i freaca grija. Nu le pot ura decat atat: "invatati sa va paziti si de cei care gresesc".
C4 2.0 HDI, SX Pack, bixenon directionale, pavilion vitrat
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

mai periculoase sunt pocket-bike-urile
frate, nici nu le vezi in retrovizoare, si se misca ca mustele prin trafic.
eu autovehicul am dreptul sa merg pe banda mea (fara a se numi schimbarea directiei, ar fi culmea) si el ma dubleaza (ilegal) si cand eu ocolesc ceva, ca mi s-a parut dubios pe strada, il zbor pe un nemernic din asta d nu se vede. si ma trezesc ca cine stie ca urmarire penala am pe spate. pai daca nu intra la spital din impact il bag eu, f*tui pe ma-sa. cum mi-era grija inainte cu pietonii sinucigasi care ar putea sa ma bage in penal, asa e cu astia acum.
doamne, au inceput sa iasa pe strazi cu ele toti copii corditi...ca deh, e cald, si tr sa impresioneze fetele
cu scuterele la fel, fac ilegalitati, n-au stre de trafic, merg pe unde apuca. eram pe trotuar in drum spre casa, si am vazut cum fara stres au oprit in intersctie 2 scutere (baietii cu prietenele lor in spate) si au intors, si au inceput sa mearga in sens invers printre masinile oprite la stop, ca sa ajunga unde voiam eu (trecusera de locul respectiv, din vijelia nebuna cu care venisera) doar baietii aveau casca de protectie
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Vezi ca statistica ta este gresita, doar 60% sunt din vina soferilor de masini.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun

Mesaj de cosminnuss »

Nu este statistica mea. Am zis si mai sus: asta am primit, asta am dat mai departe
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

IN ROMANIA SOFERII NU STIU CA EXISTA SI MOTOCICLISTI!!!!!!!!!!!!
Nu vorbesc de acei motociclisti kamikaze.
Si-a luat frate-miu motor acum vreo 2 luni si a fost weekendul trecut la Timisoara. Pe linie dubla continua s-a trezit un CRETIN-IDIOT-............(MA OPRESESC ACUM CA SUNT UN PACHETEL DE NERVI) sa intoarca 180 grade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rezultat motor distrus, frate-miu cu mana in ghips si ceva julituri si prietena doar cu julituri si sperietura. Slava Domnului!
Mentionez ca fratele meu avea doar 30-40 la ora pentru ca abia plecase de la semafor.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
enacheedi
Numar Inmatriculare: B-16-KCA

Mesaj de enacheedi »

Intoarceri aiurea sau neacordare de prioritate se intampla si in cazul in care mergi cu mertzu ... si te poate vedea dobitocul mai bine ... ce sa mai zic de motor.
DAR ...
cand stam la semafor .... un card de masini .. mai mult sau mai putin aliniate ... ce draqu se inghesuie cu motorul printre oglinzile retrovizoare , continuand mai apoi in trafic aceeasi schema ??? Baietii profita de supletea motoarelor si uita de faptul ca se supun totusi acelorasi reguli de circulatie !!!
Ii vezi zilnic ... iar modul riscant in care conduc ... ne face asa vehementi ...
so .. sa concluzionam !!!!!!!!!

Din punctul meu de vedere ... motociclistii sunt periculosi in trafic ... (conduc dupa alte reguli) !!!!!!!!!
Covorase / Presulete - Toate dedicate
pgpdesign
Numar Inmatriculare: B91XXB

Re: Atentie la motociclisti

Mesaj de pgpdesign »

Eu incerc sa-i respect, sa-i privesc ca pe oricare alt participant la trafic (nu-i depasesc atunci cand vine ceva de pe contrasens etc.). Asta e si pretentia lor. Dar cum ramane cu comportamentul lor? Cu depasirile prin partea dreapta? Cu taiatul curbelor?

Mie unul din asta care cobora Mesesul si a taiat 3 benzi intr-o curba (banda lui si inca 2 de pe contrasens) aproape mi-a atins oglinda cu casca!!!

In alta zi aveau intalnire tot pe Meses - incercam sa ies de la restaurant - iesirea se face intr-o portiune dreapta la capetele careia sunt 2 curbe. Nu doar ca m-am asigurat vizual dar am lasat geamurile jos sa aud daca nu cumva vine unu' de dupa curba....
Paul
C4 1.6 HDI 110 CP, negru cand e curata
My Photo Blog || My Flickr Photostream || My company website || Jucarii si Jocuri
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Re:

Mesaj de Dan pasare »

enacheedi scrie:......
DAR ...
cand stam la semafor .... un card de masini .. mai mult sau mai putin aliniate ... ce draqu se inghesuie cu motorul printre oglinzile retrovizoare , continuand mai apoi in trafic aceeasi schema ??? Baietii profita de supletea motoarelor ....
... motociclistii sunt periculosi in trafic ... (conduc dupa alte reguli) !!!!!!!!!
1.asta e si ideea, sa profiti de ''supletea' motoarelor; pt asta iti iei motor, sa nu mai stai in coada :wink: Chestia asta se practica in toata Europa. De curiozitate, cand mergi in Italia, Grecia sau Spania, uita-te mai cu atentie si vezi cine sunt primii la semafor? Uite un mic exemplu:

Imagine

2.in trafic, sunt mai periculosi soferii! De ce? Sunt mai multi,mai mari, mai nervosi iar atunci cand fac un accident de regula fac mai mult rau altora, in timp ce motociclistii sufera mai mult ei in caz de accident. Pt asta trebuie sa fim mai atenti cu ei, nu pt ca sunt mai buni sau mai destepti, ci pur si simplu pt ca sunt mai expusi.
Cine merge pe principiul ''e riscul lui ca merge pe motor'' greseste. Unul din cele mai mari riscuri pt motociclisti e.....soferii :mrgreen:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
baty_san

Re: Atentie la motociclisti

Mesaj de baty_san »

dar cine lasa copii cu scutere in trafic? autoritatile romane sa zic asa..."nu sunt la semne" .... cum lasi un copil in trafic cu un scuter fara permis? fara o scoala de conducere? ce mama dreaq? nu tot trafic este? la 60-90 la ora sunt cei mai tari ca doar,,, nu trebuie permis ca are 49cc... dar tot pe drumul ala ma duc si eusi ii vad ca numai tampenii fac. Cum poti sa-i ceri la ala sa conduca preventiv, sa nu faca prostii,ca habar nu are ce e o regula de circulatie !!!
si la fel motociclistii...sunt 2 tabere, aia care mai gandesc si ceilalti... nu sunt numai ei vinovati nu a zis nimeni, dar statistica cu 80% din vina conducatorilor auto e eronata... zic eu.
Don't steal...goverment hates competition!
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”