Lanturi antiderapante

mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Lanturi antiderapante

Mesaj de mituc »

Ma tot freaca nevasta'mea la cap sa ne luam lanturi, nu vrea sa intelegeaga ca de unde nu iesi cu un pneu de iarna bun nu iesi nici cu lant. Asadar, daca tot le iau tre' sa fie cum vreau eu: in chestie textila, sa nu-mi trancane prin portbagaj si sa fie si flexibila s-o inghesui unde am eu chef: lanturile din poza de mai jos au trecuta si dimensiunea pneurilor mele, 205/50/r17.
Imagine

Insa vin in carcasa de plastic, ca pentru daciile 1100. Urmatoarele insa, care mai aduc a ce vreau eu nu au trecuta aceasta dimensiune de pneu, insa au 225/50/r17 si ma tem sa nu-mi filfiie, insa au o dimensiune comuna cu primele, 215/60/r15:
Imagine
Care va pricepeti la asa ceva, ce spuneti, se potrivesc si primele?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Mihay
Supermoderator

Re: Lanturi antiderapante

Mesaj de Mihay »

bai eu n`am avut niciodata...nici nu stiu cum s`ar monta...nici nu pot sa ma aplec prea mult :D :D :D
candymann

Mesaj de candymann »

eu am avut asha ceva la c3-ul mamei mele. acum 3 ani a nins de craciun foarte tare si la sat unde eram era tocmai bun momentul k sa le incerc. unde era zapada mai mare ma bagam si nu aveam nici o problema. gumele de iarna au si ele limitele lor. acolo intervin lanturile, pentru cine le are. eu spun k merita sa le ai in portbagaj cand te duci undeva la drum.
ovidiudraganescu

Mesaj de ovidiudraganescu »

imi dau si eu cu parerea din experienta:

cauciucuriele de iarna sunt superbe dar sub nici o forma nu inlocuiesc lanturile. acum cativa ani aveam un cielo cu dunlop wintersport+ lanturi. eu am urcat la predeal la partie, unu cu un SUV 4x4 cu cauciucuri de iarna+diff autoblocante NU.

tot din experienta: NU CUMPARA lanturi daca nu sunt EXACT pe diamesiunea rotilor tale. am facut asta ca vroiam sa urc la ranca. le-am montat, le-am strans BINE, insist: bine! si totusi, dupa maxim 500metri am oprit ca scoteau sunete ciudate. mi-au taiat ambele furtune de frana, am pierdut lichid, le-am dat jos si am coborat ranca in frana de motor +100km pana la craiova fara frane.. naspa
mituc

Mesaj de mituc »

La sugestia omului cu bomboane (candyman) am facut o comanda de lanturi la sigemo.ro. Am optat pentru RUD Compact easy2go, au si asa un pret piparat pentru cit cred ca le voi folosi, insa daca tot le iau macar sa fie ceva ca lumea. Dupa ce am citit sugetiile facute pe privat de candyman si respectiv pataniile voastre (ovidiudraganescu) nu vreau sa-mi franjuresc aripile la vitica, sau sa-mi tai furtune de frina sau mai stiu eu in ce alte boli provocate s-o bag.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

bah... lanturile sunt bune cand e zapada mare si unde nu te ajuta cauciucurile de iarna.
lanturile se pun relativ usor (numai sa nu ai burta prea mare, ca... nu spunem cine ::P ), dar cel mai bine se pun la o vulcanizare sau acasa cand ridici masina pe cric si dai roata jos (eu asa fac), o desumfli, pui lanturile si le strangi cat sa stea teapene pe cauciuc, apoi umfli la loc cauciucul.
e metoda cea mai buna dar si cea mai obositoare. in cazul asta nu-ti mai flendura nici un lant, nu-ti mai atinge aripa sau conductele de frana si nici nu iti mai roade prea mult cauciucul... etc.
in general eu asa fac si e super bine. mai naspa este apoi cand mai dau peste drumuri curatate in care predomina asfaltul si... nu poti merge cu mai mult de 40-50 km / h.
ahh.. si sa nu va luati lanturi care au ca strangere un inel sau brida de cauciuc. sunt niste spanacuri care prin forta centrifuga ... se lungesc si umfla lanturile pe roata si ating tabla.

succes
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Pac
Numar Inmatriculare: B-95-AFU

Mesaj de Pac »

Eu am avut din alea in cutie bizara de plastic. Le-am folosit cativa km toata iarna treceuta si doar cand am avut de urcat. Dupa ce am terminat drumul cu zapada le-am dat imediat jos.
Cauciucurile de iarna au limitele lor. Cu lanturile puse am spart cu buldozerul de O2 nametii facuti de plugurile de zapada ca nu puteam iesi de pe drumeagul meu si lopata o pierdusem. Am intrat cu tupeu si n-am patinat deloc.
N-am semnatura, eu semnez anonim...
http://paculet.wordpress.com/2008/12/18 ... aordinara/
sorigen

Mesaj de sorigen »

Iti recomand niste lanturi RUD de la http://www.sigemo.ro/" onclick="window.open(this.href);return false;

Sunt un pic mai scumpe decat cele de prin benzinarii, dar calitatea e mult peste.
2008 Citroen C4 VTR 1.6HDi 110cp + (Folii Llumar, Faruri Dectane, Xenon GT HID) aici
http://www.info-service.ro
mituc

Mesaj de mituc »

asta mi-a recomandat si candyman, tu fiind al doilea probabil ca au lanturi bune. DIn nefericire nu aveau pe stoc atunci ce voiam eu, asa ca am apucat sa iau niste pocnete de lanturi din carrefour (pe care sper sa nu trebuiasca sa le folosesc niciodata.

commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

ehh.. te tin pana dai de primu asfalt... si daca nu mergi repede cu ele :D
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
sorigen

Mesaj de sorigen »

Nu conteaza daca te tin sau nu, conteaza ca atunci cand se rup sa nu iti ia si o aripa cu ele :D
2008 Citroen C4 VTR 1.6HDi 110cp + (Folii Llumar, Faruri Dectane, Xenon GT HID) aici
http://www.info-service.ro
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

da de ce sa se rupa ?
nu se presupune ca la asfalt le dai jos de pe gume ?
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

koka, is back to business!
scrie peste tot!
bine ai revenit, incepusem sa ne ingrijoram! :mrgreen:
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

da ma , merci
imi pare rau cu nu am fost si la Auchan
asta e
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
candymann

Mesaj de candymann »

Aiurica scrie:koka, is back to business!
scrie peste tot!
bine ai revenit, incepusem sa ne ingrijoram! :mrgreen:
iti face concurenta, a? :mrgreen:
Scrie răspuns

Înapoi la “Tips&Tricks”