Anvelopele de iarna - trebuie nu trebuie??

Discutii despre orice legat de masini
Scrie răspuns
baty_san

Re: Anvelopele de iarna - trebuie nu trebuie??

Mesaj de baty_san »

TREBUIE !!! chiar si fara zapada, cum toata iarna e umed carosabilul si frig de obicei in jur de 0 grade, anvelopa de vara e ineficienta. merge dar doamne fereste sa trebuiasca o frana brusca... dupa cum a mai zis cineva, doar o data sa ai nevoie de ele si sa nu le ai....
Don't steal...goverment hates competition!
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

[quote="mki"]Prezoanele de aliaj merg foarte bine si pe jantele de tabla. Raman in schimb saibele de strangere care 'zdrangane' usor la viteze mici.

este exact invers...sper sa nu gresesc..adica cele de tabla merg pe aliaj si nu invers...cei care aveti diferite rog sa confirmati
Cezar
pi buni

Mesaj de Cezar »

Cele de la aliaj merg la tabla. 100%.

Am rezerva de tabla si stiu. Raman intradevar saibele nestranse.

Vezi ca este cred si prin carte o schema de genu.
candymann

Mesaj de candymann »

inca o chestie... noi vorbim aici daca trebuie sau daca nu trebuie anvelopele de iarna. in ungaria, de ex, este obligatoriu sa iti echipezi masina cu anvelope de iarna atunci cand temperatura scade sub 7 grade.
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Am vazut la tv o statistica, ziceau ca s-au dublat vanzarile la anvelope de iarna, iar la vulcanizarile mai pricopsite(gen Autosoft) se sta la coada pt montaj. E bine ca lumea a inteles importanta anvelopelor de iarna pt siguranta in trafic. :)
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
exdani
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
Numar Inmatriculare: B 94 WRR

Mesaj de exdani »

eu le-am schimbat la autosoft dudesti si am stat 1'30h la coada!!!
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

pai totusi romanii inseamna ca inca nu au inteles cand trebuie sa le puna, insa totusi au inteles ca pot salva vieti. Eu le-am montat in 20 de minute de cum a scazut temeperatura sub 7 grade mai multe zile la rand :wink:
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
exdani

Mesaj de exdani »

poate noaptea a scazut mai multe zile la rand sub 7 grade, insa ziua a fost destul de bine....

eu le-am montat miercuri la pranz si afara erau 15 grade si soare, nu stiu ce vrei sa spui prin "pai totusi romanii nu au inteles cand trebuie sa le puna".
eu cred ca le-am montat cand trebuia si daca am stat la acea coada la autosoft este ptr ca asa am vrut eu(spalat roti, azot, echilibrat, schimbat valve, etc) - puteam sa ma duc la gigi srl sa le schimb in 15 min.
silvius

Mesaj de silvius »

mai eu la gigi cum spui tu am pus fara azot ca e iarna si vreau sa se incalzeasca cauciucul :). La gigel asta am facut programare cu o zi inainte ca nu aveam timp de stat, fiind mereu in criza de timp.
De ce te ataci asa de tare cand spun ca romanii nu s-au obisnuit sa puna din timp? Tu ai stat o ora juma sa pui azot sa speli, sa cureti. Daca te simti cu musca pe caciula, treaba ta, nu ai inteles ce vreau sa spun.
Azi daca mergi o sa vezi cum o sa stai 3-4 ore ca deh, a nins sau mai rau patineaza care mai de care pe valea prahovei
exdani

Mesaj de exdani »

probabil ca nu am inteles eu....ideea este ca eu consider ca le-am schimbat la timp, iar la autosoft e plin si pe timp de vara
anne
Numar Inmatriculare: B-62-HGU

Mesaj de anne »

cu ajutorul lui Mihay mi-am comandat si eu cauciucuri de 195 si jenti de 15" :blob:
abia astept sa le vad luni cand mi le aduce.... :)

cat costa sa scot cauciucurile vechi si sa le montez pe cele noi...ma refer la montat cauciuc pe janta, echilibrare, montare cauciucuri pe masina si scoaterea celor vechi?????
CITROEN C4 coupe VTR 1.6i 110 CP neagra
B-62-HGU cu stiker
Citroen C3
silvius

Mesaj de silvius »

exdani scrie:probabil ca nu am inteles eu....ideea este ca eu consider ca le-am schimbat la timp, iar la autosoft e plin si pe timp de vara
da, le-ai schimbat la super timp. E grav atunci cand le schimbi in ultima clipa si afara e zapada, ca sa ma exprim altfel. Insa totusi e bine si in al 12-lea ceas, si asta e de laudat ca omul sta cateva ore sa isi schimbe gumele decat sa mearga cu ele.
Gigi asta al meu e singurul care stie sa imi echilibreze cum trebuie rotile ca eu sa :drive la orice viteza :lol:
baty_san

Mesaj de baty_san »

exdani scrie:daca ai jante stock nu cred ca merita efortul sa iti mai cumperi si de tabla...cat de nasoala poate fi iarna....doar in Brasov , unde mergi nonstop prin zapada....si mazga. Important e sa iti pui anvelope de iarna.
si fa un calcul...in pragul iernii o tura de dejantat + montare anvelope pe jante + echilibrat = 100 - 150lei.
aceeasi operatiune la primavara ... total 2-300 lei... si iaca sunt 2 jante.
Oare merita? [-X
Don't steal...goverment hates competition!
exdani

Mesaj de exdani »

baty_san scrie:
exdani scrie:daca ai jante stock nu cred ca merita efortul sa iti mai cumperi si de tabla...cat de nasoala poate fi iarna....doar in Brasov , unde mergi nonstop prin zapada....si mazga. Important e sa iti pui anvelope de iarna.
si fa un calcul...in pragul iernii o tura de dejantat + montare anvelope pe jante + echilibrat = 100 - 150lei.
aceeasi operatiune la primavara ... total 2-300 lei... si iaca sunt 2 jante.
Oare merita? [-X
foarte corect ce spui tu , insa daca nu ai toti banii ptr jante de tabla(500-600 lei) mai repede dai 100 lei iarna + 100 lei primavara sa schimbi caucioacele...
exdani

Mesaj de exdani »

silvius scrie:
exdani scrie:probabil ca nu am inteles eu....ideea este ca eu consider ca le-am schimbat la timp, iar la autosoft e plin si pe timp de vara
da, le-ai schimbat la super timp. E grav atunci cand le schimbi in ultima clipa si afara e zapada, ca sa ma exprim altfel. Insa totusi e bine si in al 12-lea ceas, si asta e de laudat ca omul sta cateva ore sa isi schimbe gumele decat sa mearga cu ele.
Gigi asta al meu e singurul care stie sa imi echilibreze cum trebuie rotile ca eu sa :drive la orice viteza :lol:
ok, am inteles ce ai vrut tu sa spui...
eu initial am crezut ca mi-ai spus mie ca am stat ca un fraier la coada ptr ca le-am montat abia miercurea trecuta si nu inainte cu 1 luna....cand erau 20 grade afara....

si am trecut azi pe Dudesti prin fata la Autosoft si m-am ingrozit - service-ul era incercuit de masini si afara ploua torential
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”