As merge pe anvelope de iarna pe 17". Au mai scazut preturile fata de anii trecuti. Acum Matador-ul/Debica/etc, pleaca de la un 320-340 RON bucata. Gasesti de calitate Dunlop/Nokian/Vredestein/Pirelli/GoodYear pana in 500 RON bucata. Varfurile de la Michelin sau variantele run-on-flat, trec de 800-900 RON pe bucata. Majoritatea ofera protectie la janta. Alege totusi un indice de incarcare Extra-Load (minim 93 sau 650 KG pe roata), pentru ca anvelopa este mai puternica din toate puncetele de vedere si nu risti sa lovesti janta sau sa faci galma. Sa mergi totusi chibzuit cu o perna de aer de 45-50-55 - talon de anvelopa.
Sunt si alte divizii mai modeste care scot preturi bune Falken/Semperit/etc.
Depinde si in ce parte a tarii stai. Cosntanta de exemplu difera mult de Brasov sau Harghita, unde iarna e 6 luni pe an. Nu as strica estetica masinii cu tabla si capace de 15", pentru jumate din perioada de utilizare. Pentru doua, trei luni a mai merge compromisul.
... la ce m-am gandit...
- vladut_v
Re: ... la ce m-am gandit...
C4 1.6i 16V Berlina
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Re: ... la ce m-am gandit...
Anvelope pe 17 cu balon de 55...hmmm...nu prea merge pe C4.Doar cele de 16 pot fi cu 55 adica 205/55/16, ca sa nu ai probleme. Oricum, e recomandat sa ai talonul cat mai mare la rotile de iarna.
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;