Mitul stabilitatii C4. Pro sau contra?
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
Re: Mitul stabilitatii C4. Pro sau contra?
Iinseamna ca esti un maestru!
felicitari!
felicitari!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Stiam 
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;-
gusti
- The man with the C4
chestia asta cu stabilitate intre berlina si coupe incepe sa devina un topic de genul diesel vs benzina. Dupa 3 ani de mers cu un coupe si dupa cateva iesiri si cu o berlina pot spune ca au acelasi comportament. Este o masina foarte stabila pentru pretul si pentru segmentul ei, am mers la limita cu ea de cateva ori si niciodata nu m-a dezamagit. M-am jucat pe zapada si ploaie si la fel, nu este o masina greu de condus sau stapanit
p.s singurul lucru cu adevarat important este : cauciucurile standard sunt total neadecvate ! cred ca sunt cele mai proaste cauciucuri produse de michelin
p.s singurul lucru cu adevarat important este : cauciucurile standard sunt total neadecvate ! cred ca sunt cele mai proaste cauciucuri produse de michelin
Citroen C4 1.6i 110cv Jaune Scott pachet VTR plus
B 52 NPO
B 52 NPO
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Chiar sunt cele mai ieftine din gama lor.
Doar ca acum nu se mai numesc doar Energy ci Energy Saver.
Doar ca acum nu se mai numesc doar Energy ci Energy Saver.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
gusti
- The man with the C4
trebuia sa le numeasca cu totul altfel ... ma abtin sa spun cum
B 52 NPO
B 52 NPO
- Mihay
- Supermoderator
eu cu cauciucurile stock efectiv mi se invarteau rotile in gol in tr 1 si 2 daca dadeam forja..cu rotile pe 17 si cauciucuri bune n`am patit asa niciodata. sa nu mai zic de diferenta pe ploaie. e clar conteaza f mult si cauciucurile...desi am mers cu cineva cu cauciucuri efectiv lise pe spate si nu parea ca l`ar deranja .
@basy stie..
@basy stie..
-
gusti
- The man with the C4
offtopic : erau speciale pt drift 
B 52 NPO
B 52 NPO
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Asta cu suspensia independenta e marketing. Desigur, tehnologic vorbind e un pas inainte, dar comparati suspensia independenta de pe peugeot 307, caruta golf, sageata-tot-inainte-directia-gard-hopa-drumul-facea-stinga astra si alte pocnete de masini "din aceeasi clasa" si s-ar puta sa aveti o surpriza de extraordinar de foarte mai proportii din partea lui C4 (ati ghicit, C4 sta pe sosea si celelalte se cer afara).Deese scrie:Depinde si de cauciucuri.
Este o masina stabila, totusi nu cea mai stabila din clasa (lipsa suspensiei independente pe spate)
In functie de setari, putinele modele care au un comportament apropiat sau eventual mai bun decit C4 ar fi cele bazate pe sasiul lui focus (focus, mazda3, subaru impreza) si hondele civic. La denivelari puternice C4 e in dezavantaj fata de cele cu suspensie independenta, insa nu asa mare dezavantaj cum credeti voi. Apoi, C4 nu e masina offroad, mergeti cu el pe strazi, nu pe delivelari
Later Edit: toyota auris mi s-a parut ca sta binisor in viraje, nu mi-am putut da seama daca e sub sau peste C4 dar is foarte apropiate.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- Deese
- Omul cu plasticele
Nu e marketing, doar ca nu orice masina care se lauda cu suspensie independenta e in top la stabilitate, conteaza si implementarea.
De exemplu C4 nu are Kia Cee'd are si diferenta la stabilitate intre ele mi s-a parut minima.
In schimb Focus care are vs C4 care nu are, Focus mi s-a parut mai stabil.
PS: Din cate stiu 307 nu are suspensie spate independenta.
De exemplu C4 nu are Kia Cee'd are si diferenta la stabilitate intre ele mi s-a parut minima.
In schimb Focus care are vs C4 care nu are, Focus mi s-a parut mai stabil.
PS: Din cate stiu 307 nu are suspensie spate independenta.
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Chia saminta e penalizata rau de: greutate, suspensiile moi, jantele subdimensionate la modelele mici. Aia are cu totul alte belele, e masina de buget si mai redus decit c4. Si chiar daca compari o chia cu jante de 15" si un C4 asemenea chia e din secolul trecut. Si daca are suspensie independenta fara nici un plus fata de o masina cu semi independenta sau neindependenta deloc atunci e marketing (si eventual cel putin 50Kg in plus).
P.S.: 307 are semi independenta sau independenta.
P.S.: 307 are semi independenta sau independenta.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
- Deese
- Omul cu plasticele
Cee'd are chiar suspensii mai tari decat C4.
La greutate nu e mare diferenta iar despre jante e vorba de un 1.4 Best cu jante de 16 din aliaj (nu cele originale, care erau 15 tabla) incaltate cu niste cauciucuri low-end (am impresia ca chiar Michelin Energy, adica ce am eu momentan pe masina)
Ciudat ca 307 sa aiba independenta/semi si C4 sa aiba o solutie mai slaba avand in vedere ca platforma lui C4 e cea de 307 putin rafinata.
La greutate nu e mare diferenta iar despre jante e vorba de un 1.4 Best cu jante de 16 din aliaj (nu cele originale, care erau 15 tabla) incaltate cu niste cauciucuri low-end (am impresia ca chiar Michelin Energy, adica ce am eu momentan pe masina)
Ciudat ca 307 sa aiba independenta/semi si C4 sa aiba o solutie mai slaba avand in vedere ca platforma lui C4 e cea de 307 putin rafinata.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
307 are fix aceiasi suspensie!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- Deese
- Omul cu plasticele
Asa stiam si eu.
Si atentie, nu zic de cee'd ca are stabilitate proasta, doamne fereste.
Doar ca pe forumul lor se zice ca e cea mai buna stabilitate din clasa, bla bla, suspensie independenta, bla bla.
In realitate mi s-a parut aproape identica cu cea de la C4, amandoua stau la fel de bine.
Prea multi oameni se lasa dusi de marketing words (suspensie independenta,etc) si pierd contactul cu realitatea.
Si atentie, nu zic de cee'd ca are stabilitate proasta, doamne fereste.
Doar ca pe forumul lor se zice ca e cea mai buna stabilitate din clasa, bla bla, suspensie independenta, bla bla.
In realitate mi s-a parut aproape identica cu cea de la C4, amandoua stau la fel de bine.
Prea multi oameni se lasa dusi de marketing words (suspensie independenta,etc) si pierd contactul cu realitatea.
- Mihay
- Supermoderator
Deesse ..ai topicul cu Ceed...use it!
- basy
- Praz Racing Team
Cum am afirmat si pe alte topicuri suspensia de C4 este geniala atata vreme cat drumul este bun. Pe denivelari de care nu se tine cont abordand curbele la fel de tare va aparea o oarecare reactie de supravirare, mai mult sau mai putin pronuntata, aici este singurul loc unde se vede lipsa suspensiei independente. Pe ud NU este vina masinii DELOC. Cauciucurile sunt execrabile, si eu initial am avut aceeasi senzatie, dar nu este deloc asa. Si mai ciudat este ca poti sa mergi cu niste cauciucuri bune pe fata si pe spate aproape ca nu conteaza ce ai. Exclud aici total franarea violenta in curba la care va reactiona la fel orice masina adica va avea o pronuntata tendinta supraviratoare.
O chestie de care vad ca nu vorbeste nimeni este directia care mie mi se pare senzationala, adica nu trebuie decat sa ii arati pe unde vrei sa merge si face ea cumva sa stai pe acea trasa si nu ma refer la viteze de parcurgere a curbelor deloc mici. Ce mai este foarte interesant la directie este feedbackul. Simti absolut pe orice calca masina, chiar si praful de pe drum il simti in volan. Mi se pare fantastic lucrul asta.
O chestie de care vad ca nu vorbeste nimeni este directia care mie mi se pare senzationala, adica nu trebuie decat sa ii arati pe unde vrei sa merge si face ea cumva sa stai pe acea trasa si nu ma refer la viteze de parcurgere a curbelor deloc mici. Ce mai este foarte interesant la directie este feedbackul. Simti absolut pe orice calca masina, chiar si praful de pe drum il simti in volan. Mi se pare fantastic lucrul asta.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb