Faptul ca ca gasesti in trafic pe scutere mai ales, o groaza de inconstienti fara pregatire si fara casca si protectii, trebuie sa ne determine decat sa fim cat mai atenti cu putinta.
Atentie la motociclisti
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Re: Atentie la motociclisti
Statistica nu e eronata, vina soferilor e in proportie cam de 65%.
Faptul ca ca gasesti in trafic pe scutere mai ales, o groaza de inconstienti fara pregatire si fara casca si protectii, trebuie sa ne determine decat sa fim cat mai atenti cu putinta.
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;-
sorinus
- Numar Inmatriculare: B-89-KNW
- Localitate: Bucuresti - Tineretului (in sectorul lu' Piedone...)
Bineinteles ca exista iresponsabili si printre motociclisti ca si printre soferi.iar cum in Ro, cine are masina mai mare automat are si prioritate si apoi dreptate...nu stiu ce sa zic. Am fost tentat si eu de un motor. Anul trecut mi-a murit un prieten intr-un astfel de accident si gata...mi-a trecut. Personal, daca as putea mi-as cumpara o masina ca in Mad Max...dar nici asa nu as fi in siguranta. Dar asta este o alta poveste.
Seful meu are motor. Din cand in cand mai vine cu el la munca.Omul...foarte disciplinat si corect. Dar ce imi povesteste din trafic....nu stiu cum de mai are curaj sa se suie pe el.
In concluzie...daca toata lumea ar respecta regulile, viata ar fi mai frumoasa si mai lunga pentru toti.
Seful meu are motor. Din cand in cand mai vine cu el la munca.Omul...foarte disciplinat si corect. Dar ce imi povesteste din trafic....nu stiu cum de mai are curaj sa se suie pe el.
In concluzie...daca toata lumea ar respecta regulile, viata ar fi mai frumoasa si mai lunga pentru toti.
- Mr_kokaa
- Maniac
- Numar Inmatriculare: TSE
pe cat posibil incerc sa respect !sorinus scrie:Bineinteles ca exista iresponsabili si printre motociclisti ca si printre soferi.iar cum in Ro, cine are masina mai mare automat are si prioritate si apoi dreptate...nu stiu ce sa zic. Am fost tentat si eu de un motor. Anul trecut mi-a murit un prieten intr-un astfel de accident si gata...mi-a trecut. Personal, daca as putea mi-as cumpara o masina ca in Mad Max...dar nici asa nu as fi in siguranta. Dar asta este o alta poveste.
insa cand ii vad pe banda a 3a ma ia cu spume . Am o grija in plus ptr el . Codu rutier te incrimineaza pe tine ca sofer daca Dne Fereste se urca pe tine. Prefer sa mearga pe banda 1 si daca "face stanga" ma opresc in spatele lui si il las sa treverseze toata intersectia .
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
-
m0rpheus
- Numar Inmatriculare: B 69 GCB
Cum adica cand ii vezi pe banda a 3-a ? Au exact aceleasi drepturi ca si tine, si pot merge pe ce banda vor
- Mr_kokaa
- Maniac
aha .. si biciclistii la fel nu ?
pasare .. da-ne o mina de ajutor ca sa nu stau sa caut in codu rutier
io stiam ceva de "cat mai pe dreapta"
nu ar fi rau sa ma tripleze cind io am vreo 150km/h.
pasare .. da-ne o mina de ajutor ca sa nu stau sa caut in codu rutier
io stiam ceva de "cat mai pe dreapta"
nu ar fi rau sa ma tripleze cind io am vreo 150km/h.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Ia vezi aici, poate ajuta: viewtopic.php?p=47571#p47571" onclick="window.open(this.href);return false;
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
- Mr_kokaa
- Maniac
adica pe undeva aveam dreptateBogdan98 scrie: Art. 100. - Vehiculele trebuie conduse numai pe drumurile, părţile carosabile, benzile sau pistele stabilite pentru categoria din care fac parte. În cazul în care pe drumurile publice nu sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru mopede, biciclete şi celelalte vehicule fără motor, acestea pot fi conduse şi pe acostament în sensul de mers, dacă circulaţia se poate face fără pericol.
Asta pentru biciclete si mopede (din cate stiu, scuterul sub 50cc, este moped)
SECŢIUNEA a 4-a
Reguli pentru alţi participanţi la trafic
§ 1. Circulaţia bicicletelor şi a mopedelor
Art. 160. - (1) Bicicletele şi mopedele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur rând.
(2) Persoanele care nu posedă permis de conducere pot conduce mopede pe drumurile publice numai dacă fac dovada că au absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule.
(3) Dacă pe direcţia de deplasare există o pistă pentru biciclete, semnalizată ca atare, conducătorii vehiculelor prevăzute la alin. (1) sunt obligaţi să circule numai pe această pistă. Se interzice circulaţia altor participanţi la trafic pe pista pentru biciclete.
(4) Se recomandă ca, în circulaţia pe drumurile publice, biciclistul să poarte casca de protecţie omologată.
Art. 161. - (1) Se interzice conducătorilor de biciclete sau de mopede:
a) să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificaţia "Accesul interzis bicicletelor";
b) să înveţe să conducă biciclete sau mopede pe drumurile intens circulate;
c) să circule pe trotuare, cu excepţia cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;
d) să circule fără a ţine cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale;
e) să circule în paralel, cu excepţia situaţiilor când participă la competiţii sportive organizate;
f) să circule în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
g) să se ţină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt vehicul sau împins ori tras de o persoană aflată într-un vehicul;
h) să transporte o altă persoană, cu excepţia copilului până la 7 ani, numai dacă vehiculul are montat în faţă un suport special, precum şi a situaţiei când vehiculul este construit şi/sau echipat special pentru transportul altor persoane;
i) să circule pe partea carosabilă în aceeaşi direcţie de mers, dacă există o cale laterală, o potecă sau un acostament practicabil, ce poate fi folosit;
j) să transporte sau să tragă orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic;
k) să circule pe aleile din parcuri sau din grădini publice, cu excepţia cazurilor când nu stânjenesc circulaţia pietonilor;
l) să circule pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, fără să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 14 şi 16;
m) să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă;
n) să circule cu defecţiuni tehnice la sistemele de frânare sau cu un vehicul care nu este prevăzut cu avertizor sonor;
o) să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă sau pe moped;
p) să circule pe alte benzi decât cea de lângă bordură sau acostament, cu excepţia cazurilor în care, înainte de intersecţie, trebuie să se încadreze regulamentar pentru efectuarea virajului la stânga;
r) să circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescentreflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă;
s) să conducă vehiculul fără a menţine contactul roţilor cu solul.
(2) Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate, iar conducătorii de mopede sunt obligaţi să aibă, în plus, certificatul de absolvire a cursurilor de legislaţie rutieră şi certificatul de înregistrare a vehiculului.
macar la ce e scris cu rosu .
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Circulatia cat mai aproape de bordura sau acostament , se refera strict la biciclete. Motocicletele se pot deplasa in aceleasi conditii ca si autoturismele, avand aceleasi drepturi si obligatii. 
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- Bogdan98
- Citroen Fan
Da, asta asa e. Eu scosesem citatele alea referitoare la biciclete si mopeduri. Ca si astia sunt extrem de imprudenti, mai ales ca nu le cere nimeni permis.
- Mr_kokaa
- Maniac
ok deci valabil ptr biciclisti !
si pentru astia cu 49cc ?
si pentru astia cu 49cc ?
- Bogdan98
- Citroen Fan
La fel de valabil si pentru cei cu < 50 cmc.
Peste 50 cmc, ai nevoie de permis, si intra la regulamentul "nostru"
Peste 50 cmc, ai nevoie de permis, si intra la regulamentul "nostru"
-
m0rpheus
- Numar Inmatriculare: B 69 GCB
Dap, asa este. Bicicletele si mopedele (<50 cmc) trebuie sa circule cat mai pe dreapta. Motocicletele au aceleasi obligatii si drepturi ca si masinile.
- Mr_kokaa
- Maniac
f incantat ... azi vazut un scuterist pe un Aprilia cu casca de protectie si toate cele. Culmea era si prin ferentari, pe unde "indienii poarta fuste pe scuter si injuraturi la limbaj".
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
daca un motociclist/scuterist trece pe langa tine fara a depasi banda... se considera ca nu este depasire
asta dupa cate stiu eu
asta dupa cate stiu eu
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)