Diferente intre C4 pentru Europa de Est vs cel pt E de Vest

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Mihay
Supermoderator

Re: Diferente intre C4 pentru Europa de Est vs cel pt E de Vest

Mesaj de Mihay »

eu vreau sa va contrazic sa fiu gica contra :D cati dintre voi ati fost intr-o uzina de automobile??? sa nu radeti am fost la Mioveni ( care apropo e ca in filme linia de asamblare, se plimba masinile pe sus etc etc) de mai multe ori si d-aia sustin ca e foarte greu ca unele nimicuri (plastice,pasle,etc) sa fie altfel decat ceea ce s-a aprobat ptr un model. fieacare proces de constructie al masinii este bine determinat...adica nu va sta nimeni sa faca 2 achizitii sa zicem plastic mai bun si mai prost,mocheta mai buna sau mai proasta. cea mai mica schimbare pe linia de asamblare va da peste cap rau de tot programul . aaa daca erau in Romania mai credeam...numai la noi se obisnuieste ca pentru export sa difere anumite chestii.
candymann

Mesaj de candymann »

mioveni? dar de uzina mercedes de la sindelfingen? cer de pamant.
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

stevey scrie:Eu am lucrat un timp cu cei de la renault si am aflat de la ei, despre laguna 3 in special, ca masina care ajunge pe piata noastra este facuta special pt romania, adica calitate mai slaba la materiale etc.Oricum chiar si asa masina arata si merge impecabil.Nu ai cum sa iti dai seama foarte usor, daca un material de la o masina din franta este acelasi din punct de vedere calitativ cu cel de la o masina din ro deoarce diferentele la suprafata pot fi aproape inexistente dar la interior sunt total diferite.E ca asfaltul de pe sosea, are aceeasi culoare ca cel din franta dar compozitia este cu mult mai proasta si se strica de 3 ori mai repede.
de acord cu stevey. Am un prieten care lucreaza la Renault in Pipera undeva si mi`a zis asa: ptr Romania se pune accent pe pretul masinii , consumul redus si in primul rand pe combaterea gropilor... sa se simta cat mai putin , sa se auda cat mai putin...ptr occident a zis ca se pune accent pe altceva gen calitatea materialelor , puteri ale motoarelor , siguranta pasagerilor si spatiu cat mai mult. Si cand zic spatiu nu ma refer ca ai mai mult loc la picioare....masina este identica in dimensiuni , dar are mai multe spatii de depozitare...deci la Renault sigur difera productia de Romania cu ... Germania sau Franta de ex... dc nu ar fii la fel si la alte marci? exceptand cele care incep cu Audi , Bmw , Mercedes in sus
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Mihay scrie:eu vreau sa va contrazic sa fiu gica contra :D cati dintre voi ati fost intr-o uzina de automobile??? sa nu radeti am fost la Mioveni ( care apropo e ca in filme linia de asamblare, se plimba masinile pe sus etc etc) de mai multe ori si d-aia sustin ca e foarte greu ca unele nimicuri (plastice,pasle,etc) sa fie altfel decat ceea ce s-a aprobat ptr un model. fieacare proces de constructie al masinii este bine determinat...adica nu va sta nimeni sa faca 2 achizitii sa zicem plastic mai bun si mai prost,mocheta mai buna sau mai proasta. cea mai mica schimbare pe linia de asamblare va da peste cap rau de tot programul . aaa daca erau in Romania mai credeam...numai la noi se obisnuieste ca pentru export sa difere anumite chestii.
Foarte adevarat, nu o sa faca nimeni doua linii de productie separate doar pentru piata din Romania. Daca ar fi fabrici separate s-ar putea pune problema, asa cum e cu masinile Renault facute in Turcia (de aici se trag diferentele fata de cele din franta). Singurele lucruri care pot diferi sunt ofertele, dar in aceeasi echipare, o masina luata de la noi va fi 100% identica cu una din Franta.

Am cautat pentru niste prieteni un C4 adus de afara, am vazut mai multe masini aduse din Franta si Germania, sunt identice cu cele vandute la noi in aceeasi echipare. Doar in promotiile care au fost la noi (Ice Pack, Urban Jungle, Champion, Techno Evolution) mai lipseau unele lucruri (cum ar fi scutul de plastic la motor), dar materialele sunt aceleasi. La noi nu a existat nivelul de echipare "Exclusive", dar un SX Pack cu dotarile suplimentare corespunzatoare Exclusive ar fi exact la fel.

Diferenta la calitate am vazut in showroom la noul model (face-lift), fetele de usi mi s-au parut mai prost finisate. Nu stiu daca e chestie generala, sau doar la echiparea X.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

nero scrie:... dar un SX Pack cu dotarile suplimentare corespunzatoare Exclusive ar fi exact la fel ...
Cu foarte mici exceptii gen:
- volanul acela cu insertii cromate si piele perforata
- manere usi exterioare cromate
- lumini sub usi - fata
- lunini parasolar
- indexare oglinda dreapta
N-am vazut dotarea asta importata oficial si vanduta de vreun concesionar din RO, de la inceputul lui 2005 - de la lansarea pe piata.
C4 1.6i 16V Berlina
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Posibil sa ai dreptate, totusi am vazut un C4 Exclusive in Spania si dotarile amintite de tine nu le-am remarcat (cred ca volanul si manerele exterioare cromate mi-ar fi sarit in ochi). Poate sunt optionale.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Faptul ca la noi nu se importa anumite versiuni asta nu inseamna ca exista diferente intre est si vest. Daca si la noi s-ar importa varianta exclusive cu siguranta vor fi dotarile astea
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
OMEN
Numar Inmatriculare: CJ 11 JIL

Mesaj de OMEN »

DIFERENTELE EXISTA SI ASTA VA SPUN PTR CA LE-AM VAZUT!!
octavia 19tdi made in cehia ,cumparat de la 2.5 km de fabrica si acceiasi masina de la dealerul din cluj.

diferente vizuale:
-plastice si textile diferite evident la textura(mentionez acelasi nivel de echipae)
-felul in care se aliniaza muchiile bumperelor fata spate cu caroseria
-calitatea sticlei farurilor
-callitatea plasticului manerelor de la portiere
-telecomanda briceag diferita la ffinisaj

diferente acustice:
-antifonare motor mai buna la cehia
-toba mai linistitA
-sunet de inchidere usi ...altfel
-CAUCUICURI!!!
-sunet sistem audio(romania boxe spate 15w,lol)

Una peste alta pe mine m-au convins ca au doua linii de asamblare pentru fiecare nivel de echipare EAST WEST
AUD UMBRE MENTOLATE
mario
Numar Inmatriculare: BH-24-SRL

Mesaj de mario »

MI SE PARE O TAMPENIE MARE SA COMPARI X5 CU C4.CREDEAM CA AICI SUNT OAMENI INTELIGENTI!NU MAI AM CUVINTE,SAU HAIDE SA COMPARAM C4 CU AUDI A6 SAU MERT E CLASSE.PROSTII! :lol: :lol: :lol:
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Mario...nu mai folosi caps!!!!!!! E obositor, ti s-a mai zis intr-un alt post, e oare greu sa apesi pe un buton?
Eu pe pagina asta nu am vazut nimic legat de X5 sau mai stiu eu ce...da si tu quote cand vrei sa zici ceva!!

Cat despre oameni inteligenti.....apasa pe CAPS Lock pana se stinge becul!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
bogdans
Numar Inmatriculare: DJ 16 VTR

Mesaj de bogdans »

numai prostii vb...eu am c4 vtr pack plus din olanda...si nu este cu nimic diferit la aspect asamblari sau motor !asta e in mintea romanului care cum intampina o problema gata ... !intr adevar la ei nivelele de ekipare vin diferti de ale noastre ...e si normal!este in functie de ce se cere pe piata sau ce cere dealerul!
C4coupe1.6i gris.fer.VTRpp.Resolfen.17"OE
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Asa e, doar nivelele de echipare difera in functie de piata, calitatea componentelor este insa, aceeasi. :)
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Nevermind
Numar Inmatriculare: DH467LP

Mesaj de Nevermind »

vladut_v scrie:
nero scrie:... dar un SX Pack cu dotarile suplimentare corespunzatoare Exclusive ar fi exact la fel ...
- lumini sub usi - fata
- lunini parasolar
N-am vazut dotarea asta importata oficial si vanduta de vreun concesionar din RO, de la inceputul lui 2005 - de la lansarea pe piata.

eu am aproape tot din ce zici tu....mai putin "minere usi exterioare cromate"......dar din cite stiu modelul meu C4 VTS diesel 2.0 HDI (cumparta in italia)nu se importa in Romania....poate gresesc eu....:D
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Mesaj de mugurel »

Nevermind scrie:
vladut_v scrie:
- lumini sub usi - fata
- lunini parasolar

eu am aproape tot din ce zici tu....mai putin "minere usi exterioare cromate"......dar din cite stiu modelul meu C4 VTS diesel 2.0 HDI (cumparta in italia)nu se importa in Romania....poate gresesc eu....:D
Manerele exterioare cromate se monteaza numai pe versiunea 5 usi Exclusive, care nu se aduce in Romania decat pe comanda speciala.
Celelalte le am eu pe masina actuala si le-am avut si pe VTS-ul negru.
Asa ca... da-mi voie sa iti spun ca te inseli si nu exista decat o singura linie de fabricatie. iar muncitorul de pe banda de montaj nu are la indemana un container cu plastice proaste pt RO si trei containere cu plastice bune pentru VEST. Cred ca asta nu poate sa priceapa nimeni.
Daca s-ar fabrica masina in trei uzine separate putem vorbi de ce vrei tu... pana una alta nu e cazul lui C4.
Apropos... Golful stii in cate fabrici se fabrica? stii cate se fabrica in Germania?
Cred ca ese de fapt vorba numai de frustarile fiecaruia in fata unui produs pe care poate si l-a dorit sau poate ale vecinilor care iti vorbesc urat de masina pe care o detii. La asta te-ai gandit?
DS3 1,6HDi 92CP
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Ideea e in felul urmator.Eliminam ideea cu fabrica facuta separat pt europa de est.Se fabrica un "n" numar de piese, sa zicem arbore cotit.La un numar de "n" piese, apar 3 tipuri de calitate (o piesa nu va fi niciodata identica calitativ cu cealalta la asta ma refer) Dupa ce piesele sunt fabricate trec printr-un control de calitate unde se impart in cele 3 categorii bune, medii proaste,spre exemplu.Marti, miercuri, joi, se asambleaza pe aceeasi banda masini cu piese din categoria 1 si 2 care se dau spre vanzare in tarile civilizate, vineri, sambata, luni, se asambleaza masini cu piese de categoria 2 si 3 pentru est.
Revenind la fabrici separate, ne putem referi la o alta fabrica infiintata, in turcia de exemplu, care realizeaza aceleasi masini dar cu o calitate mai slaba a calitatii si destinata tarilor de est.Bineinteles ca nu vei auzi la stiri ca domle noua fabrica deschisa fabrica masini mai proaste ci doar ca e o alta fabrica deschisa si atata tot.
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”