Diferente intre C4 pentru Europa de Est vs cel pt E de Vest

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Re: Diferente intre C4 pentru Europa de Est vs cel pt E de Vest

Mesaj de Deese »

1. Ai argumente ca cele pentru vest sunt mult mai rezistente decat cele pentru est?
Sa faci o masina mai rezistenta -> mai multi bani investiti in ea. Ce rost are sa faci masini rezistente pentru tari cu infrastructura rutiera buna si sa nu le faci pt tarile cu infrastructura proasta?

2. Se stie, la noi masinile sunt mai ieftine. Un C4 configuratia mea in Franta costa cu 2-3.000e mai mult. Motivul: costuri interne (angajati, chirii, servicii)
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

1.Masina mea ACTUALA a venit ca urmare a unei comenzi urgente si masina a fost preluata de pe o comanda pentru ITALIA.Nu are niciun greiere si in afara busiturii recente ( pisica neagra, martea etc) nu am avut nici cea mai mica problema cu ea.Sa-ti Readuc aminte ce probleme am avut cu cealalta si modul in care a inteles Citroen Romania la acea data sa rezolve problema?
2.Fa-ti o configuratie la un C5 2.2 hdi ( singurul care merita cumparat dupa mine) Exclusive si fa diferentele de pret.Pentru Spania , Germania si Romania.O sa iesi , din configurator cu 1000-2000 mai ieftin.Daca esti omenos si cu banul JOS, mai pune 1-2k.Bani pe care in Romania ii dai, nu-i pastrezi!!!
3.Fa diferenta intre garantia acordata de Franta , Spania sau Germani si cea oferita de romanasii ( care daca ar acorda garantii asemanatoare, ar pierde bani cu duiumul si ei vor sa faca bani doar) si ai sa constati ca o diferenta de la cer la pamant si numai pentru asta ar merita sa iei masina de afara.Exemplu: unui spaniol, cu un Citroen Xsara, a carui pompa de motorina dadea rateuri, dar mergea totusi, i s-a inchiriat o masina ( Ford Mondeo full options)cat timp masina a stat in service, adica 9 zile.Iar eu cu masina varza( prima) stateam si ma rugam sa-mi dea macar un c3 sau un c2
Ultima oară modificat Mar Sep 16, 2008 9:00 pm de către dimabogdan, modificat 1 dată în total.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

Deese scrie:2. Se stie, la noi masinile sunt mai ieftine. Un C4 configuratia mea in Franta costa cu 2-3.000e mai mult. Motivul: costuri interne (angajati, chirii, servicii)
Deese te contrazic
Am auzit ca in Spania sint oferte mult mai bune la Citroen. Si mai ieftine ca in Romania.
Cica akolo Citronelu s a orientat sa castige contra masinilor nemtesti.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
baty_san

Mesaj de baty_san »

[/quote]
Intamplarea face ca azi am mers cu un X5 3.0d.Te rog sa ma scuzi, dar tocmai am aflat cum trebuie sa mearga o masina.Pe langa aia, iubita noastra masina pare cel mai tare castron din parcare.Sa nu exageram IARASI, aruncand cu rahat in masini de genul BMW, Merc si Audi spunand ca sunt SUB Citroen etc.Chestii de genul asta isvorasc din necunostinta de cauza.Sau poate de la unii care au mers cu un 318 din '97.( bineinteles , ca acum urmeaza replica : ei bine, nu,, am mers cu un 530 si bla bla). Permiteti-mi un suras condescendent...[/quote]

hallooo !!!! x5???? acuma ai vazut cum tre sa mearga o masina? si crezi ca aia e ferita de ghinion? ete na.... poate o sa ramai shocat de cate c...turi se intampla la bmw... si asta pe bani MUUUULTI !!!!! la fel audi si vw. si faci comparatie cu .... care citronel? ca sunt fff curios..... sau de unde e aia cu...castronul cel mai tare din parcare?
bmw 318 vs C4 ... nici macar asta nu e buna comparatia.... sunt 2 clase de masini total diferite !!! poate seria 1 vs C4
pe site am vazut ca se discuta comparativ in mare parte cam de aceeasi gama de masini adica apropiate ca pret /calitate/ dotari /dimensiuni.....etc
sau nu am vazut eu bine.... tot ce se poate.... si imi cer scuze ca nu imi dau c4 meu pe un bmw (din aceeasi gama) poate pe un x5... seria 7 ceva acolo...chiar si seria 5 nu fac nazuri... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Don't steal...goverment hates competition!
baty_san

Mesaj de baty_san »

dimabogdan scrie: 2.Fa-ti o configuratie la un C5 2.2 hdi ( singurul care merita cumparat dupa mine) Exclusive si fa diferentele de pret.Pentru Spania , Germania si Romania.O sa iesi , din configurator cu 1000-2000 mai ieftin.Daca esti omenos si cu banul JOS, mai pune 1-2k.Bani pe care in Romania ii dai, nu-i pastrezi!!!

3.Fa diferenta intre garantia acordata de Franta , Spania sau Germani si cea oferita de romanasii ( care daca ar acorda garantii asemanatoare, ar pierde bani cu duiumul si ei vor sa faca bani doar) si ai sa constati ca o diferenta de la cer la pamant si numai pentru asta ar merita sa iei masina de afara.
@pct 2 :asta nu o cred.... dai banu jos si platesti mai mult???? sa nu fie diferenta de pret neactualizat sau alte motive de pe site? cu ce zice dealerul?

@pct 3 :si aici habar nu ai despre ce vb ! garantiile la fel le accepta tara muma a masinii ca pentru toata lumea. sa nu ai impresia ca e altfel pe dincolo... si piesele schimbate in garantie sunt platite dealer-ului...inclusiv manopera de montare... asa ca "romanasii" nu pierd bani cu duiumul... sper sa nu fii dezamagit... de asa garantie "naspa" care e internationala...
Ultima oară modificat Mar Sep 16, 2008 9:16 pm de către baty_san, modificat 1 dată în total.
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Vorbesti fara ca macar sa ai habar, dar iti place sa crezi ca le stii pe toate.Ti-ai luat C4 si nu mai poti de bucurie.La fel puteai sa-ti iei A4 si la fel faceai.Cand aflai parerile unor posesori si ale unora care au trecut prin ce-am trecut eu cu Citroen, ai sa intelegi ca comparatia nu e fortata.
Nu vei putea compara un 118 cu un C4 nici daca stai tu in cap, iar cine insista in a face asta, ori are ochelari de cal, ori nu VREA sa vada adevarul.
Iar treaba cu X5, ti-am comunicat-o ca sa INTELEgi ca a spune ca te-ai saturat de BMW si alte alea, de ca si cum toata viata ai fi mers pe asa ceva si , ce sa-ti spun, te-ai sictirit total de BMW si ai trecut la Citro, este pur si simplu ipocrizie, cel mai probabil izvorata din lipsa de experienta pe alte masini.Hai sa fim seriosi.
Discutam discutii, atata timp cat nu ai habar de cum arata o garantie din afara.Mie mi s-a bulit un MOTOR dupa 1500km si tu vrei sa-mi explici mie cum lupul a fost mancat de oaie.Te rog frumos, imi insulti inteligenta!
Cat despre ce ai inteles tu , e clar: sa-ti explic mai pe intelesul tau: in Spania, daca dai banul jos, ai o reducere de 1-2k de euroe.Asemenea in Germania.In Romania, cotu'.Nu incerca sa ma contrazici, pentru ca actuala masina este luata din Romania si chiar daca nu iti vine sa crezi, cu banul jos.
Cat despre garantia acordata de Spania( in exemplu) am crezut ca m-am facut inteles.Spaniolului i s-a dat masina inchiriata la schimb,( pentru 1 saptamna) iar reparatia lui ar fi costat cam 7 milioane.Mie mi s-au servit draci si nervi timp de 3 LUNI pentru o reparatie care depasea usor 1 k de euro.( deoarece in urma asamblarii defectuoase trebuiau modificate inclusiv paturile supapelor)
Eu vorbesc ca unul trecut prin ciur si darmon( stii ce inseamna, sau trebuie sa-ti explic si asta?) cu Citroen , tu vorbesti ca entuziastul care nu da un Citro pe un BMW.Astea sunt prostii.ORICE BMW bate de departe orice C4

PS incearca sa fii un pic mai coerent, cele trei puncte care apar la fiecare 2-3 cuvinte denota alte lucruri, contrare limbii romane,.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Relax gata ca se incing spiritele!!!

O sa va povestesc si eu cum e cu garantia in Romania, mai ales aia extinsa in zilele urmatoare...

Garantia e aceiasi peste tot, difera oamenii care ar trebui sa o acorde!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
baty_san

Mesaj de baty_san »

nu am nici o treaba cu inteligenta nimanui..... luat un credit, am facut o casa , am vandut-o, am luat un sprinter si am facut transport international.(pana au scos licentele de transport) dar cu toata garantia de la mercedes de 24h m-au lasat in drum cand am ramas fara frane la 35000km... asta la ora 20:30. da.... inafara de asta am mai avut o dacie, un matiz, si un golf5. m-am dat cu multe masini, nu blamez nici o marca. dar nu poti compara un x5 cu un ... " castron " la fel m-am dat si eu cu X5, de 90k euro!!! care la 12000km a ramas fara caseta de directie. stat 1,5 luni pe dreapta. dar sunt masini de alti bani, alta clasa. iar cu motorul tau ..sorry, nu cunosc povestea. C4 e de banii lui si se poarta ca atare. sunt curios ce te-a facut sa cumperi citroen...
inca o data imi cer scuze daca te-am insultat.. am incheiat aici.
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

baty_san scrie: Intamplarea face ca azi am mers cu un X5 3.0d.Te rog sa ma scuzi, dar tocmai am aflat cum trebuie sa mearga o masina.Pe langa aia, iubita noastra masina pare cel mai tare castron din parcare.Sa nu exageram IARASI, aruncand cu rahat in masini de genul BMW, Merc si Audi spunand ca sunt SUB Citroen etc.Chestii de genul asta isvorasc din necunostinta de cauza.Sau poate de la unii care au mers cu un 318 din '97.( bineinteles , ca acum urmeaza replica : ei bine, nu,, am mers cu un 530 si bla bla). Permiteti-mi un suras condescendent...
vorbim de o masina la 13 - 18000 euro
da nu de un X5 ..de la care as avea pretentii de 50000 !

Bogdan scrie: O sa va povestesc si eu cum e cu garantia in Romania, mai ales aia extinsa in zilele urmatoare...
vezi ca e un topic pe unde s-a tot vorbit ! asteptam noutati !
dimabogdan scrie:Vorbesti fara ca macar sa ai habar, dar iti place sa crezi ca le stii pe toate.Ti-ai luat C4 si nu mai poti de bucurie.La fel puteai sa-ti iei A4 si la fel faceai.
asta mi aduce aminte de bancu asta : schimb Audi A4 ptr caiet acelasi model ! :lol:
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
baty_san

Mesaj de baty_san »

dimabogdan scrie: Cat despre ce ai inteles tu , e clar: sa-ti explic mai pe intelesul tau: in Spania, daca dai banul jos, ai o reducere de 1-2k de euroe.Asemenea in Germania.In Romania, cotu'.Nu incerca sa ma contrazici, pentru ca actuala masina este luata din Romania si chiar daca nu iti vine sa crezi, cu banul jos.
in spania si germania(si multe alte tari, acolo unde garantia merge mana in mana cu asigurarea, noi nu avem sistemul ) masina are un adaos din care isi permit sa iti dea discount... in romania daca iti da la un C4 1000 de euro disc dealerul pune bani de la el. sa nu ai impresia ca spaniolul iti face cadou 2000 euro. asta in cunostinta de cauza.

inca invat lb romana, nu prea inteleg....si cu asta GATA !
am zis
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

ideea e ca daca am banu jos
f simplu ma duc akolo si iau o masina echipata mai bine cu bani mai putini ca aici si mai fac si un concediu prn Spania cu 2000-3000 euro discountul de la dealerul de akolo. Nu mai vorbesc de timpul de asteptare care l ai in Romania.

Sistem ... nu vom avea nici peste 20 ani. Iar oamenii care vor sa-l faca sint aruncati de clica celorlalti.
De ce akolo iti poti inmatricula o masina in juma de ora si la noi intr o saptamina (asta in cazul cel mai fericit)
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Timp de asteptare il ai oriunde daca faci masina pe comanda! Nu iti imagina ca un spaniol sta mai putin la o masina pe comanda decat un roman!
Poate doar transportul, franta-spania sa se faca mai repede asta ar fi singura diferenta si felul cum se misca bancile(daca e cazul) pentru plata masinii

O masina la comanda, sub 3 luni nu prea are cum sa dureze...
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Mr_kokaa scrie:......
Bogdan scrie: O sa va povestesc si eu cum e cu garantia in Romania, mai ales aia extinsa in zilele urmatoare...
......
:lol: Hai ca asta chiar mi-a placut :lol: Bine ca l-ai lamurit pe Bogdan unde sa scrie, ca el e mai nou pe forumul asta, si nu stie ce si cum... :mrgreen: :lol:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
candymann

Mesaj de candymann »

pasare scrie:
Mr_kokaa scrie:......
......
:lol: Hai ca asta chiar mi-a placut :lol: Bine ca l-ai lamurit pe Bogdan unde sa scrie, ca el e mai nou pe forumul asta, si nu stie ce si cum... :mrgreen: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: =D> =D>
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Eu am lucrat un timp cu cei de la renault si am aflat de la ei, despre laguna 3 in special, ca masina care ajunge pe piata noastra este facuta special pt romania, adica calitate mai slaba la materiale etc.Oricum chiar si asa masina arata si merge impecabil.Nu ai cum sa iti dai seama foarte usor, daca un material de la o masina din franta este acelasi din punct de vedere calitativ cu cel de la o masina din ro deoarce diferentele la suprafata pot fi aproape inexistente dar la interior sunt total diferite.E ca asfaltul de pe sosea, are aceeasi culoare ca cel din franta dar compozitia este cu mult mai proasta si se strica de 3 ori mai repede.
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”