Ploaia + Viteza

Accidente de toate felurile...
Tom

Ploaia + Viteza

Mesaj de Tom »

Va salut pe toti si va felicit pentru alegerea facuta, C4 este o masina foarte sigura, din pacate testat.
La 100-110 la ora am alunecat pe strada ( ploua torential ) s-a intors masina pe strada la 140 de grade, s-a izbit intr-un sant dupa care s-a dat peste cap de 3 ori. Atat eu cat si pasageru dreapta am iesit doar cu zgarieturi. Masina isi merita din plin cele 5 stele EuroNCAP, a actionat ireprosabil : airbag-uri deschise ( cortina + toracic ), motoru si-a oprit alimentarea cu benzina, s-au deblocat portierele. Probabil daca aveam si ESP era alta chestie.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Re: Ploaia + Viteza

Mesaj de Bogdan98 »

Lasand masina la o parte.. bine c-ati scapat intregi.
Dupa mine, o mare problema la C4, sunt anvelopele. Michelin Energy sunt ok, pentru drum uscat si cald. Pe drum ud si putin rece, devin dure, si pierd aderenta destul de usor.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

Cind am citit mesaju postat nu ma asteptam sa vad pozele alea. Sincer .
Despre voi , bine ca ati scapat usor . Masina daca avea Casco poate iei dauna totala.
Explica-ne si noua, cum a ajuns roata aia separata de masina ????!!!
Pe viitor ai grija. Banuiesc ca nu erai in oras. Unde s-a intimplat ?
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Tom

Mesaj de Tom »

Mr_kokaa scrie:Cind am citit mesaju postat nu ma asteptam sa vad pozele alea. Sincer .
Despre voi , bine ca ati scapat usor . Masina daca avea Casco poate iei dauna totala.
Explica-ne si noua, cum a ajuns roata aia separata de masina ????!!!
Pe viitor ai grija. Banuiesc ca nu erai in oras. Unde s-a intimplat ?
Roata s-a rupt din locul ei, din brat, si era sub masina cand am iesit din ea. Probabil ca asta a si oprit masina din tumbe. Cum spunea si bogdan98 o parte din probleme sunt si anvelopele, tinand cont ca au 40.000 km. Accidentul s-a produs la intrarea intr-o comuna, in afara localitatii.
La dauna totala, masina fiind inca in leasing, trebuie sa-mi iau tot un C4 ? Trebuie sa fie la fel, adica in aceeasi bani ca si acesta, sau se poate upgrada cu o alta motorizare,etc ?
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Bine ca ati scapat sanatosi [-o<
Banuiesc ca ati avut centurile puse,nu?
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Bine ca ati scapat intregi. Totusi, oricat de sigura ar fi masina, sa nu crezi ca n-ai avut noroc, putea sa fie mai rau. Poate urmatoarea masina pe care o iei va avea si ESP, sunt 90% sigur ca ESP-ul te-ar fi scapat de belea (testat :D ).

Nu stiu ce se intampla cu banii de la asigurare cand e luata pe leasing, cert e ca m-ar mira sa nu-ti dea dauna totala.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
dicodaniel
Numar Inmatriculare: B-92-GHJ

Mesaj de dicodaniel »

Seamana dureros de mult cu accidentul meu.Tot trei tumbe la viteza aia am facut si eu, dar nu cu C4, cu Renault Laguna.
Din fericire si efectele asupra mea si a pasagerului au fost aceleasi.
Daca ai casco e dauna totala 99%.La mine a fost.
Ma bucur ca nu ati patit nimic.
Nu fi convins ca daca aveai ESP nu era la fel. Nu e chiar miraculos nici sistemul ala.
C4 1.6i 16V 110CP Hatchback Gris Fer SX
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Nu e miraculos, dar e foarte eficient in special in cazuri de genul asta. Evident, daca viteza era cu mult mai mare decat ar fi trebuit pentru manevra respectiva, nu te mai scapa niciun sistem, dar in situatii la limita e foarte bun. Pe mine m-a salvat cand am prins polei intr-o curba, masina a fugit de spate iar ESP-ul a pus-o la loc ca pe sina. Nu stiu ce s-ar fi intamplat fara ESP, dar cu ESP am scapat.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
Tom

Mesaj de Tom »

Intr-adevar am primit dauna totala pentru C4 si sincer imi cam pare rau dupa el, si 100% viitoare masina va avea esp si alte chestii de siguranta. Numai dupa o situatie de asta iti dai seama cat de mult conteaza siguranta. Airbag-uri + centuri puse + un gram de noroc ...m-a scutit de multe probleme.
dicodaniel
Numar Inmatriculare: B-92-GHJ

Mesaj de dicodaniel »

Tom scrie:Intr-adevar am primit dauna totala pentru C4 si sincer imi cam pare rau dupa el, si 100% viitoare masina va avea esp si alte chestii de siguranta. Numai dupa o situatie de asta iti dai seama cat de mult conteaza siguranta. Airbag-uri + centuri puse + un gram de noroc ...m-a scutit de multe probleme.
Si mie mi-a parut rau dupa a mea dar in fond important e ca nu ati patit voi nimic.
Masini sunt destule.
C4 1.6i 16V 110CP Hatchback Gris Fer SX
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

Tom scrie:
Roata s-a rupt din locul ei, din brat, si era sub masina cand am iesit din ea. Probabil ca asta a si oprit masina din tumbe. Cum spunea si bogdan98 o parte din probleme sunt si anvelopele, tinand cont ca au 40.000 km. Accidentul s-a produs la intrarea intr-o comuna, in afara localitatii.
La dauna totala, masina fiind inca in leasing, trebuie sa-mi iau tot un C4 ? Trebuie sa fie la fel, adica in aceeasi bani ca si acesta, sau se poate upgrada cu o alta motorizare,etc ?
Tot respectul ptr Bogdan98 ,insa nu cred ca anvelopele apasau acceleratia ! Pe ploaie si in curba la 110 .... eu stiu ca masina se tine f bine in curbe (depinde si de unghiul curbei de la accident) dar era prea mult ptr ploaia aia ..
vizibilitate aveai ? ... macar

La treaba cu leasingul , chiar nu stiu . posteaza tu cind rezolvi si daca poti mai urca niste poze daca mai sint !

P.S. Eu am 3 ani si 35000km cu anvelope all-seasons .... crezi ca pot sa dau vina pe ele la un eveniment nefericit ?
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

@kokaa, nu anvelopele apasau pedala, ce-i drept. Dar eu vorbeam de niste proprietati ale Michelinelor noastre stock. Sunt anvelope super, pe vreme uscata si relativ calda. Cum se raceste putin, materialul lor devine putin mai dur decat e cazul si nu mai au aceeasi aderenta. Nu e vorba de pedala. Din cauza asta sunt si extrem de rezistente fata de multe alte modele. Dar pierd din aderenta.. nu mult, dar este suficient. Mai prinzi si o pelicula de apa, putin nisip sau criblura .. nu trebuie sa spun ce se poate intampla mai departe.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Doamne ajuta ca ati scapat teferi , masina e facut praf .
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

Bogdan98 scrie:@kokaa, nu anvelopele apasau pedala, ce-i drept. Dar eu vorbeam de niste proprietati ale Michelinelor noastre stock. Sunt anvelope super, pe vreme uscata si relativ calda. Cum se raceste putin, materialul lor devine putin mai dur decat e cazul si nu mai au aceeasi aderenta. Nu e vorba de pedala. Din cauza asta sunt si extrem de rezistente fata de multe alte modele. Dar pierd din aderenta.. nu mult, dar este suficient. Mai prinzi si o pelicula de apa, putin nisip sau criblura .. nu trebuie sa spun ce se poate intampla mai departe.
vazut si pe praf, nisip, si criblura niste tamponari in direct !
ai dreptate ... da si CPU soferului conteaza !
matale stii destule ca l ai pe al batrin cu multe "scheme de tractiune si derapaje"
Tom

Mesaj de Tom »

Nimeni nu a dat vina pe cauciucuri. Curba nu este periculoasa, fac drumul ala de 2 ori pe saptamana si abordez curba cu 130 fara sa fortez masina. A fost o intamplare nefericita, bine ca am scapat teafar. Si in general asa se intampla, cand crezi ca stii prea multe atunci ti se demonstreaza opusul.
Scrie răspuns

Înapoi la “Crash boom bang - Accidente”