Testul "betivului" - propunere legislativa
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Testul "betivului" - propunere legislativa
"Testul betivului" pentru soferi
Soferii care urca bauti la volan se pot alege cu dosar penal chiar si pentru un pahar cu bere, daca politistul observa ceva in neregula. Politia Rutiera pregateste o noua modificare a codului rutier. In prezent, cei care au alcoolemia sub 0,8 la mie raman fara permis, dar nu li se intocmeste dosar penal. Aceasta prevedere s-ar putea schimba, dupa cum sustin jurnalistii de la "Adevarul".
Soferii ar putea fi obligati, in curand, sa dea "testul betivului". Mai precis, soferii ar urma sa incerce sa-si atinga varful nasului cu mana sau sa mearga in linie dreapta pentru a demonstra ca nu sunt afectati de bautura. Potrivit modificarilor propuse de Politia Rutiera, constatarea starii de ebrietate nu va mai tine cont de alcoolemie, ci doar de starea fizica in care se afla conducatorul auto.
Prin urmare, soferul care pica testul de ebrietate, adica da dovada de confuzie, dezorientare, alterarea judecatii, a memoriei, precum si de tulburari de echilibru si de coordonare se poate alege cu dosar penal, chiar daca alcooltestul depisteaza o valoare mai mica de 0,80 grame/litru alcool pur in sange.
In prezent, soferii depistati cu o alcoolemie sub limita legala se aleg doar cu amenda si cu permisul suspendat pentru 90 de zile. Propunerea de introducere a prevederii referitoare la "starea de ebrietate" in Codul Rutier a fost trimisa la Parlament inca din primavara acestui an, dar dezbaterile au fost amanate din cauza campaniei electorale si a vacantei alesilor.
Soferii care urca bauti la volan se pot alege cu dosar penal chiar si pentru un pahar cu bere, daca politistul observa ceva in neregula. Politia Rutiera pregateste o noua modificare a codului rutier. In prezent, cei care au alcoolemia sub 0,8 la mie raman fara permis, dar nu li se intocmeste dosar penal. Aceasta prevedere s-ar putea schimba, dupa cum sustin jurnalistii de la "Adevarul".
Soferii ar putea fi obligati, in curand, sa dea "testul betivului". Mai precis, soferii ar urma sa incerce sa-si atinga varful nasului cu mana sau sa mearga in linie dreapta pentru a demonstra ca nu sunt afectati de bautura. Potrivit modificarilor propuse de Politia Rutiera, constatarea starii de ebrietate nu va mai tine cont de alcoolemie, ci doar de starea fizica in care se afla conducatorul auto.
Prin urmare, soferul care pica testul de ebrietate, adica da dovada de confuzie, dezorientare, alterarea judecatii, a memoriei, precum si de tulburari de echilibru si de coordonare se poate alege cu dosar penal, chiar daca alcooltestul depisteaza o valoare mai mica de 0,80 grame/litru alcool pur in sange.
In prezent, soferii depistati cu o alcoolemie sub limita legala se aleg doar cu amenda si cu permisul suspendat pentru 90 de zile. Propunerea de introducere a prevederii referitoare la "starea de ebrietate" in Codul Rutier a fost trimisa la Parlament inca din primavara acestui an, dar dezbaterile au fost amanate din cauza campaniei electorale si a vacantei alesilor.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
-
candymann
Re: Testul "betivului" - propunere legislativa
perfect! abia astept sa vad idiotzii fara permise si cu dosar penal, da de se vor invatza minte.
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
ehh.. acu sa vezi alergatura pe la medico-legal sa-ti scoti adeverinta ca nu ai baut nimic, din cauza unui garcea batut in cap care o sa considere ca ...din cauza oboselii, ca te iei cu el in gura sau mai stiu caror cauze ...nu esti in stare sa treci testul 
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Da de asta mi-e frica si mie..de cretini din astia pe care daca vreti sa-i vedeti duceti-va la mare!!!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
candymann
nu e exclus sa nu se bage chestia asta in codul rutier, avand in vedere faptul k exista ceea ce spuneatzi voi.
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
da io vreau linia pe asfalt... sa fac acrobatii ... iar nasu mi-l nimeresc si daca l-am uitat acasa.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
- Mr_kokaa
- Maniac
- Numar Inmatriculare: TSE
stai linistitcandymann scrie:perfect! abia astept sa vad idiotzii fara permise si cu dosar penal, da de se vor invatza minte.
ca nu sint cadre suficiente!
io nu beau deloc ... la volan
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Pai nu sunt ca pleaca in Congo..acum am auzit la radio ca multi vor fi detasati acolo(acum nu stiu daca de la circulatie sau de la altele)
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

-
candymann
poti conduce si sa si bei intre timp? normal k nu bei la volan, ci precis la o masa.Mr_kokaa scrie:stai linistitcandymann scrie:perfect! abia astept sa vad idiotzii fara permise si cu dosar penal, da de se vor invatza minte.
ca nu sint cadre suficiente!
io nu beau deloc ... la volan
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
da, daca baga testul betivului o sa pot bea si eu!:) Pot sa merg drept pe ceva foarte ingust, sa ma incilcesc tot, etc chiar si dupa 3 beri (care e mult pentru mine, avind in vedere ca ultima bere cu alcool am baut-o aproximativ acum un an jumate
).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
candymann
betivule!mituc scrie:da, daca baga testul betivului o sa pot bea si eu!:) Pot sa merg drept pe ceva foarte ingust, sa ma incilcesc tot, etc chiar si dupa 3 beri (care e mult pentru mine, avind in vedere ca ultima bere cu alcool am baut-o aproximativ acum un an jumate).
P.S. nah k ajunsei si la postul cu nr 1.000 in 6 luni!