Revizii C4: Costuri si ce se schimba.

Intervalul reviziilor, costurile aferente. Campaniile de rechemari
Scrie răspuns
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Re: Revizii C4: Costuri si ce se schimba.

Mesaj de Mr_kokaa »

da mi nr lui de telefon
stiu ca tu te duci saptamina aialalta , Deese joi acu!
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

Bogdan98 scrie:Revizia se face atunci cand una din cele 2 situatii posibile apare:
1. faci numarul de km in mai putin de 1 an
2. nu faci numarul de km, si trece anul.
Punctul 2 se pare ca poate fi "suntat", dar nu este obligatoriu. Poti sa ai si surprize daca trece anul si n-ai facut nr de km, si te duci dupa 1 an jumate (sa zicem)... Depinde la cine te duci, dar mai ales cred ca depinde de toane. Oricum, in cartea masinii spune clar: una din cele doua.
Se pare ca aceasta carte este clara intr-un mod diferit pentru diverse persoane... Daca cartea si cei 3 receptionisti de la ATS imi zic ca nu sunt obligat sa aduc masina conform regulii ca la noi ar fi conditii grele de trafic, de ce veniti voi cu interpretari de genul asta?! Aia este o recomandare, nu o obligatie!
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Ce se schimba la revizia de 60.000 benzina ? Cat dureaza si cam cat costa - strict revizia standard, fara alte operatiuni ?

Ca idee, ce defecte suplimentare s-ar putea constata la trenul de rulare, la varsta asta ?
C4 1.6i 16V Berlina
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Zici tu. Cand am fost cu aia mica la prima revizie, mi s-a spus clar: 15000km SAU 1 an. Care se intampla primu'. Unde? ATS. Nu noi interpretam aiurea, ci ei. Ma refer la cei de la ATS.
Ca o mica paranteza, anul trecut, pentru revizia de 1500 km la C1, aveam 1400 aproape, sun la ATS, si omu imi zice: pai nu e neaparat nevoie sa veniti la 1500. Poate sa fie si 2000. Eu nu si nu, ca vreau sa o fac inainte, ca plec din tara si cine stie cat fac, si sa nu ma risc. El nu si nu, ca nu e bai. M-am dus cu japca peste ei, mi-au facut-o, n-a zis nimeni nimic, si il intreb pe receptioner: eu plec din tara, si probabil fac peste 2000-2300 cand ma intorc. La care el: foarte bine ca ati venit acum, ca daca depaseati 2000, adio garantie. Puteti sa-mi spuneti cu cine am vorbit ieri la telefon? Paaai .. cu colegul meu, de pe cealalta tura. Si de ce el mi-a zis ca ...??? Probabil nu a inteles el bine, dar aceasta este regula.

Concluzionand, prefer sa fac ce zice la carte, decat sa ma iau dupa 2-3 receptioneri de la ATS, binevoitori pe vorbe, si cand vine fapta .. sa mi-o traga zambind.
Poate Mugurel sau candyman sa ne lamureasca. Eu unul ma voi duce la revizie exact asa cum scrie la carte.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

vladut_v scrie:Ce se schimba la revizia de 60.000 benzina ? Cat dureaza si cam cat costa - strict revizia standard, fara alte operatiuni ?

Ca idee, ce defecte suplimentare s-ar putea constata la trenul de rulare, la varsta asta ?
E revizia standard (ulei, filtru ulei, filtru aer, filtru polen) plus placute de frana (in caz ca nu le-ai schimbat), curea accesorii, verificare tren de rulare, etc. In functie de drumurile pe care ai mers, e posibil sa mai schimbi vreo bucsa, pivot, capete de bara, bielete, poate si amortizoare. In cazuri foarte rare se pot schimba discuri de frana.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Doamne, aia de la ATS nici nu stiu pe ce lume traiesc.
In carte scrie clar ca revizia gratuita e intre 1.500-2.500 km,
Eu m-am dus in toamna (la ATS) pe la vreo 2.200 km si a fost totul ok, nu a zis nimeni de garantie.

Vai de ei :(
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

@Desee, la mine problema era ca m-am intors in tara cu vreo 700 km peste 2500 :) ... Iti dai seama ce insemna asta? Asta a fost motivul pentru care m-am dus la 1400. Si da, a fost moca revizia. Doar ca am pierdut 6 ore
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

E destul de important ca masina sa fie verificata in intervalul ala specificat de ei pentru ca atunci e cel mai probabil sa se manifeste eventualele defecte de fabricatie, fara sa fie prea tarziu si sa fi stricat si altceva. Mi se pare foarte normal ca garantia sa depinda de verificarea asta. Ca ei sunt pe alta lume si nu stiu ce sa raspunda, asta e alta treaba.
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

Nici n-am contestat asta. Sunt chiar perfect de acord cu ei. Mai mult ... la revizie: s-a facut o verificare vizuala, inclusiv lumini (toate), si vizual verificat motorul (scurgeri, etc). Verificat nivel ulei in baie. Pus pe calculator si verificat daca exista coduri de eroare. Da, pana si C1 are un mini calculator. N-are computer de bord, dar calculator are :)
Mai mult, cred ca am fost printre putinii care au asistat la operatie (la ATS). In cele 6 ore de stat pe acolo am avut destul timp sa fac galagie cat cuprinde. Si cu scuzele de rigoare (ne pare rau c-a durat atat, au fost niste probleme neprevazute la alte masini care erau dinainte in hala....), m-a poftit receptionerul in hala, sa asist. Plus ca aveam de repozitionat si bara fatza, ca sarise un gard la nevasta-mea cu vreo 4 zile inainte, si se rupsesera niste clipsuri si o chestie mai maricica de plastic, care tinea bara de partea metalica. Si pe care (apreciez aici) nu mi-au pus-o pe factura (plasticul inlocuit, si clipsurile schimbate).. Pe factura am avut numai manopera de repozitionare.
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Bogdan, e ok daca te-au primit la 1.400, banuiesc ca nu e o problema la 100 km.
Insa eu ma legam de faptul ca ei zic ca daca nu vii pana la 2.000 de km la acea prima revizie gratuita pierzi garantia cand defapt in manual scrie clar ca intradevar, trebuie sa vii la acea revizie gratuita altfel nu se activeaza garantia, dar maximul este 2.500 km, nu 2.000 km asa cum zic ei.
Scrie clar in carte.
Ma intreb daca au dez-activat vreo garantie din motivul asta.

PS: acum legat de acea 'prima revizie' de ce la Citroen e OBLIGATORIE pt garantie?
La Kia de exemplu am vazut ca e optionala. Tot gratuita, dar nu estiobligat sa o faci.

Si second thing, revenind la revizie, joi ma duc la Valcea pt revizia de un an.
Cam cat ma costa?
Am inteles ca se schimba filtrul de ulei, polen si aer si uleiul.

Alte operatiuni standard mai sunt?
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

Referitor la revizia de 15k, vezi ca s-a mai postat. Cu preturi cu tot. Inclusiv la ProMotor. Chiar pe topicul asta. Ce se face la revizia asta, la fel. Mai mult, e scris si in carte. Nu am acum timp sa caut, ca ti le dadeam...
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Pai am citit ca e cam 3-4 milioane si ca se schimba filtrul aer + ulei + polen si un schimb de ulei.
Daca mai e ceva, spuneti-mi:)
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

am facut si eu revizia de un an la ATS.
14.000 km, 470 ron
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Si ce ti-a schimbat? Banuiesc ca doar ulei, filtru ulei si filtru polen, fara filtru aer, fara filtru combustibil.
justme
addicted
Numar Inmatriculare: B-82-HRE

Mesaj de justme »

nero scrie:...fara filtru combustibil.
Benzinarele de la PSA nu au filtru de combustibil.
C4 1.6i, berlin, gri iridis, acum cu sticker...:)!

Eu nu sufar de nebunie...ma bucur de ea in fiecare minut!
Scrie răspuns

Înapoi la “Reviziile & Campaniile de rechemari”