comportament rutier C4
-
bgd81
comportament rutier C4
Stabilitatea este unul dintre putinele lucruri pentru care un C4 este laudat.
Dar eu nu vad ce anume e asa de special la stabilitatea C4-ului... nici nu prea am condus alte masini in conditii 'extreme' (nefiind ale mele, nu m-am riscat).
Despre masina mea pot spune ca are un pronuntat caracter subvirator. E clar ca toate masinile cu tractiune fata au acest comportament si diesel-urile in special, si poate ca un C4 nu subvireaza mai rau ca altele, dar nici de laudat nu cred ca e.
M-am felicitat de cel putin 2 ori pentru ca am ales o masina cu ESP si cand va fi sa o schimb in mod cert voi opta pentru toate sistemele de siguranta active si pasive pe care producatorul respectiv le are in oferta.
Si uneori am impresia ca masina.. pluteste.. in special la viteze mari si in trepte mici(de preferinta pe drumuri cu denivelari, curbe sau pietris adus de camioane).
Dar eu nu vad ce anume e asa de special la stabilitatea C4-ului... nici nu prea am condus alte masini in conditii 'extreme' (nefiind ale mele, nu m-am riscat).
Despre masina mea pot spune ca are un pronuntat caracter subvirator. E clar ca toate masinile cu tractiune fata au acest comportament si diesel-urile in special, si poate ca un C4 nu subvireaza mai rau ca altele, dar nici de laudat nu cred ca e.
M-am felicitat de cel putin 2 ori pentru ca am ales o masina cu ESP si cand va fi sa o schimb in mod cert voi opta pentru toate sistemele de siguranta active si pasive pe care producatorul respectiv le are in oferta.
Si uneori am impresia ca masina.. pluteste.. in special la viteze mari si in trepte mici(de preferinta pe drumuri cu denivelari, curbe sau pietris adus de camioane).
C4 coupe Champion 1.6HDI 110CP
- Mr_kokaa
- Maniac
- Numar Inmatriculare: TSE
Re: comportament rutier C4
e doar o impresie ... pune si tu niste caramizi in spate intre scaunebgd81 scrie: Si uneori am impresia ca masina.. pluteste.. in special la viteze mari si in trepte mici(de preferinta pe drumuri cu denivelari, curbe sau pietris adus de camioane).
si incearca niste trasee cu serpentine ... sa vezi atunci tendinta subviratoare
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
- basy
- Praz Racing Team
Nu stiu exact experienta ta ca sofer care este dar din ce ai scris mai ai foarte multe de invatat. C4 are "pronuntat caracter subvirator"??? Iti spun eu unde e problema masinii daca tu chiar ajungi sa faci asta foarte des, desi sincer ma indoiesc sa duci masina atat de des intr-o puternica subvirare, ei bine ai o problema cu modul de abordare a curbelor. Eu unul inca nu am reusit sa iau un viraj care sa zic, "gata, asta e maximul cu care se poate merge pe curba asta".bgd81 scrie:Stabilitatea este unul dintre putinele lucruri pentru care un C4 este laudat.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Nici eu, si am incercat de mai multe ori, atat cat mi-a permis strada si fara sa risc exageratbasy scrie:.......... Eu unul inca nu am reusit sa iau un viraj care sa zic, "gata, asta e maximul cu care se poate merge pe curba asta".
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
pentru puntea semirigida spate masina se comporta foarte bine pe curbe fie ele si stranse. si asta cu anvelopele stock, care nu sunt un apogeu al sportivitatii anvelopelor, ci chiar sunt entry level. daca mai pui jante 17 cu anvelope premium deja cred ca altfel se discuta. dar normal ca pierzi din confort.
in fine. invata treptat ce poate masina ta pt ca apoi sa poti judeca si altele...
numai bine
in fine. invata treptat ce poate masina ta pt ca apoi sa poti judeca si altele...
numai bine
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
-
bgd81
Hehe... nu ma refeream la conditii de mers normale, ci asa.. mai agresiv, atunci cand masina este impinsa spre limitele eiNu stiu exact experienta ta ca sofer care este dar din ce ai scris mai ai foarte multe de invatat. C4 are "pronuntat caracter subvirator"??? Iti spun eu unde e problema masinii daca tu chiar ajungi sa faci asta foarte des, desi sincer ma indoiesc sa duci masina atat de des intr-o puternica subvirare, ei bine ai o problema cu modul de abordare a curbelor. Eu unul inca nu am reusit sa iau un viraj care sa zic, "gata, asta e maximul cu care se poate merge pe curba asta".
Ia incearca sa abordezi o curba stransa intr-o treapta inferioara si cu acceleratia la fund, sa-mi zici daca masina merge pe traseul ideal
Tot ce-i posibil ca un C4 sa se comporte impecabil ptr situatia data. Nu stiu alte masini cum fac; probabil ca un Logan s-ar rasturna
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
- Mr_kokaa
- Maniac
Si daca ar fi asa .. ce s-ar face Loeb la WRC ?bgd81 scrie:Ia incearca sa abordezi o curba stransa intr-o treapta inferioara si cu acceleratia la fund, sa-mi zici daca masina merge pe traseul idealDe fapt cred ca masina subvireaza in orice curba de 90 grade abordata cu mai mult de 50km/h.
Tot ce-i posibil ca un C4 sa se comporte impecabil ptr situatia data. Nu stiu alte masini cum fac; probabil ca un Logan s-ar rasturna
Eu zic sa te multumesti cu ea asa , bine ca nu are supravirare .
Baga si tu 3000km pe orice traseu si orice curba si mai vorbim atunci !
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
-
PsH
- PasHa
- Numar Inmatriculare: B 58 HDI
Am luat eu curbe de 90 de grade cu viteze de peste 90 la ora si intradevar, initial am zis ca nu sta (intrasem cam vitejeste, si ma cam albisem la fata) dar masina a stat bine
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Conteaza cine conduce masina si cum o conduce.
Degeaba o masina are stabilitate excelenta daca tu intrii prea tare intr-o curba...poti sa ai si Porsche.
Degeaba o masina are stabilitate excelenta daca tu intrii prea tare intr-o curba...poti sa ai si Porsche.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
- basy
- Praz Racing Team
Conditii de competitie in care sa iei podiumuri cu masina de strada sunt suficiente pentru tine?bgd81 scrie:Hehe... nu ma refeream la conditii de mers normale, ci asa.. mai agresiv, atunci cand masina este impinsa spre limitele eiNu stiu exact experienta ta ca sofer care este dar din ce ai scris mai ai foarte multe de invatat. C4 are "pronuntat caracter subvirator"??? Iti spun eu unde e problema masinii daca tu chiar ajungi sa faci asta foarte des, desi sincer ma indoiesc sa duci masina atat de des intr-o puternica subvirare, ei bine ai o problema cu modul de abordare a curbelor. Eu unul inca nu am reusit sa iau un viraj care sa zic, "gata, asta e maximul cu care se poate merge pe curba asta"..
Ia incearca sa abordezi o curba stransa intr-o treapta inferioara si cu acceleratia la fund, sa-mi zici daca masina merge pe traseul idealDe fapt cred ca masina subvireaza in orice curba de 90 grade abordata cu mai mult de 50km/h.
Cum iti ziceam si mai devreme, experienta ta ca sofer se datoreaza subvirarii puternice. Daca aveai niste notiuni de baza de mers tare stiai ca intrarea pe orice curba se face fara acceleratie.
Ai grija cum conduci!!!i Atentie, nu intrarea pe curba trebuie sa fie in forta pentru a o parcurge cat mai rapid.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
- Mr_kokaa
- Maniac
Ai grija cum conduci!!!i Atentie, nu intrarea pe curba trebuie sa fie in forta pentru a o parcurge cat mai rapid.
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Man, totusi e o compacta nu e vreun EVO STI sau mai stiu eu ce masina de alergat (Focus ST, GTI, etc)
Si in al doilea rand conteaza mult si jantele, cauciucurile.
De ex daca ai Michelin Energy....alea sunt entry level, value for the money, nu sunt facute sa ataci o curba de 90 de grade cu 100 la ora.
Si in plus, asta cu atacatul curbelor cu viteza mare e cea mai mare prostie a celor care se cred piloti de raliu
Nu ma refer la tine evident, dar asta e cea mai mare si mai frecventa greseala.
C4 sta foarte bine la comportament rutier in clasa ei, si asta o zic dupa ce am condus multe compacte.
Nu sta cel mai bine, dar oricum nu are de ce sa ii fie rusine.
Acum ca Megane e mai confortabila, mai moale dar mai instabila, mai balena, are tangaj mai mare, etc tine de preferinte.
Pentru ca pt unii comportament rutier bun inseamna confort (suspensii moi dar masina instabila), pentru altii sportivitate (rigiditate, agilitate, dar confort scazut)
Si in al doilea rand conteaza mult si jantele, cauciucurile.
De ex daca ai Michelin Energy....alea sunt entry level, value for the money, nu sunt facute sa ataci o curba de 90 de grade cu 100 la ora.
Si in plus, asta cu atacatul curbelor cu viteza mare e cea mai mare prostie a celor care se cred piloti de raliu
Nu ma refer la tine evident, dar asta e cea mai mare si mai frecventa greseala.
C4 sta foarte bine la comportament rutier in clasa ei, si asta o zic dupa ce am condus multe compacte.
Nu sta cel mai bine, dar oricum nu are de ce sa ii fie rusine.
Acum ca Megane e mai confortabila, mai moale dar mai instabila, mai balena, are tangaj mai mare, etc tine de preferinte.
Pentru ca pt unii comportament rutier bun inseamna confort (suspensii moi dar masina instabila), pentru altii sportivitate (rigiditate, agilitate, dar confort scazut)
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
nero
- Robotizat
Incearc-o cu niste jante de 17" cu gume bune. E cu totul altceva, mergi pe serpentine de placere.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
-
bgd81
Eu ma refeream sa accelerezi la iesirea din curba, nu la intrare. Masina clar subvireaza. Si nici nu trebuie sa ai cine stie ce viteza. Eu am patit-o de 3 ori, si asta fara intentie.