Simering palier

gusti
The man with the C4

Simering palier

Mesaj de gusti »

Prima problema mai serioasa. La ITP am observat ca pe dedesubt, motorul este patat de ulei.
Dupa o scurta vizita la ATS s-a constatat faptul ca pierde ulei pe la simeringul de palier (imbinarea intre cutie si motor???) si ca acesta trebuie schimbat. Pierderea de ulei nu este semnificativa, adica in aproximativ 3 luni de zile nivelul uleiului a scazut cu cateva liniute pe joja.
Dupa o asteptare de o luna de zile pentru piesa care a venit din Franta pt ca nu exista pe stoc, astazi ma duc sa las masina la reparat. Se pare ca tb sa dea cutia jos, un lucru care sincer ma ingrozeste.
Si cand ma gandesc ca sambata dimineata plec spre Praga. Acum ma astept la surprize si sa nu o faca pana Vineri sau poate sa ma lase in drum :)
Wish me luck
p.s acest lucru s-a intamplat exact dupa iesirea din garantie, acum ma lupt sa o fac pe garantia extinsa desi ghinionul este ca cel care a completat aceasta garantie extinsa, in loc sa treaca anul 2009 ca fiind anul in care se incheie garantie extinsa a trecut anul 2006 si de aici o serie de probleme
Citroen C4 1.6i 110cv Jaune Scott pachet VTR plus
B 52 NPO
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Re: Simering palier

Mesaj de Mr_kokaa »

@gusti
nu vreau sa ti stric ziua dar
BAFTA BAFTA MARE

ai mei au dus acu 2 saptamini ptr aceeasi problema :
un C4 Piccasso care dupa 3 zile de la revizie pierdea ulei pe sub masina ! Ce crezi ca au facut baietii , au strans prea tare busonul de la baia de ulei si asta a crapat . Cica sa mai faci revizia la ATS. S-a schimbat baia dar dupa fax uri si alte 3 zile de stat in service cu masina !

inca odata BAFTA BAFTA MARE
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

kokaa ce zici tu e cu totul altceva...garnitura aia e bine sa ti`o schimbe inca de cand iti pune noul filtru de ulei...e ceva frecvent.
@gusti succes...nu cred ca e prea complicat desi implica ceva munca
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

gusti scrie:.........simeringul de palier (imbinarea intre cutie si motor???) si ca acesta trebuie schimbat..........
Simeringul e o piesa relativ mica(cativa cm), sub forma inelara, facuta din cauciuc sau alte materiale cu proprietati asemanatoare, care are rolul de a impiedica scurgerea de lichid pe langa piesele in miscare.E normal ca uneori aceasta componenta sa cedeze,nu asta e motivul de ingrijorare.
Problema e ca pt inlocuirea simeringului se demonteaza jumatate de motor si, la cat de competent e ATS-ul,necazurile pot aparea datorita manoperei de proasta calitate.
Te sfatuiesc ca dupa efectuarea lucrarii sa fi foarte atent la modul de functionare a motorului si sa nu neglijezi nici cea mai mica eventuala problema. :)
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
gusti
The man with the C4

Mesaj de gusti »

masina a fost lasata la ATS in urma cu aprox o ora !! asa ca .... sa vedem ce iese
B 52 NPO
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

hei baietii .. am si eu idee care pe unde sint . recunosc ca nu s asa ca si voi expert .
eu ma refeream mai ales la BOACANELE DE LA ATS ..

e imposibil sa nu faca cite una :lol:
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
gusti
The man with the C4

Mesaj de gusti »

Mr_kokaa sper sa nu imi faca nicio boacana altfel o sa raman pe undeva cu masina trasa pe dreapta si asta nu e bine deloc.
oricum sper ca vineri dimineata e gata si o sa o tin sub observatie in ziua respectiva sa vad ce si cum...
B 52 NPO
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

salve gusti!

poate scapi cu fata curata ! Roaga-te ! E ca si la doctori : te rogi o viata intreaga sa nu ai nevoie de ei ! asa si de ATS
nu vreau rau la nimeni .. oricum afara daca ai garantie esti salvat in 2 ore de un service Citroen
Aici in Romania daca ramai in strada in weekend .. abia luni te remorcheaza cineva ... nasol ptr marca asta !

CONCEDIU PLACUT !
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

@kokaa, de remorcat te remorcheaza si duminica seara .. este minunatul serviciu Dacia asistenta !!! DA DA ... care este non-stop. In rest, ai dreptate, nici un service Citro nu este online in week-end.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

Bogdan98 scrie:@kokaa, de remorcat te remorcheaza si duminica seara .. este minunatul serviciu Dacia asistenta !!! DA DA ... care este non-stop. In rest, ai dreptate, nici un service Citro nu este online in week-end.
Bogdane,
ce interes as avea sa plec cu taxi , sau sa ma remorcheze altcineva .. interesu meu e sa vina service ul masinii si sa o duca in atelier si in max 2 ore sa o puna pe roti ca sa pot pleca mai departe ..... presupunem ca s in concediu prin tara . Nu pot continua cu taxi ul ! Sper ca asta si doreste orice posesor de C4 , sa i invirta rotile .
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

De acord cu tine, dar pana sa ajungem acolo, mai curge apa pe Dunare. Eu unu nu stiu un service de marca deschis in week-end.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Topicul se numeste ''Simering palier'' :evil: Voi despre ce vorbiti? :roll:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
gusti
The man with the C4

Mesaj de gusti »

problema a fost rezolvata atunci (cea cu simering-ul) numai ca la montaj mi-au stricat tijele care duc de la schimbator la cutia de viteza :).
Ca sa pot pleca linistit mi-au gasit o solutie improvizata care din fericire a tinut pana am ajuns inapoi.
Acum astept sa vina piesa respectiva si sa fie inlocuita.
B 52 NPO
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

gusti scrie:problema a fost rezolvata atunci (cea cu simering-ul) numai ca la montaj mi-au stricat tijele care duc de la schimbator la cutia de viteza :).
Ca sa pot pleca linistit mi-au gasit o solutie improvizata care din fericire a tinut pana am ajuns inapoi.
Acum astept sa vina piesa respectiva si sa fie inlocuita.
EXACT despre asta vorbeam
nu e zi ca astia de la ATS sa nu faca o "prostioara"

@gusti mare curaj ai avut sa pleci asa la drum . desi daca stau sa ma gindesc pe afara esti mai sigur cu service urile.
gusti
The man with the C4

Mesaj de gusti »

nu a fost vorba de curaj. Am testat masina inainte si o zi si jumatate, m-am invartit non stop prin Bucuresti cu ea. Plus ca in cel mai rau caz trebuia sa caut mai mult vitezele cand schimbam in rest nu avea ce sa se intample.
B 52 NPO
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”