trage stanga - ce e de facut ?

bgd81

trage stanga - ce e de facut ?

Mesaj de bgd81 »

Masina mea trage usor stanga din ziua in care am luat-o de la dealer :(
Am reclamat problema si la revizia de 2000km si la revizia de 15000km. De fiecare data au facut geometria rotilor si au zis ca problema e rezolvata.
De fiecare data cand am iesit pe sosea am observat ca de fapt nu s-a schimbat nimic.
Masina nu trage puternic, nu e ceva enervant, dar daca iau mainile de pe volan in 5 secunde cel mult intra pe contrasens, ceea ce nu mi se pare normal (nu ca as conduce 'handsfree' - dar asa, ca si idee, nu mi se pare normal)
Presiunea la roti o fac lunar, corect, conform manualului.

Ce-ar putea fi ?! Cred ca e ceva de la caseta de directie. Cu prima ocazie le-o pun din nou in brate la service si nu ma las pana nu iese cu mine pe traseu un mecanic sa vada cum se duce-n balarii.
C4 coupe Champion 1.6HDI 110CP
Mihay
Supermoderator

Re: trage stanga - ce e de facut ?

Mesaj de Mihay »

sa echilibrezi rotile la un centru specializat gen autosoft ai incercaT?
candymann

Mesaj de candymann »

trebuie reglata directia la un centru specializat.
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

ATS la echilibrari nu se baga te timit la service uri de roti .
s a mai scris pe aici viewtopic.php?f=32&t=264" onclick="window.open(this.href);return false;
e de citit
daca esti din bucuresti incearca si sama si autosoft
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Am avut si eu problema asta si din cand in cand reapare.La mine s-a rezolvat cu o echilibrare si cu umflarea rotii stanga, care avea o presiune cu 0.4 mai mica decat cea de pe dreapta.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Poate e de la vant lateral ?
Dar daca zici ca trage numai pe stanga...
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
bgd81

Mesaj de bgd81 »

Mr_kokaa scrie:ATS la echilibrari nu se baga te timit la service uri de roti .
s a mai scris pe aici viewtopic.php?f=32&t=264" onclick="window.open(this.href);return false;
e de citit
daca esti din bucuresti incearca si sama si autosoft
Pai ATS se baga si la echilibrari. Dupa ce le-am zis de problema, cand am ridicat masina mi-au dat si o foaie cu unghiurile de la roti, deci banuiesc ca au umblat pe acolo.
Nu stiu daca sa ma duc la service-uri private - masina e in garantie, nu vad de ce as da bani pe o echilibrare facuta de altii. Si apoi daca ma duc, am vreo garantie ca dupa va fi ok ? Si la ATS au zis ca e ok, si nu e. Macar acolo am pierdut doar timp. La sama/autosoft pierd si timp si bani !
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Echilibrarea se face pentru jante. Asta poti s-o faci oriunde. La autosoft, mie mi-au cerut 8.4 ron pentru montaj/demontaj/roata si 14.4 ron pentru echilibrare. Cred ca nu e un capat de tara. total = 91.2 ron.
Eventual ma interesez si la mine cat e o echilibrare, si-ti dau PM
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
bgd81

Mesaj de bgd81 »

M-am grabit cu raspunsul de mai sus, nu am citit cu atentie :oops: . Intr-adevar la ATS fac doar geometrii, nu si echilibrari. Nu stiu daca are sens sa-mi echilibrez rotile - masina nu tremura la viteze mari, plus ca ea trage stanga de la inceput, din acest motiv ma gandesc ca e ceva la caseta sau coloana de directie. Caci banuiesc ca din fabrica pleaca echilibrata tot frumos (nu?) Si trage stanga la orice viteza.
Daca umflu roata stanga fata cu 0.1bar mai mult decat cea dreapta, oare va merge bine ? :roll:
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

nu cred, si nici nu te-as sfatui. o roata mai umflata ca cealalta, in timp, duce la uzuri neegale. tot intr-un service bun trebuie vazut ce si cum.
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

bgd81 scrie: Pai ATS se baga si la echilibrari. Dupa ce le-am zis de problema, cand am ridicat masina mi-au dat si o foaie cu unghiurile de la roti, deci banuiesc ca au umblat pe acolo.
Nu stiu daca sa ma duc la service-uri private - masina e in garantie, nu vad de ce as da bani pe o echilibrare facuta de altii. Si apoi daca ma duc, am vreo garantie ca dupa va fi ok ? Si la ATS au zis ca e ok, si nu e. Macar acolo am pierdut doar timp. La sama/autosoft pierd si timp si bani !
aha sa inteleg ca ai fost multumit
eu la Pipera am cerut sa mi faca un control la roti si m au expediat catre un service de roti de pe Floreasca !
rusinea lor !
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

dute repede nu mai sta la autosoft....dupa mine sunt cei mai tari si seriosi si ultimele scule posibile la ei le gasesti. nu are rost sa detaliez de ce ii consider cei mai buni dar sunt...cati bani dai atata face....

@candymann ce inseamna sa reglezi directia ca am si eu o problemutza asemanatoare...
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

poa' sa fie vorba de geometrie ... destul de probabil, sau ... caseta de directie, si aici e mai gravida situatia.
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

A mai avut cineva problema asta si dupa ce i-am spus cum s-a rezolvat la mine, s-a rezolvat si la el, in acelasi fel.
Crezi ca este imposibil ca atunci cand ai trecut prin vreo groapa -sant -bordura etc, sa ti se fi schimbat usor si geometria jantei.Sau poate chiar sa se fi desumflat un pic?
De exemplu, cand ai fost ultima data la vulcanizare sa-ti verifici presiunea?
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

@dimabogdan

tu parca erai din Ctza .. si pe akolo dai de gropi , santuri , etc ???
mai mai [-X [-X [-X :shock:
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”