Ce ati alege intre 1.6 hdi si 1.6 benzina la aceiasi bani?

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns
dimabogdan

Re: Ce ati alege intre 1.6 hdi si 1.6 benzina la aceiasi bani?

Mesaj de dimabogdan »

Ia berlinosul...just as fine.Eu cand a fost a doua oara sa iau masina( sa schimb un C4 cu altul) tot berlina mi-am luat.
Ultima oară modificat Joi Iul 10, 2008 12:00 pm de către dimabogdan, modificat 1 dată în total.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
avis
Numar Inmatriculare: B 37 DOK

Mesaj de avis »

sorinus scrie:Acum vezi dilema mea.... :( ? To be or not ot be...coupe...
Avis, pana la urma ai aflta daca a ta are ESP ?
Nu are, ca atunci cand am luat-o eu am primit cadou tot pachetul ala care apare si acum pe oferta, mai putin ESP-ul...

Nu sfatuiesc pe nimeni ca faca asa cum am facut eu: abia au lasat baietii C4, eu m-am dus sa casc gura si am venit cu proforma in buzunar. Evident fiind abia lansata, nu am beneficiat de nici un fel de discount sau avantaj.
De-a Dura Lex

Fost posesor de C4 Rouge Loucifer 1,6 I 110 CP...
Actual de Peugeot 407 Blanc Baquise 2.0 D 136 CP
sorinus
Numar Inmatriculare: B-89-KNW
Localitate: Bucuresti - Tineretului (in sectorul lu' Piedone...)

Mesaj de sorinus »

NU, nicidecum...ori m-am exprimat eu gresit, ori ai inteles tu gresit. Problema mea este consumul, avand in vedere ca voi avea de platit o rata lunara la banca plus asigurari si restul .Nu vreau sa stau cu masina in parcare sa merg "doar la ocazii"...mentionam doar ca mie imi place mai mult cea in 2 usi, dar, asa cum spuneam si asta este relativ...As fi batut in cap sa refuz o masina buna doar pe acest principiu...
avis

Mesaj de avis »

Sorine, acu' ce sa zic... nu eu am inventat expresia aia ca "masina e ca femeia"... :)
De-a Dura Lex

avis

Mesaj de avis »

si inca ceva:

Indiferent pe care o vei alege, vei avea cheltuieli si sincer nu prea cred ca diferenta e asa mare cel putin luat dpvd pret consum vs. pret intretinere luat pe medie, la care asigurari si restul de chelt. care se adauga sunt egale.

Despre dieselul de 1.6 se spune ca ia 7-8 prin oras (eu am inteles ca bate bine in 10), eu sunt la 10-11 oricum si depinde de felul cum conduci si de traseu, cum bine a spus cineva.

Problema e alta: 90k nu inseamna doar uzura motor... iar masinile din ziua de astazi nu se mai fac sa te tina prea mult, doar suntem intr-o societate de consum.

Inainte sa am C4, am avut un Espero de 1.8 care avea cand l-am luat 101.000 Km si se comporta fff bine, desi papa lejer 13-14... dar la scurta vreme am intrat intr-un cerc vicios, incepusera sa cada: bendixul, apoi rotorul de la electromotor, apoi nu mai stiu ce rulment de la intinzatorul culelei de transmisie, apoi capacul de delcou (care nu era doar o bucata de plastic, ci mai avea niste bobine si costa vreo 150 E) si nu mai stiu ce am mai patit ca l-am maritat urgent si m-am lasat pe veci de masini SH. M-am hotarat la masina noua pe care sa o tin intre 3-4 ani si sa-i fac eu km aia virgini.

Totusi 90k, mie in conditiile pietei de astazi, mi se par extrem de multi... Iar tu chiar faci un efort sa-ti iei masina asta si ar trebui sa te gandesti ca nu tot ce e ieftin merita.

Eu ti-o las la pret pentru ca mai am o varianta, daca chiar nu o vrea nimeni, sa o duc la Tiriac Auto aia imi dau pe ea undeva la 7.500 daca nu chiar 7000 ca sa o vanda ei cu 10.000 si chestia asta ma oftica rau.
De-a Dura Lex

avis

Mesaj de avis »

si m-am mai gandit la ceva:

fii atent! cineva, dintre benzinari a spus o chestie fff adevarata: pe computerul lui de bord ii afiseaza un consum de 8,6 (la mine 8,4) in timp ce consumul lui real e 12 eu zic ca la mine e 11.

Cei cu diesel pe care i-ai intrebat, nu cumva au si ei 7 pe bord si vreo 9 si ceva pe bune? Eu am discutat cu diversi care au diesel si tot ce e peste 1,4 care are intr-adevar consum mic, deci toate celelate bat in 10 pe bune, dar vorbim doar de trafic de Bucuresti, ca o medie pe saptamana, folosita zi de zi acasa - servici si invers + cumparaturi, nu linie din Unirii in Baneasa.

Asa ca daca pui 1-2 litri castigati prin consum si raportezi la diferenta de pret intre motorina si benzina iesi tot acolo.
De-a Dura Lex

Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Deci...1.6 hdi iti ia 8% - 8,2% max, si e cat se poate de real. Mie imi lua 8,2% mers destul de sportiv si cu filtru de aer sport.
Inainte sa-mi pun filtru imi lua undeva la 7,5%.

Daca mergi rezonabil iti ia si 6,5 in oras.
Ultima oară modificat Joi Iul 10, 2008 2:41 pm de către Shadow, modificat 1 dată în total.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Oras 9- 9,5 real, atat pe CB cat si metoda plin-plin.Mersul recomandat de @mituc :lol:
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
avis

Mesaj de avis »

Deci consumul REAL este cum stiam, adica bate spre 9... dar inca o data, ne referim strict la Bucuresti, orasul nostru cel iubit.
Ramane sa vezi daca 45k pot sau nu sa fie egali cu 90k... indiferent de 2 usi in plus sau in minus, ca in rest cu costurile cam tot pe acolo vei iesi.

Eu ma duc luni sa-mi achit ce a mai ramas din leasing si din ce mi-au spus cei de la banca, mai dureaza vreo 10 zile pana imi vine de plata fabuloasa taxa de 50 E pe post de acciza vamala ca sa se poata inchide leasing-ul.

Din momentul ala, ti-o pot transfera oricand, asa ca ai si tu timp sa-ti faci formalitatile de obtinere credit, asta daca o vrei.

Daca nu, o sa o gasesti la Tiriac Auto Rulate la 10.000 iar eu o sa-mi musc degetele de oftica.
De-a Dura Lex

mobutu

Mesaj de mobutu »

avis, presupun ca-ti iei alta masina, ce sa fie? :)
candymann

Mesaj de candymann »

dimabogdan scrie:Oras 9- 9,5 real, atat pe CB cat si metoda plin-plin.Mersul recomandat de @mituc :lol:
mai nene. vezi k batzi campii? mituc are benzinar.
DonAdryan

Mesaj de DonAdryan »

candy: vezi ca vin la tine la revizie, la 350RON... :roll:

Si eu as cauta alt coupe in locul tau, ca numai coupe mi-as lua... :reindeer: (smiley-ul n-are nici o legatura cu nimic, l-am pus ca dadea bine!)
Ultima oară modificat Joi Iul 10, 2008 5:00 pm de către DonAdryan, modificat 1 dată în total.
C4 Coupe, 1,6i 16V, 110CP, VTR: Black
candymann

Mesaj de candymann »

hai! pe cand programare?
DonAdryan

Mesaj de DonAdryan »

candymann scrie:hai! pe cand programare?
pai la 15.000...
C4 Coupe, 1,6i 16V, 110CP, VTR: Black
candymann

Mesaj de candymann »

cat ai acuma?
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”