Jante aliaj vs jante otel
-
vivi bau
Jante aliaj vs jante otel
Eu am mers initial pe ideea de jante de otel, pe motiv de buget si rezistenta mai mare (am auzit ca iarna e posibil sa crape cele de aliaj).
Mi-am luat jante de aliaj (doar asa era masina pe stoc configuratia aleasa de mine), dar un prieten de-al meu o sa isi ia si el C4 saptamana viitoare si el vrea aliaj, asa ca m-am inteles cu el sa isi ia otel si sa facem schimb. Treaba e ca mi-am facut monetaru si am ajuns la concluzia ca totusi mi-as permite jantele de aliaj (initial ar fi trebuit sa ma imprumut de la un alt prieten, dar se pare ca nu mai e nevoie).
Acum sunt in dubii: sa le pastrez sau sa fac schimb?
Asadar, simtiti-va liberi sa va exprimati opiniile.
Mi-am luat jante de aliaj (doar asa era masina pe stoc configuratia aleasa de mine), dar un prieten de-al meu o sa isi ia si el C4 saptamana viitoare si el vrea aliaj, asa ca m-am inteles cu el sa isi ia otel si sa facem schimb. Treaba e ca mi-am facut monetaru si am ajuns la concluzia ca totusi mi-as permite jantele de aliaj (initial ar fi trebuit sa ma imprumut de la un alt prieten, dar se pare ca nu mai e nevoie).
Acum sunt in dubii: sa le pastrez sau sa fac schimb?
Asadar, simtiti-va liberi sa va exprimati opiniile.
C4 berlina Ice Pack 1,6 HDI 110CP rouge lucifer
-
newt
- CPatratzel
- Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic
Aliaj clar. Chiar si numai pentru look-ul masinii.
N-am auzit sa fi patit cineva sa-i crape jantele se aliaj iarna... si tinand cont de iarna prin care tocmai am trecut....
Daca totusi te gandesti sa-ti iei niste jante aftermarket mai bine pui banii aia la alea si ramai cu tabla pana le schimbi.
N-am auzit sa fi patit cineva sa-i crape jantele se aliaj iarna... si tinand cont de iarna prin care tocmai am trecut....
Daca totusi te gandesti sa-ti iei niste jante aftermarket mai bine pui banii aia la alea si ramai cu tabla pana le schimbi.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Probabil ca i-a crapat iarna....dupa ce a luat o groapa imensa.
Jante de aliaj...nici nu se pune problema, sunt mai ushoare (unele cat de cat bune), dau un look deosebit masinii.
As spune ca jantele fac cam 50% din lookul unei masini.
Jante de aliaj...nici nu se pune problema, sunt mai ushoare (unele cat de cat bune), dau un look deosebit masinii.
As spune ca jantele fac cam 50% din lookul unei masini.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
eu stiu ca este exact invers jantele de aliaj se crapa mai usor iar ca rezistenta cele de tabla sunt za best,in schimb ca performante si aspect logic cele de aliaj.Iarna de preferinta tabla vara de aliaj.O intrebare:votul la ce se refera la aspect durabilitate sau preferinta? Eu cu cine votez???
De ex le prefer pe amandoua dupa cum am spus...
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
aliaj tot timpul
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
-
vivi bau
- ace117
- WRC
Salut
Sunt proaspat (si fericit
) posesor al unui C4 Coupe 1.4 din 2005 (de astazi) dar la toate masinile de strada pe care le-am avut am pus jante de aliaj (sambata imi sosesc si pt C4 pe 17").
Ca fost participant (bugetul
) in Campionatul National de Raliuri pt mine exista o singura alegere: ALIAJ!!!
Sunt proaspat (si fericit
Ca fost participant (bugetul
SEAT LEON FR "STEALTH KNIGHT"- 2.0 TDI - POWERED BY RaBaNne - 220 CP / 450 NM soon STAGE 2: 250 CP / 500 NM!
DESIGN BY ONO TUNING

http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?t= ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
ex C4 COUPE 1.4 16V - POWERED BY DIMSPORT - 110 CP, LESTER DESIGN
DESIGN BY ONO TUNING

http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?t= ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
ex C4 COUPE 1.4 16V - POWERED BY DIMSPORT - 110 CP, LESTER DESIGN
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Alea de tabla se deformeaza mai usor, trebuiesc echilibrate mai des, etc.
Alea de aliaj (cel putin alea care vin stock la modelele medii de C4, renault clio/megane/etc) sint dintr-un aliaj mai casant, deci nu sint asa rezistente (si nici asa usoare) precum unele aftermarket.
Chiar si asa ar fi de preferat cele de aliaj numai pentru ca sint mai usoare. Fie ele de 16 sau 17" tre' sa iei la viteza mare o groapa cu marginile destul de ascutite ca sa ajungi pina la janta (de obicei asta e o trambulina catre copaci, faptul ca crapi janta e ultima ta grija), sau tre' sa dai cu buza jantei de marginea gropii ca s-o sfarmi.
Alea de aliaj (cel putin alea care vin stock la modelele medii de C4, renault clio/megane/etc) sint dintr-un aliaj mai casant, deci nu sint asa rezistente (si nici asa usoare) precum unele aftermarket.
Chiar si asa ar fi de preferat cele de aliaj numai pentru ca sint mai usoare. Fie ele de 16 sau 17" tre' sa iei la viteza mare o groapa cu marginile destul de ascutite ca sa ajungi pina la janta (de obicei asta e o trambulina catre copaci, faptul ca crapi janta e ultima ta grija), sau tre' sa dai cu buza jantei de marginea gropii ca s-o sfarmi.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
avem aici niste exemple de accidente cu c4 implicate. nu am vazut jantele de aliaj sparte, chiar si la impact direct pe janta.
in fine. planul meu este pe viitor sa montez anvelope de iarna pe aliajele stock si un set nou de anvelope jante pt vara.
orice masina arata URAT cu otel stock, sau si capace. ah, pt o masina care merge prin drumuri preponderent de tip "ulita" neasfaltate si darapanate, atunci e recomandabil o janta de otel. nu de-lata dar macar nu vei regreta prea mult un eventual damage
in fine. planul meu este pe viitor sa montez anvelope de iarna pe aliajele stock si un set nou de anvelope jante pt vara.
orice masina arata URAT cu otel stock, sau si capace. ah, pt o masina care merge prin drumuri preponderent de tip "ulita" neasfaltate si darapanate, atunci e recomandabil o janta de otel. nu de-lata dar macar nu vei regreta prea mult un eventual damage
Led there b:LIGHT
-
vivi bau
Nu stiu daca problema tine asa de mult de impact cu gropi inumane, cat de faptul ca jantele de aliaj isi schimba proprietetile la temperaturi scazute, i.e. mers la munte cu ele, temperaturi mult sub 0 grade => risc sa crape la solicitari relativ slabe.
De unde concluzia ca poate cel mai bine ar fi un set de jante de aliaj pentru uz de zi cu zi si un set de otel pentru mers la munte & stuff
De unde concluzia ca poate cel mai bine ar fi un set de jante de aliaj pentru uz de zi cu zi si un set de otel pentru mers la munte & stuff
C4 berlina Ice Pack 1,6 HDI 110CP rouge lucifer
- SAMmy
- My C4 Rocks!
- Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR - Numar Inmatriculare: VN 29 SAM
De unde le scoateti mah pe astea cu mers la munte cu aliaje => crapa la solicitari minimale... da ca? traiti in laponia? cat a fost la noi in iarna asta -15... vax... nici cele mai proaste aliaje nu se fisureaza la -15... la -38 mai vorbim... la -50... hmmm... cred ca se fisureaza si tabla proasta, sau voi vorbeati de jante de tabla de-alea extreme... hmmm...
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Tabla nu crapa, dar se dilata si se contracta rau si poti avea surprize.
Eu nu cunosc pe nimeni caruia sa i se fii crapat o janta de la frig, doar din cauza minunatului BUCURESTI (am si eu 2 la activ).
Eu nu cunosc pe nimeni caruia sa i se fii crapat o janta de la frig, doar din cauza minunatului BUCURESTI (am si eu 2 la activ).
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White