C4 Berlina - putin ajutor

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

maverick_ scrie: Masina pe care mi-o cumpar o sa fie Citroen C4 berlina...iar motorizarea....probabil benzina.
Man, aia o vrei - aia ia-o. Sincer. Fiecare marca are un procent cu care sint probleme. Si citroen e aici, nu puteau fi 100% perfecte toate. Si sint sigur ca nu vei fi tu in procentul ala cu probleme.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
m.s.

Mesaj de m.s. »

Bafta! [-o<
Berlina 1.6HDI Neagra
onacus

Mesaj de onacus »

Vrei pe benzina, ok. Vrei si benzina cu cifra octanica mare....

La mine masina consuma mai mult cand pun benzina de 90/100 decat cu benzina de 95 cu aprox. 10%, iar benzina in sine este mai scumpa cu 10-15% de la acelasi vanzator.

Masina merge mai bine, intr-adevar.

Dar C4 oricum are un consum mare comparativ cu alte masini din clasa ei. Asa ca pregateste-te sa bagi MULTI bani in benzina.

Plus restul de probleme, care nu sunt mari, dar se aduna si stau acolo pe creier si joaca tomtoroiul.

Iar amortizoarele.... sunt un dezastru total din punct de vedere al zgomotului cand iei orice gropitza in asfalt.
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Mei lasati omu in pace :) Daca lui ii place masina ,asta e, fiecare isi ia ce-i place.Parerea mea e ca motorul asta pe benzina este f. performant numai ca se intampla sa vina unele modele cu probleme grave.Deci ca performante merita ,dar ca fiabilitate nu as putea spune, pt. ca la mine a fost defect inca din fabrica (inca nu am ramas in drum deci...).Ce pot sa mai zic despre motor e ca mie mi-a consumat foarte bine la drum lung cu benzina de 100 in jur de 7 7,3 (mixt) si in oras in conditii maxime, vre-o 10-11 max.Comparativ cu megane este mult mai nervos si responsive in ture mici(asta se intampla la mine)Cam astea au fost cateva vorbe bune pt. benzina.
Si un mic sfat:Daca iei pe benzina, la primire asculta-l f. bine, sa nu faca ca un tractoras sa tacane sau sa aiba batai metalice.Deasemeni aminteste-i dealerului de genul asta de probleme si ca nu iti doresti asa ceva. :wink:
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

stevey scrie:Mei lasati omu in pace :) Daca lui ii place masina ,asta e, fiecare isi ia ce-i place.Parerea mea e ca motorul asta pe benzina este f. performant numai ca se intampla sa vina unele modele cu probleme grave.Deci ca performante merita ,dar ca fiabilitate nu as putea spune, pt. ca la mine a fost defect inca din fabrica (inca nu am ramas in drum deci...).Ce pot sa mai zic despre motor e ca mie mi-a consumat foarte bine la drum lung cu benzina de 100 in jur de 7 7,3 (mixt) si in oras in conditii maxime, vre-o 10-11 max.Comparativ cu megane este mult mai nervos si responsive in ture mici(asta se intampla la mine)Cam astea au fost cateva vorbe bune pt. benzina.
Si un mic sfat:Daca iei pe benzina, la primire asculta-l f. bine, sa nu faca ca un tractoras sa tacane sau sa aiba batai metalice.Deasemeni aminteste-i dealerului de genul asta de probleme si ca nu iti doresti asa ceva. :wink:
La mine nu este chiar asa, motorul nu este f performant, chiar daca si Adrian a spus ca trage mai bine la mine ca la altele, iar in turatii joase pot sa ma apuc de crosetat (daca vine din spate un tico raman sa beau un suc decat sa ma iau cu el) :lol:
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

Eu sunt multumit una peste alta de masina (exceptie facand greierasul nemuritor de la geamul din stanga).
Nu este o masina de putere, nu este super lux, DAR calitate, performante, pret, design la mine a iesit castigatoare. :D
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Nicu

Mesaj de Nicu »

A mea e pe benzina si are doar 13 zile asa ca nu dau sfaturi inca dar, gindeste ca cei 2179euro (sper ca-i corect) care ii dai in plus la diesel i-ti ajung de benzina vreo 2 ani.
C4 coupe rosu 1.6 benzina 110cp Ice Pack+extra optiunile disponibile
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

@Nicu Bine punctat :) Dar e mai mult vorba de fiabilitate la motorul asta...

@PsH Nu stiu ce sa zic o fi vre-o problema de reglaj avans ceva , mie de ex. mi l-au dat peste cap aia de la service (banuiesc eu de ce) si acu parca are 80 de cai nu 110 iar daca pun clima, auleu ma ia si dacia.Si rateuri la greu in toba.Si totusi inca se simte cum trage in turatii mici.
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

ce benzina bagi?
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Nu e de la benzina, iti spun eu.Am vorbit azi cu trei mecanici de la : Peugeot, VW si Dacia.Pe cel de la Dacia il stiu ca numai asculta motorul imi spunea exact ce are si cand se apuca de lucru chiar asa era.Toti au spus : Gogule, defect de fabricatie , posibil sa fie din turnare a blocului, sau in cel mai " bun " caz pistoane neconforme.Dar daca ti se schimba doar pistoanele, fara inlocuire a camasilor, cuzinetilor de palier si inca cateva chestii( scuze dar nu le mai retin) intr-o luna vei avea iar probleme.Si-atunci incepe iar circul.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
mituc

Mesaj de mituc »

PsH scrie: La mine nu este chiar asa, motorul nu este f performant, chiar daca si Adrian a spus ca trage mai bine la mine ca la altele, iar in turatii joase pot sa ma apuc de crosetat (daca vine din spate un tico raman sa beau un suc decat sa ma iau cu el) :lol:
Da, confirm. Nici la mine nu e chiar asa, adica dac-o bag intr-a patra la 35kmph si accelerez cu pedala la fund trec toate daciile pe linga mine o perioada.

PsH: rabla ta unde are cuplu maxim? La relanti? Dar puterea maxima? Cu motorul oprit? Sinteti extraordinari cu turatiile joase desi in semnatura scrieti 1.4 sau 1.6i - de la MPI care e benzina in durerea mea! :x Ce draq' vreti cu turatiile joase? Daca nu nimeresti levierul ia-ti rabla cu cutie automata!

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

eh, nu nu cred ca PsH sa nu stie despre ce e vorba cu turatiile. acum d epinde ce a mai condus. sau poate pur si simplu e un perfectionist :D
mai avem un prieten care asculta fiecare lucru (pe vremea aia aveam o dacia din 79) n-aveam stres eu. cand mergeam intr-a lui nu ma interesa ca la mine era o intreaga orchestra (pe lanag sistemul audio care valora cat toata masina la un loc)
era obsedat de tacanitul injectoarelor, dece se aude zgomotul ala cand trec prin groapa (sigur am bucsele distruse) de ce nu stiu ce... :wink:
masina se prezinta onorabil (daca reusesc sa rezolv scartaitul de la esapament si greierii din spate. stiu ce si cum, am probleme dar NU am timp sa ma duc sa le rezolv.)
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
mituc

Mesaj de mituc »

Nicu scrie:gindeste ca cei 2179euro (sper ca-i corect) care ii dai in plus la diesel i-ti ajung de benzina vreo 2 ani.
Adica vreo 50-70k km (depinde cum mergi). Deci poate chiar mai mult de 2 ani. Daca, sa zicem, iei benzina de un euro litrul (sa simplificam calculele) iar diferenta dintre consumul mediu la diesel si benzina e, sa zicem, de 3 litri atunci:
2179/3*100=72633.33km
Sau, pentru 4 litri (tre' sa mergi doar prin oras si sa ai diferenta asta):
2179/4*100=54475 km

Sau, daca e sa comparam 1.6HDI si 1.6i conform consumului mediu declarat de p0rnducator:
2179/(7.1-4.7)*100=90791.66

Interesante cifre... acum vad si eu.

maverick_

Mesaj de maverick_ »

Am citit pareri despre ambele motorizari ..ambele au avantaje si dezavantaje...ceea ce pana la urma cred ca este si normal....totusi am identificat o serie de probleme comune ambelor motorizari ...si anume la "ciorapii" amortizoarelor, greierasi...si am fost atentionat de mai multi asupra unui tacanit al motorului (gen tacheti).
Mai exista oare posibile probleme comune ale motorizarilor pe benzina si motorina?
Am inca o intrebare.
Cand am primit oferta de la ATS Titulescu (Bucuresti), agentul mi-a dat si o lista de preturi cu reviziile din 20000 in 20000.La fiecare 20000 ce se schimba si cat costa fiecare piesa.Dupa ce am studiat aceasta aceasta lista am obs. ca nu este mentionat nimic de distributie si ma intrebam ce fel de distributie folosesc francezii la acest model daca nu se schimba in primii 100.000.
Pana la 100.000 am primit preturile ptr. revizii.

Am mai discutat cu prieteni care au prieteni...care au prieteni...etc...care au C4...motorizare pe benzina....si mi-au spus ca nu au avut nici un fel de probleme cu masina...ceea ce m-a bucurat si mi-a readus speranta ca poate o sa nimeresc si eu una fara probleme din fabricatie,
Fost posesor Renault Megan si viitor Citroen C4.
gonty
Profu'
Numar Inmatriculare: IS96DEA

Mesaj de gonty »

Deci daca tie iti place C4, si te ingrijoreaza motorizarile, ti-as propune, chiar daca se vor supara cei de pe aici :lol:, sa mergi sa tragi un ochi si pe forumul Peugeot, pentru ca ei, in mare, au aceleasi motorizari. Din pacate la noi s-au vandut mult mai multe Peugeot-uri fata de Citronele. In ceea ce priveste motorizarea mea, nu sunt multi cu Citro, si a trebuit sa ma uit pe la 407. Am vazut ca nu au probleme asa ca.... Iar daca tot te gandesti care din motorizari sa-ti iei, apropos de calculele colegilor de forum, daca o tii mai mult (cum e cazul meu) diferenta se amortizeaza in 3-4 ani. Iar daca o tii mai putin, valoarea de revanzare a diesel-ului este mai mare si iar "te scoti". Succes.
C4 2.0 HDI, SX Pack, bixenon directionale, pavilion vitrat
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”