Cauciucuri mai silentioase decat cele stock ?

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Re: Cauciucuri mai silentioase decat cele stock ?

Mesaj de SAMmy »

Zgomotul la rulare (excluzand vant, motor etc) depinde foarte mult de suprafata pe care se ruleaza si de anvelope, dar la anvelope nu conteaza doar brand-ul, compozitia si profilul, ci si presiunea.
Prezenta scutului atenueaza nivelul zgomotul produs de anvelopele rotilor fata, care vine pe sub masina (pedalier) si prin compartimentul motor (bord).
Inclusiv adaugarea unui foam-mat sub mocheta reduce usor zgomotul rularii, dar aveti grija sa nu cumva sa-l instalati sub pedale... :shock:
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
silman63

Mesaj de silman63 »

http://www.drive-test.ro/stiri/1070/top ... econd.html" onclick="window.open(this.href);return false;
C4 berlina sx 1.6 110 cp (transformers) 2007 + stiker
job: seat cordoba 1.4-75 caluti (2005)
bogdans
Numar Inmatriculare: DJ 16 VTR

Mesaj de bogdans »

eu am vredestein sportrac giugiaro,17", si sunt un pic zgomotoase,si faza ca daca sunt in V sunt mai zgomotoase este aberatie!depinde de profilul cauciucului asupra jentii,de marime si de calitatea,duritatea sau mai degraba materialul de cauciuc folosit!daca vrei sa nu auzi nimic ia var sport de la yokohama ,de vara ,este cauciuc moale si nu o sa auzi nimic!se uzeaza mult mai rpd si sunt f scumpe!iar treaba cu azot personal nu sunt de acord cu azot in rotile masinilor(autoturismelor)!
C4coupe1.6i gris.fer.VTRpp.Resolfen.17"OE
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

@bogdans si eu am exact aceleasi cauciucuri ca si tine si nu am ce sa le reprosez.!!!!
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

bogdans scrie:daca vrei sa nu auzi nimic ia var sport de la yokohama ,de vara ,este cauciuc moale si nu o sa auzi nimic!se uzeaza mult mai rpd si sunt f scumpe!iar treaba cu azot personal nu sunt de acord cu azot in rotile masinilor(autoturismelor)!
Cine ti-a zis asta????
Eu am mers cu Yokohama Parada si cu yokohama Advan si iti garantez eu ca fac zgomot kklau!!!
Au aderenta f buna, dar zgomot fac pe masura.
Orice cauciuc sport care are o suprafata de contact mai mare o sa faca zgomot!!!
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
bogdans

Mesaj de bogdans »

du te la vulcanizari pro...sa vezi ce zic baietii!eu ma refer la marimi genu 195-225 latime ,nu peste...cauciucul este moale,zgomotul este de la... cum spuneam mai sus...!nu vb din auzite sau din ce scrie pe net!vb de citroen!
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

pai daca Shadow spune ca a mers iar tu ai intrebat la vulcanizari pro....cine vbste din auzite?
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

bogdans scrie:du te la vulcanizari pro...sa vezi ce zic baietii!eu ma refer la marimi genu 195-225 latime ,nu peste...cauciucul este moale,zgomotul este de la... cum spuneam mai sus...!nu vb din auzite sau din ce scrie pe net!vb de citroen!
225/40 18 se potriveste marjei tale din cate imi dau seama, iar masina nu cred ca are vreo relevanta.
99% din cauciucurile sport nu sunt silentioase, uitete pe toate review-urile facute de oameni care au mers cu ele.
Printre singurele exceptii este Dunlop Direzza, dar a primit calificative destul de proaste la manevrabilitate. Personal nu am mers cu ele asa ca nu pot sa-mi exprim parerea.

P.S.: Daca are o componenta mai moale nu are si o aderenta mai buna???
Daca sunt cauciucuri sport nu trebuie sa aiba si o suprafata de contact mai mare fata de un cauciuc normal???

bogdans

Mesaj de bogdans »

ok...nu este din auzite!cel de la vulcanizare a pus yokohama, nu stiu exact modelul ,dar daca conteaza asa mult ma interesez,in jur de 1250 lei bucata,cauciuc moale,s a uzat intr o luna pe o masina cu turbo,tractiune spate(nu zic care)!si nu este zgomotos!si eagle f1 goodyear se comporta bine!eu am 205 50 r17 vredestein giugiaro sportrac si sunt un pic zgomotoase la viteze mici,acum am luat de iarna 225 45 r17 continental wintercontact 790 si par ok!pe viitor vreau sa cumpar de vara un 225 45 r17!care stie un cauciuc calitate pret bun...astept sa si dea cu parerea,eu tind spre eagle f1(am obs ca sunt preferate pe asfalt)!si mi a placut cum arata la profil marangoni zeta linea,dar nu stiu nimic despre ele!?voi ce ati alege?
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Daca vrei o sa-ti arat la primavara ce inseamna zgomot pe cauciucuri sport. Pt ca numai stau acum sa-mi pun cauciucurile doar pt o luna.
In legatura cu GoodYear Eagle F1 sunt bune daca stai f bine cu nervii si vreau sa zic F bine. Iti intra la pietre in cauciucuri de nu iti vine sa crezi, eu jum din zi statea sa scot pietre din cauciucuri.

Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Da si cand intra cate una d-aia mai mare, zici ca s-a stricat masina asa urat face!
Plus de asta, pe apa esti un pic cam PA cu ele, si la temperaturi scazute poti sa-ti iei adio!!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”