Abur prin aerisitoarele centrale
- manuxxl
- Numar Inmatriculare: BT 11 KAT
Abur prin aerisitoarele centrale
Mergeam spre iasi... afara temperatura de vreo 27 gr... viteza sa zicem 80-90km/h... (mentionez ca am aer conditionat manual "standard") Nefiind clima l-am deschis si inchis de mai multe ori pe drum... la un moment dat prin aerisitoarele centrale mi-a iesi niste aburi... sa inebunesc... la bord nu indica nimic dubios...temperatura motorului normala...am oprit si am ridicat capota... nimic umed... doar in stanga (cum te uiti din fata masinii) sub cinductadeaerconditionat cateva picaturi dela condens... s-amai intamplat cuiva??? de unde sa iasa aburul ala prin aerisitoare... am folosit si spalatorul de parbriz...dar nu-mi amintesc sa iasa aburi dupa utilizarea lui...poate s-a scurs niste lichid sub capota dupa ce am spalat parbrizul. nu stiu ce sa zic... hai sariti cu supozitii...
C4 berlina 1.4i 16V Gris Fer ::::: BT-11-KAT
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
Re: Abur prin aerisitoarele centrale
in primul rand iti recomand pentru confortul tau sa nu inchizi aerul conditionat indiferent ca e vara sau iarna. Diferenta de consum nu e asa de mare sa merite.
Iti recomand un experiment: mergi pana in bucatarie si scoate din congelator un cub de gheata (daca nu ai asa ceva cumpara fie un congelator, fie pungulite din alea de plastic) Ca experimentul sa mearga struna fa testul intr-o incapare sau afara unde ai macar 27 de grade celsius si e destula lumina. Cand o sa te uiti la cubul de gheata o sa vezi ca iese un abur
Crede-ma ca cubul de gheata nu este posedat, ci pur si simpl apa trece din stare solida n stare gazoasa direct, nu spun si termenul tehnic.
La tine nu s-a intamplat asta, ci mai degraba datorita umiditatii enorme din aer in momentul in care a intrat acel aer rece pe aeratoare apa din aer s-a condensat dupa principiul formarii norilor.
Daca ai mers pe la vreo biserica cand afara sunt 30 de grade si inauntru sunt 100 de oameni probabil ca ai putut observa cum iese un abur din aerul conditionat.
Prin urmare stai calm, nu e fum, masina nu e posedata, ci aerul pe care il respiri tu este foarte cald si foarte umed
Iti recomand un experiment: mergi pana in bucatarie si scoate din congelator un cub de gheata (daca nu ai asa ceva cumpara fie un congelator, fie pungulite din alea de plastic) Ca experimentul sa mearga struna fa testul intr-o incapare sau afara unde ai macar 27 de grade celsius si e destula lumina. Cand o sa te uiti la cubul de gheata o sa vezi ca iese un abur
La tine nu s-a intamplat asta, ci mai degraba datorita umiditatii enorme din aer in momentul in care a intrat acel aer rece pe aeratoare apa din aer s-a condensat dupa principiul formarii norilor.
Daca ai mers pe la vreo biserica cand afara sunt 30 de grade si inauntru sunt 100 de oameni probabil ca ai putut observa cum iese un abur din aerul conditionat.
Prin urmare stai calm, nu e fum, masina nu e posedata, ci aerul pe care il respiri tu este foarte cald si foarte umed
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
- manuxxl
hai mai.... doar nu e prima masina cu aer conditionat pe care am condus-o sau cu care am mers.. oricum mi se pare ciudat sa iasa aburi prin aerisitoare... chiar si daca a fost pt 3-4 secunde... tie ti s-a intamplat?????
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
la alte masini mai vechi, iesea abur cand era sparta vreo conducta de antigel si cadea pe radiatorul de ac.
nu spun ca asta e, insa ai spus de ipoteze!
nu spun ca asta e, insa ai spus de ipoteze!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
man, sun cu gatul varza racit tocmai din cauza aerului.
nu am facut experimentul, insa e o chestie de la fizica, in afara de asta e o chestie testata in anumite situatii, recunosc, nu am incercat pe al meu C4 care oricum are aerul uscat in interior. Ca o idee: la drum lung pun aerul sa cada pe parbriz. De rece ce se face in masina parbrizul se abureste instant la varna cand ajung deobicei seara. In mare aceleasi motive....
Daca nu ti se repeta chestia e normal. Daca ti se repeta necesita totusi o atentie.
Incearca sa mergi cu aerul deschis si sa ii dai putere mai mare, insa numai dupa ce ai mers macar 30 de minute cu aerul conditionat deschis si geamurile inchise.
nu am facut experimentul, insa e o chestie de la fizica, in afara de asta e o chestie testata in anumite situatii, recunosc, nu am incercat pe al meu C4 care oricum are aerul uscat in interior. Ca o idee: la drum lung pun aerul sa cada pe parbriz. De rece ce se face in masina parbrizul se abureste instant la varna cand ajung deobicei seara. In mare aceleasi motive....
Daca nu ti se repeta chestia e normal. Daca ti se repeta necesita totusi o atentie.
Incearca sa mergi cu aerul deschis si sa ii dai putere mai mare, insa numai dupa ce ai mers macar 30 de minute cu aerul conditionat deschis si geamurile inchise.
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
- Numar Inmatriculare: B-15-DFK
manuxxl, sigur era abur? De unde stii ca nu era praf, sau fum, sau altceva?
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Mie mi s-a intamplat asa ceva, nu e nici o problema
Sunt niste vapori care se formeaza datorita umezelii mari si a diferentei de temperatura. Pericol? nici unul
Sfat: nu mai inchide AC 
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- manuxxl
nu era fum sigur... nici praf...ara abur ca s-a aburit grila la aerisitoarecosminnuss scrie:manuxxl, sigur era abur? De unde stii ca nu era praf, sau fum, sau altceva?