Consum motoare pe benzină
-
shomoyoque
- eduardo_didi
- Edi Talent
-
PsH
- PasHa
- Numar Inmatriculare: B 58 HDI
- SAMmy
- My C4 Rocks!
- Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR - Numar Inmatriculare: VN 29 SAM
Hai mah terminati... daca vreti sa aflati consumul folositi Reg...
Eu la 1.6i 16V, cu 2 persoane in masina plus bagaj light,
am consum instantaneu cca. 7l/100Km la 150Km/h in treapta a V-a,
cca. 8-9l/100Km la 160 Km/h si de incolo aici lucrurile o iau razna...
Cel mai tare am mers constant (Reg) cu 3 persoane plus bagaje,
cu 186Km/h si la viteza aia consuma cca. 18-19l/100Km...
L4ter edit: Nu vazusem postul tau Dane (PsH) - ce ciudat
ca avem aproape aceiasi viteza si aceiasi configuratie... lol
cca. 8-9l/100Km la 160 Km/h si de incolo aici lucrurile o iau razna...
Cel mai tare am mers constant (Reg) cu 3 persoane plus bagaje,
cu 186Km/h si la viteza aia consuma cca. 18-19l/100Km...
L4ter edit: Nu vazusem postul tau Dane (PsH) - ce ciudat
ca avem aproape aceiasi viteza si aceiasi configuratie... lol
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
-
newt
- CPatratzel
- Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic
consumul ala instantaneu chiar nu are nici o relevanta. Este foarte puternic influientat de conditiile in care se desfasoara masurarea (curenti de aer, inclinatia drumului, repartitia greutatii in masina, presiunea in pneuri si tipul acestora).
Fa un test, incearca sa masori, pe aceeasi portiune de drum, in doua zile diferite acea valoare instantanee avand masina in aceeasi configuratie. Vei vedea ca diferentele sunt semnificative.
Fa un test, incearca sa masori, pe aceeasi portiune de drum, in doua zile diferite acea valoare instantanee avand masina in aceeasi configuratie. Vei vedea ca diferentele sunt semnificative.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
deci la mersul meu, 26kmh v medie, oras binentels, am un consum 10-10.5 mediu...mi se confirma de mai mult timp. daca merg putin mai normal ma duc la 9,5% cifre oficiale. probabil ca pe un astfel de oras se bazeaza ei cand ofera publicului acele cifre
si cuc eva aglomeratie dar si cu ceva dsrum linistit
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
-
PsH
- PasHa
Mie mi-a scazut consumul mediu. De la 14,5 pana la 13 (azi dimineata ca acum am 13,5).
In schimb sa vb sincer si sa o dam pe fata: am bagat benzina de 100 lei si am facut doar 200 km in cap. Eram la ultima liniuta si imi spunea ca mai pot sa fac 60 km. Nu cred pentru ca 1km din astia=10 reali, cel putin la mine. Si asta o spun pentru ca de la indicare celor 170 km cat as mai fi avut de mers cu benzina pusa, am mai facut doar vreo 40.
Dupa ce am pus benzina, am resetat calc si ar fi trebuit sa fac 290 km. Nu ma tin baierele sa fac incercarea asta, dar astazi am mai pus de 100 lei si sunt curios daca fac tot atatia km.
Oricum m-am obisnuit si chiar pot sa spun ca sunt oarecum placut surprins de scaderea cu mai bine de 1 l la suta.
Am vrut benzinara si prin urmare nu pot sa cer consum de tractor.
Recunosc ca at cand am luat-o imi trecuse prin cap un consum mai mare, dar numai cu 2-3 litri mai sus decat consumul oficial, nu cu cel putin 5.
In schimb sa vb sincer si sa o dam pe fata: am bagat benzina de 100 lei si am facut doar 200 km in cap. Eram la ultima liniuta si imi spunea ca mai pot sa fac 60 km. Nu cred pentru ca 1km din astia=10 reali, cel putin la mine. Si asta o spun pentru ca de la indicare celor 170 km cat as mai fi avut de mers cu benzina pusa, am mai facut doar vreo 40.
Dupa ce am pus benzina, am resetat calc si ar fi trebuit sa fac 290 km. Nu ma tin baierele sa fac incercarea asta, dar astazi am mai pus de 100 lei si sunt curios daca fac tot atatia km.
Oricum m-am obisnuit si chiar pot sa spun ca sunt oarecum placut surprins de scaderea cu mai bine de 1 l la suta.
Am vrut benzinara si prin urmare nu pot sa cer consum de tractor.
Recunosc ca at cand am luat-o imi trecuse prin cap un consum mai mare, dar numai cu 2-3 litri mai sus decat consumul oficial, nu cu cel putin 5.
-
PsH
- PasHa
-
shomoyoque
Consumul mediu cred ca devine relevant dupa primii 50-100 de Km. In primii zece de la resetarea calculatorului si stand blocat in trafic si mie mi-a crescut consumul pana la 18, insa imediat cum am inceput sa ma misc a coborat pana la 12-13, dar repet eram in primii 10-15 km de la resetare.
Cu cat se mareste setul de date pe care calculatorul il foloseste pentru a calcula consumul mediu cu atat acesta devine mai reprezentativ.
Asadar cred ca nu are rost sa va alarmati daca aveti consum de 13-14 si chiar 18 in primii zeci de kilometrii pentru ca nu este relavant.
Eu dupa 260 de KM de la restare (si apropos am bagat efix tot de 100 lei si mai merg si saptamana asta ca popa)
am un consum mediu de 10.6, dupa ce in prima suta de kilometrii a fost de 12-12.5.
Ca si drum fac aprox 30 de kilometrii pe zi in conditii de aglomeratie.
Cu cat se mareste setul de date pe care calculatorul il foloseste pentru a calcula consumul mediu cu atat acesta devine mai reprezentativ.
Asadar cred ca nu are rost sa va alarmati daca aveti consum de 13-14 si chiar 18 in primii zeci de kilometrii pentru ca nu este relavant.
Eu dupa 260 de KM de la restare (si apropos am bagat efix tot de 100 lei si mai merg si saptamana asta ca popa)
am un consum mediu de 10.6, dupa ce in prima suta de kilometrii a fost de 12-12.5.
Ca si drum fac aprox 30 de kilometrii pe zi in conditii de aglomeratie.
Citroen C4 Coupe VTR 1.4 90 cp
-
newt
- CPatratzel
- Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic
@PSH: Numarul de km ramasi pana la urmatoare alimentare nu are nici o legatura cui consumul mediu afisat de calculatorul de bord. Cele doua valori sunt calculate separat.
Explicatia e simpla: ce s-ar intampla daca tu ai mai avea 10 litri in rezervor si ai reseta consumul mediu? Cum ar mai putea sa-ti spuna care este distanta (aproximativa evident) pana la urmatoarea alimentare?
Cosumul mediu este calculat in functie de viteza medie si de distanta parcursa in timp ce distanta pana la urmatoare realimentare este calculata in functie de stilul in care ai condus in ultimii x km (nu-ti pot spune care este valoare lui x pentru ca n-o stiu). Imagineaza-ti ca ai rezervorul plin si iti indica o autonimie de 600 km, ai o medie a consumului calculata pe ultimii 3000 km care este de 5% si dai de un traseu greu pe care mergi cu a 2-a in sarcina, pe o distanta de 150 km. Crezi ca tot 600km va fi autonomia pe care o va avea masina? Eu zic ca sigur nu!!!
Explicatia e simpla: ce s-ar intampla daca tu ai mai avea 10 litri in rezervor si ai reseta consumul mediu? Cum ar mai putea sa-ti spuna care este distanta (aproximativa evident) pana la urmatoarea alimentare?
Cosumul mediu este calculat in functie de viteza medie si de distanta parcursa in timp ce distanta pana la urmatoare realimentare este calculata in functie de stilul in care ai condus in ultimii x km (nu-ti pot spune care este valoare lui x pentru ca n-o stiu). Imagineaza-ti ca ai rezervorul plin si iti indica o autonimie de 600 km, ai o medie a consumului calculata pe ultimii 3000 km care este de 5% si dai de un traseu greu pe care mergi cu a 2-a in sarcina, pe o distanta de 150 km. Crezi ca tot 600km va fi autonomia pe care o va avea masina? Eu zic ca sigur nu!!!
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Mai e o chestie: daca fac plin cu carrera100 imi spune ca mai pot face 580km pina la urmatoarea alimentare. Daca pun petrom99+ imi spune 640. Din ochi am vazut ca proportia la consum e cam asta (adica maninca ceva mai mult cu carrera 100).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
walleye
poate in panta si cu vintul din spate. un consum instantaneu corect la 150 la ora e de ~12 la suta.SAMmy scrie:Hai mah terminati... daca vreti sa aflati consumul folositi Reg...
cca. 8-9l/100Km la 160 Km/h si de incolo aici lucrurile o iau razna...![]()
calculezi aria frontala, o inmultesti cu Cx-ul, viteza la patrat si densitatea atmosferica (1.293), imparti la doi si obtii rezistenta la inaintare in newtoni. F*d/t egal puterea consumata pentru a invinge aceasta rezistenta la viteza respectiva (150 la ora), d=100 kilometri, t= 100 kilometri la 150 la ora, continutul energetic al unui kil de benzina il stii, eficienta unui motor otto modern pe injectie e de 20-25%, fa si tu un calcul.
-
Shadow
- AfterDark Racing Club