C4 vs Peugeot 308

Citroen C4 sau altceva?
Scrie răspuns
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

mah, eu nu vreau sa fac un versus cu poze de prezentare si cu copy-paste`uri seci din mapa de presa, era mai mult o intrebare si o cerere de impresii catre cei care au condus sau mers in dreapta cu 308.
Pentru ca pozele pe care le-ai pus tu arata foarte bine (sunt si versiuni maxime de dotari)
Insa cand te urci in ele nu mai e totul asa roz. Asadar pe mine nu ma incalzesc cu nimic acele poze la fel cum nici cele gasite pe net cu Citroen C4 ultra full cu piele,navi,etc nu ma incalzesc.

Si n-are rost sa vin cu articole copy-paste din mapa de presa asa cum e cel din Pro Motor parca despre Laguna3.
Pur si simplu asa ceva e jenibil.

Articol foarte corect mi se pare cel scris de TopGear in care 308 e scuturat binisor dar din pacate nu il am, am doar revista si nu am cum sa ii fac poze articolului (si nici nu cred ca am voie din motive de copyright)
Este singurul articol pertinent scris despre PUG308 IMHO.
Restul (am citit vreo 2-3) sunt niste copy-pasteuri infecte din mapa de presa, niste `prezentari` ale dotarilor (care apropo nu stralucesc cu nimic, sunt normale, nici o inovatie) si niste jenibile tentative de PR (de genul `constructorul francez da o lovitura serioasa blablablablablablablablabla` `constructorul francez se incoroneaza blablablablabla`)
Cu alte cuvinte multe vorbe degeaba,pentru ca nu afli nimic.

Iar aia cu `motoare ultraperformante`....no comment. Zici ca sunt AMG-uri cel putin :D
Oricum, la motoare sta ok, mi-ar placea sa le vad si pe C4.

Dar daca ai tu niste articole `pe bune` te rog posteaza-le, eu nu prea citesc presa auto straina, sunt sigur ca acolo testele sunt serioase, in genul articolului TG.
Oricum, multumesc pentru poze, arata bine intradevar, le stiam si eu, insa cand m-am suit in ea aveam asteptari mai mari, tocmai din cauza acestor poze si nu am vrut sa le postez pentru ca sunt facute sa iti lase o impresie anume.
Cadranele alea nu erau asa `inoxificate` si doar vopsite argintiu, plasticul ni realitate nu arata asa bine, etc
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Deese scrie: Articol foarte corect mi se pare cel scris de TopGear in care 308 e scuturat binisor dar din pacate nu il am, am doar revista si nu am cum sa ii fac poze articolului (si nici nu cred ca am voie din motive de copyright)
Crezi ca o sa te dea in judecata??? :lol:
REVISTA TG deobicei are articolele bine structurate si la obiect, iar opiniile si le sustin cu fapte (nu ca Clarkson and company care sunt niste idioti in opinia mea, dar stiu sa faca show).

OT: Designul 308-ului mie per total imi place, atat in interior cat si exteriorul, dar intotdeauna as prefera un C4 fata de un 308.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Totul asta e sa sti la ce sa dai copy /paste ..... selecteaza lucrurile importante tocmai asta e si farmecul , toate articolele au povestile lor , care nu prea intereseaza pe nimeni .

Oricum ma opresc aici ..ca nu are rost sa continui discutia .....

Un versus frumos asa se incepe prin prezentarea pe scurt a ambelor modele si poze cu cele doua modele , daca vrei sa intelegi bine daca NU la fel de bine .
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Atunci am sa caut acel articol si am sa il fotografiez si postez. Era parca in TG din ianuarie daca nu ma insel.
Era destul de critic si parca mai era si un test comparativ intre kia cee`d, hyundai i30 parca (sau golf?) si P308 si 308-ul a iesit ultima si ziceau ceva de genul `francezii de la Peugeot trebuie sa se trezeasca neaparat`

PS: nici eu n-am zis ca P308 ar fi urata, sa fie clar.
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

E urata RAU zic eu :) .... design exterior mi se pare orbil , fata ca fata , dar posteriorul este execrabil .

Interiorul imi place ..... atat la versiunea de top cat si la versiunea de "baza" .

C4 ca design E PESTE MULT PESTE 308 (parerea mea )
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Ok, uite si o mica prezentare pentru care am fost hulit.
Mie mi se pare o tampenie (pentru ca am fost in masina, am fost langa ea, am mers cu ea) dar in fine....
După ce ieri v-am prezentat în premieră galeria foto completă cu noul 308, astăzi vă puteţi delecta cu un clip video ce pune în lumină toate punctele forte ale modelului: design atrăgător, funcţionalitate şi forţă emoţională a liniilor îmbinate armonios.
http://www.youtube.com/watch?v=37-SEZzt5zs
Primul model Peugeot din generaţia “8” continuă succesul predecesorului său, folosindu-se de reţeta acestuia pentru a răzbate în segmentul C european.

Desenat de designerii Peugeot, 308 este construit pe conceptul reuşit al lui 307, cu o arhitectură semi-înaltă, spaţiu interior imens, echipamente de siguranţă de top şi un comportament rutier foarte bun. Designul nu numai că este stilat dar oferă şi o aerodinamică de top, cx-ul de 0,29 permiţându-i să emită în varianta HDI de 90 CP doar 120 g/km de CO2. Deşi ampatamentul a rămas la fel, 2,61 m, lungimea şi lăţimea au crescut pentru a crea un interior mai spaţios, capacitatea portbagajului crescând până la 430 de litri, o valoare foarte bună pentru o maşină din clasa compactă. Printre dotări putem aminti de cele 7 airbaguri montate standard sau de sistemul de iluminare bi-xenon.
Gama de motorizari este una compusă din propulsoare pe benzină de 1.4, 1.6, 1.6 turbo cu 95, 120 şi 150 CP. Pentru motorizările de 1,6 litri este disponibilă şi o cutie automată cu 4 trepte care în cazul versiunii turbo scade puterea acesteia la 140 CP. În privinţa dieselurilor, Peugeot se prezintă cu garda ridicată, propulsoarele de 1,6 littri de 90 sau 110 CP şi 2.0 litri şi 136 CP fiind relativ depăşite de concurenţă. Ambele versiuni pot fi cuplate la o cutie de viteze automată cu 6 rapoarte. În viitor va exista şi un motor BioFlex, capabil să ruleze cu etanol. Lansarea va avea loc în septembrie pentru modelele în 3 şi 5 uşi, urmând ca anul viitor să vedem şi versiunile SW, CC şi eventual un Sedan.
Din partea mea un mare BLABLABLA.
Mentionez ca articolul este luat din revista ProMotor si n-au decat sa ma pupe in fund pentru drepturile de copyright. :roll:
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Si eu am fost in dreapta cu un bmw seria 5, modelul nou si vreau sa spun ca nu am observat aproape nici o diferenta intre a mea si bmw in afara faptului ca era un pic mai spatioasa iar scaunul era mai jos.Diferenta o faci atunci cand o conduci.
Alexandru

308, 307, si C4

Mesaj de Alexandru »

307 era in prea multe mici detalii (estetica exterioara si interioara, montaje pe sub burta masinii, fixari auxiliare - esapament, rezervor, carenaje, scuturi, etc.) depasit de C4, asa ca au scos ... 308, care e cam exact ca C4, dpdv tehnic. Estetic, e ... mai amarat, dar, probabil unora le place suficient. A sarit ushor in fatza cu 2 amanunte, si anume: 1. airbag-ul de genunchi (care prima data a aparut la masini de serie de toata-ziua-buna-ziua la ... C5!) si
2. motorul turbo pe benzina cu valvetronic - admisie si injectie - aprindere variabile, de la BMW, de 1598 cmc, cu racire controlata, mai puternic, si destul de economic - eu mi-as dosi asa ceva, era gata din 2004 inca, si personal l-am asteptat si pe C4, initzial se anuntzase pentru anul 2006 pe toata gama, dar vad ca a intarziat muuult, si pe Citroen inca nu s-a montat pe nici un model. Deci, our friend C4 rezista inca onorabil, fiind cap-la-cap in cursa cu modelele mai recente ...
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Nu stiu de ce considerati c4 ca fiind tot aia cu 308...pentru ca nu este.C4 este putin peste peugeot 307(doar cu el imparte toate "accesoriile"), dar nu peste 308 care e total nou(si aici ma refer la procesul de fabricare,platforma,comfort, stabilitate etc.).Pai numai la sistemele de securitate a castigat in plus vre-o 70 kg(si nu e vorba doar despe un airbag de picoare :lol: ) si alte cateva la caroserie.Din pc. de vedere tehnic nu prea are nici o legatura cu c4.Nu vreau sa laud peugeot (urasc peugeot ca firma in special pe partea de fiabilitate si tehnica), dar nici sa facem comparatii de genul e aceeasi chestie, pentru ca nu prea este.Poate viitorul c4 va fi mai bun ca peugeot 308, la fel cum este actualul fata de 307.
La capitolul design imi place botul, arata chiar prea agresiv si este cel mai lucrat din toata masina, in schimb au cam uitat sa mai continuie cu restul, pare cam facuta la repezeala.Probabil au adoptat strategia aia de marketing "mama ce bot are! gata il iau".
Alexandru

308

Mesaj de Alexandru »

eat this, baby-boy: ,,platforma'' 308 este practic IDENTICA cu C4, caroseria difera, si motoarele pe benzina, in rest, dimensiuni relative - vezi ampatamentul absolut identic!, componente frane, directie, amortizoare, bratze de suspensie, controlere electronice ... si foarte multe altele, sunt aceleasi. Ai vazut vreodata o piesa mecanica originala Peugeot? Probabil ca nu - altfel ai fi vazut ca toate au ambele sigle pe ambalaj, si leushorul heraldic Peugeot si dublul chevron Citroen. Deci, daca urasti Peugeot, ar fi bine sa stii ca diferentzele fata de Citro sunt doar de detalii punctuale ... platformele sunt comune, mici diferentze la clasa medie intre suspensia Hydractive la C5 si cea mecanica cu dublu balans de la 407, tot asa pe la clasa mica intre Pluriel sau C2 si 1007 sau mai specialul 207 CC, ... de exemplu, Berlingo si Partner difera practic ... doar prin emblema. Subansamblele - motoare, puntzi, sisteme de directzie, transmisii, auxiliare, electrice, se fac in aceleasi fabrici, pe aceleasi linii tehnologice pentru ambele marci surori, firma mare fiind PSA - Peugeot -Citroen, mai mult, motoarele se fac in aceeasi fabrica si cu multe dintre cele de Renault. Pana si reviziile le potzi face cu succes si la reprezentantzele Peugeot - mecanicii vor lucra cu okii inkishi si pe Citroenul tau la fel ca pe un autoturism Peugeot. Exista in continuare 2 marci distincte pe criterii de traditzie si marketing. Lucru bun dealtfel, fiindca alte firme franceze auto de mai demult au disparut de tot, inghitzite fiind in timp de Peugeot, de exemplu Simca si Talbot. Pentru Citroen s-a considerat ca intr-adevar merita sa fie pastrata marca. Tres bien!
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Aici are dreptate C4 si 307 sunt facute EXACT pe aceasi platforma....si 308-ul la fel cred.

Dar vreau sa-mi explice si mie cineva ceva...d c sa dau 20 si ceva de mii de E pe un 308 cand pot sa dau 14.000 pe un C4 si primesc acelasi lucru (si C4 are un interior si un design net superior Peugeotului)???
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

stevey scrie:Si eu am fost in dreapta cu un bmw seria 5, modelul nou si vreau sa spun ca nu am observat aproape nici o diferenta intre a mea si bmw in afara faptului ca era un pic mai spatioasa iar scaunul era mai jos.Diferenta o faci atunci cand o conduci.
Eh,hai sa nu exageram.
Am facut poze si la articolul din TG, le pun mai incolo...
euflorin
Ciufy
Numar Inmatriculare: B 386 MAI

Mesaj de euflorin »

308....2 lucruri care mi-au placut....botul copiat mia pe toate noile modele de la 908...si inca o chestie...scaunele cu suport fff bun lateral...ceea ce la c4 nu prea e...dc erau si scaunele sa zic cu un suport lateral mai bun...sa nu tb sa ma sprijin de pasager in curbele luate mai in nesimtire...cam atat imi place la 308...
...c4 berlina 1,6i 110 cp...
Imagine
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

eu zic sa te sui in primul coupe pe care il vezi!
sa vezi scaune cu suport lateral
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
euflorin
Ciufy
Numar Inmatriculare: B 386 MAI

Mesaj de euflorin »

hmmm tot ce se poate...eu am berlina...desi m-am urcat si in coupe...da parca nu sunt chiar asa...poate ma insel...nu pot sa zic ca sunt expert :D
...c4 berlina 1,6i 110 cp...
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Vs ...”