Filtru sport pt 1,6i K&N

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii,suspensii etc
Scrie răspuns
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Doc scrie:Si in fata cui crezi ca ar avea sanse sa castige?? Oricum nu il vand eu pe pasare sustinator al curselor de orice gen. :wink: gresesc oare?
Ba sunt sustinator al curselor :D Ca spectator =D> :lol:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

Doc scrie:aiurica nu vroiam sa ma bag in discutiile de aici dar sa afirmi ca un filtru din vitan de 60RON are acelasi efect ca un K&N, BMC sau AEM este blasfemie. Nu ramane decat sa ne ducem in vitan si sa cumparam diverse accesorii (tips-uri, croame de plastic, colage cu sport etc) made in chitila. Cum poti sa recomanzi asa ceva colegilor tai de forum??? :shock:
Doc...e o parere...
personal cred ca nu este aproape nici o diferenta intre ele...cel putin nu e sesizabila.
pt un c4 1.6, PERSONAL, cred ca efectul este acelasi.
adica un sunet mai pronuntat al motorului..cat despre castig......amandoi stim cat de mare este.

ps...baiatul l-a pus pe un VR6...si a spus ca e acelasi lucru.
ba chiar il sustin.
te rog argumenteaza afirmatia ta, in cazul de fata.....nu imi da exemple pt masini de 400 cp; fara sa crezi ca vreau sa ne ciondanim...e bine sa mai invat si eu cate ceva.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

E foarte posibil sa fie acelasi lucru dpdv. al performantelor, pentru ca oricum ar fi motorul trage la fel de mult aer prin oricare dintre filtre, filtrul de 60RON sau cel de 70EUR avind posibilitatea sa lase mai mult aer decit poate de obicei motorul sa traga. Insa, prin filtrul de 60RON s-ar putea sa-ti treaca si un ckt de pui de vrabie, pe cind prin ala de la KN nu. Si cum strazile noastre sint intretinute de manelisti, hoti si alte specii de retarzi carora le doresc binele sprem din lume (extinctia) e posibil sa te trezesti prin baia de ulei cu bolovani, gainat initial compactat si apoi pulverizat, bucati de pneu, ciori moarte, etc. Si ghici cine se inmoaie acolo...: pistoanele (si nu numai)... care s-ar putea la un moment dat sa deceze nervos si sa se uzeze prematur, sa piarda compresie, sau chiar mai rau :roll:
Ce spun eu aici este clar exagerat, dar clar va intra mai mult praf prin filtrul de 60ROn decit prin ala de 60-70EUR. Si chiar daca schimbi uleiul la 2k km, praful ala odata ajuns in exces prin preajma pistoanelor e nasol.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

speram sa vii cu comentarii mai pertinente...nu cu ciori in capul pistonului!
oricum comentariul meu se referea la efecte/ performante.
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Treaba sta in felul urmator:
filtru universal din "Vitan" --- o groaza de mizerie lasata sa intre in motor
filtru de firma --- filtrare mult mai buna fata de cel din "Vitan" dar nu si fata de cel stock
filtru universal din "Vitan" --- lasa o cantitate oarecare de aer in motor ceea ce ar putea sa dea peste cap anumiti senzori (daca ii ai)
filtru de firma dedicat pt un model de masina --- este gandit pt un anumit volum de aer
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

partial de acord.
cat despre cantitatea de aer...nu sunt....e aceiasi forma conica....ok..filtrarea nu e ca cel de firma evident, insa si aici am retinerile mele.
nu vreau sa fiu inteles ca un nebun care sustine ca un filtru de kkt de 6 ron...este la fel ca altul dedicat de firma...
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Da, dar si filtrele alea sunt pe anumite dimensiuni. Nu doar tubulatura vine pe diferite dimensiuni.

Doc
Marca si model masina: Mitsubishi Lancer Evolution X

Mesaj de Doc »

Aiurica deja ti-a raspuns shadow la intrebari si vad ca tot nu vrei sa intelegi. Sunt multe variabile care trebuie sa le iei in calcul la un filtru de aer sport: forma, marimea, densitatea, pozitia unde se instaleaza.
Mitsubishi Lancer Evolution X
Chiptuning si anulare FAP Citroen - detalii in PM | Anulare Filtru Particule | www.obdtuning.ro
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

ultimul post de acest fel.
se trage gresit concluzia ca nu ma pricep din cate vad.
va repet pt a nu stiu cata oara...ce diferente de performate sunt intre cele 2? sa exludem varianta Vitan...a fost un exemplu...sa zicem no name.
va raspund eu cu mana pe inima....nici una in cazul unui c4.....va rog sa argumentati cu date.....
tu doc poti sa pui fise tehnice ...si daca e diferenta de un cal, vin si iti spal masina .
nu stiu de ce argumentati cu eficienta filtrarii aerului...nu asta a fost dicutia...cititi posturile de mai sus.
nu stiu de ce aduceti in discutie diametrul tubulaturii sau a filtrului...presupunem ca e aceiasi...de ce trebuie sa comparam mere cu pere.
personal cred ( defapt sunt sigur) ca cine isi pune un filtru de aer pe un c4 o face pt sunet....sa fim seriosi....
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Nu e vb numai de performante, mai intervin si alti factori.
Un filtru prost poate sa strice motorul sau chiar sa ii scada din performantele.
In cazul unui C4 1.6i diferentele nu stiu daca sunt chiar asa de mari, dar se mai pune problema si de mizeria care iti intra in motor.
Un filtru sport oricum este mai permisiv decat unul stock.

Aiurica

Mesaj de Aiurica »

Doc scrie:Aiurica deja ti-a raspuns shadow la intrebari si vad ca tot nu vrei sa intelegi. Sunt multe variabile care trebuie sa le iei in calcul la un filtru de aer sport: forma, marimea, densitatea, pozitia unde se instaleaza.
ma contrazic....mai am un post!
si in jurul care valori de cresteri a puterii ne invartim la un c4.....adica variaza pe o plaja de cati cai????
zero si ceva...1 cal....deci valorile ar varia pe plaja asta????atunci mai sunt importante variabilele de care spui?
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Filtru ala cred ca iti da cam o martoaga si jum. :lol:

Acum serios, cel mai mare castig care il ai de la un filtru sport pe masina asta este un timp de raspuns mai bun si un sunet mai sportiv.

Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

pasare scrie:In afara de Augsburg, se mai poate comanda si in altă parte filtrul sau, si mai bine, se poate cumpara de undeva pur si simplu, fară comanda? :)
Pe pagina 1 costin zicea asa
Pretul este de 71E cu tva, adica in jur de 260ron.
Domnul cu care am vorbit a zis ca ne asteapta cu comanda pana maine dimineata, sa-i spunem cate vrem si dupa sa trecem sa lasam un avans.
Magazinul se afla pe Bl.1 Mai (Ion Mihalache), aproape de intersectia cu Turda, intr-o reprezentanta de ceva masini de teren, Ssang Yong parca, nu mai stiu exact.
Eu personal vreau unul, pot sa-i spun sa faca comanda de n bucati, dar cu avansul ... Rolling Eyes
acum si pe mine m-ar interesa sa vina mai repede deoarece am banii si daca nu il iau ii cheltui aiurea :)
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

aiurica scrie:si in jurul care valori de cresteri a puterii ne invartim la un c4.....adica variaza pe o plaja de cati cai????
zero si ceva...1 cal....deci valorile ar varia pe plaja asta????atunci mai sunt importante variabilele de care spui?
Nu totul e sa-ti creasca puterea maxima. Faptul ca la puterea maxima iti da un cal sau 20 e irelevant in majoritatea situatiilor. Ce e cu adevarat relevant la un filtru sport este ca puterea si cuplul la anumite turatii creste uneori semnificativ.
Imi aduc acum aminte de o masina de drift facuta de japonezi care dezvolta 350CP intre 3000rpm si 8000rpm. Foarte tare! Tie nu ti-ar place ca la 4000rpm motorul in loc de 90cp sa scoata 100, si eventual sa ai 105-107 de la 4500 la 6000? Mie mi-ar place, si nici nu m-ar interesa sa am 120 la 5750 daca as avea 110 de la 4000 la 6000.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

mituc , nu ai spus nimic concludent.
CE DIFERENTE SUNT INTRE CEL IEFTIN SI CEL SCUMP...
Ai cunostinte despre asta sau nu?
DACA DA, VINO CU DATE.
eu pot aduce dovezi ca nu se simte nici o diferenta intre ele....concret iti vin cu o masina de 180 cp si cu fisele tehnice( sper sa le mai aiba)
este o piesa destul de neimportanta care aduce un zgomot placut mototului..si atat ..cel putin la un c4
eu as vrea sa incheiem aici discutia legat de acest subiect .
Scrie răspuns

Înapoi la “Performance Tuning”