Consum motoare diesel

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

alecu260579 scrie:Numitima toma necredinciosu...dar 19km/h medie in bucuresti mi se pare chiar greu...de facut in bucuresti..asta daca nu ai sansa sa ajungi cat de cat pe zone de bulevarde lungi si in zile de weekend in care sa fi singur prin oras...si sa dai si 70-90 km/h. La fel...si faza cu 5 carnete luate....mi se pare aproape imposibil...unde ai vazut asa ceva? cred ca numai de dragu de a vedea ca-i ia unuia carnetul...la faze de astea as circula pe acolo...
nu stiu...mi se pare chiar aiurea..cand tu circuli cat de cat corect...in coloana...iar din cazua ca cativa depasesc coloana....se circula chiar mai prost decat daca am sta toti in coloana....dar asta suntem noi ca natie...
despre consum..ultimii 100km s-au stabilizat la 10.0 la suta, pe diesel...
Eu asta am avut, acum am 22 dupa un drum la Urziceni extern, in rest tot numai Bucuresti. Intr-adevar evit cat pot Stefan cel Mare, prefer sa ocolesc mult decat sa merg pe Stefan. In rest merg mult seara, ma duc la facultate la orele de varf, traversand orasul din Titan pana la Piata Presei, dar niciodata nu am luat-o pe Stefan si in rest drumuri scurte in oras cand nici nu apuca sa se incalzeasca si destul de mult pe Calea Vacaresti. Oricum consumul tau de 10 chiar mi se pare foarte mare. Probabil mergi bara la bara tot drumul. Daca stai in Militari si ai serviciul in centru incepe sa fie doar un pic mare. :D
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
tzun
c4 eXpLoSiF
Numar Inmatriculare: TCI

Mesaj de tzun »

galati -bran si retur 800 km consum 5.3L/100km viteza medie nu mi-o mai aduc aminte !
C4 1.6 HDI 110 CP "berlina"
vw passat 1.9 tdi 131 cp 4motion
bgd81

Mesaj de bgd81 »

De cand temperaturile au inceput sa fie predominant pozitive consumul a mai scazut.
Acum s-a stabilizat la un 7.1 (in Buc). Folosesc motorina Alpin Diesel de la PetromV. E bunicica, dar nu e la nivelul Mol Evo Diesel ...
Astept sa se mai incalzeasca putin si revin la euro4, ca asta de euro5 a ajuns sa coste de regret ca mi-am luat diesel. 4.19 lei/litru :(
C4 coupe Champion 1.6HDI 110CP
vladutzuuu

Mesaj de vladutzuuu »

Un mic uodate referitor la consum: acum am aproape 9 pe bord si trebuie sa multumesc summitului si guvernului ca a crescut pretul la motorina pana la 4.21 lei super tare tineti o tot asa.

In alta ordine de idei, nu vad cum s-ar putea sa ai consum de 7,5 in buc. Mie imi e imposibil. Poate mai pleci in afara in week-end si de aia ai consum mai scazut. Daca mergi in fiecare zi prin buc, nu cred ca are cum sa fie consum mai mic de 8.
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

mai baietani, care aveti 1.6hdi, 2.0hdi etc, ar fi interesant daca ati putea repeta cu masinile voastre experimentul descris aici:
viewtopic.php?p=33006#33006
Cum rablele noastre nu stiu sa arate consumul pe ora la viteze mici sau la statul pe loc, ar fi interesant sa-l determinam noi si cred ca asta e o metoda care ne-ar da o valoare apropiata de cea relala.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

La o diferenta de 0.42-0.5lei pe litru diferenta la motorina, este evident ca mult mai rentabil este sa ai masina pe benzina... Chit ca merg cu 10-11 pe benzina, chit ca e 8-9 motorina, la purcei e tot la fel ;)

Cel mai frumos este in afara orasului, cand este cu adevarat mult mai rentabil cu benzina!
Daca e sa punem pretul de achizitie, pretul reviziei, sa ai o masina diesel, astazi, e un lux! Singurul lucru bun este atunci cand mergi si vezi un consum mediu de 7! Atat.. Aaa, si mai e bine cand mergi prin Europa, acolo unde preturile sunt mult mai mici ... La motorina, la orice... :twisted:
alecu260579

Mesaj de alecu260579 »

da....sa ajuns ca utimul avantaj al diesel sa fie autonomia....1000 de km cu un plin...sau chiar mai mult...depinde.

ar mai fi, dar nu stiu daca mai e asta valabila..si durata de viata a masinii.
daca se coninua asa, tedinta o sa fie sa creasca din nou nr de benzinare, si atunci sa se se schimbe intre ele iar preturile.

am impresia ca pretul mai mare pt motorina e si din cauza cererii, nu numai din cauza accizelor.
1,6 Hdi coupe rouje lucifer 110CP, Champion
candymann

Mesaj de candymann »

pai s-a spus clar k din cauza cererii este mai mare pretzul la motorina!
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

eu, cu alimentare full de la azuga spre bucale .....cu mici opriri prin sinaia si cu mers legal (adica 75 km/h in localitati si 106 km/h in afara lor) am avut un consum mediu de 4% :shock: (incredibil si pentru mine). la motoul meu de fabrica de 1,6 hdi si cu 2 persoane in masina
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
alecu260579

Mesaj de alecu260579 »

am impresia ca sunt si accize, ca cica particulele de la diesel sunt mai periculoase ca la benzina, chair daca consumul e mult mai mic.

daca e doar din cauza cereri, asta se va regla, doar ca, cam va dura acest fenomen de autoreglare a pietei.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

bai acum sa nu va suparati pe mine dar conform ultimelor studii date pe la tv cica astia care au masina diesel si inhaleaza vaporii emanati de masina le mor mult mai repede neuronii si restul celulelor ....rezulta ca devin mai retarzi :lol: ma repet daca nu ma credeti o sa caut reportajul
alecu260579

Mesaj de alecu260579 »

:)))))
ok...nu zic ca nu poate fi adevarat...daor ca, ca orice reportaj nu e dus pana la capat studiul.
nu e luata in considerare poluarea generala
chiar ajung vapori in masina? sau cum naiba se inhaleaza ei?
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

E o timpenie asta cu inhalatul. Insa o chestie care e reala, mai ales pentru cei care conduc motoare mari (camioane mai vechi, suv-uri cu motoare diesel mari in 4 cilindri, etc) e posibil sa fie afectati psihic de vibratiile de frecventa joasa. De asemenea, aceste vibratii duc si la impotenta. Deci, dragi dieselari, ia, de miine nu mai aveti ce cauta sub 2000rpm :)
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Terminati cu OFFTOPICUL :evil:

1.9cdti - conditii bucuresti , sport ON -> 9-10%
tzun
c4 eXpLoSiF
Numar Inmatriculare: TCI

Mesaj de tzun »

1200 in galati km consum 6.6 L/100km viteza medie 23km/h ! :roll:
C4 1.6 HDI 110 CP "berlina"