Galma cauciuc + janta ovalizata

Scrie răspuns
vladut_v

Galma cauciuc + janta ovalizata

Mesaj de vladut_v »

Studiind masina la spalatorie in timp ce se usca, am observat o galma de toata frumusetea pe lateralul anvelopei dreapta fata. Am dat inevitabil in cateva gropi in ultimul timp, pe drumurile astea execrabile, dar am observat consecinta doar intamplator. Nu e chiar foarte pronuntata galma. De simtit nu am simtit nimic, pana sa observ umfatuta. Dupa, am incercat sa fiu atent si parca trepideaza masina la mers usor in coloana ca si cum janta sau jantele ar fi ovalizate.

Intrebarea evidenta ar fi: ce este de facut ?

Pot sa fac ceva pe CASCO ? Platesc doua milioane pe luna, sper ca nu degeaba ! Am avut dosar de dauna deschis anult trecut pentru parbriz spart.
- Ce acte am nevoie ?
- La urma urmei sunt vreo 3 gropi in care stiu ca am dat mai tare, pot sa fac poze + sa identific exact borna kilometrica. Ajuta la ceva sa ma judec cu
"Drumurile Judetene" ?
- Unde, cui ma plang si cine ma despagubeste ?

Unde si daca se poate repara o janta de aliaj ovalizata/indoita/descentrata/dezechilibrata de la soc ? Cam care e tariful ?

Anvelopa nu avea defect de fabricatie, asta e clar, socul a distrus-o, nu se mai poate face nimic cu ea (decat sa merg in continuare cu 50 KM/h si sa sper ca nu explodeaza cand mi-e lumea mai draga, oricum la ITP-ul de la sfarsitul verii nu va trece). Janta nu e lovita in dreptul galmei.

Trebuie schimbat un set de doua anvelope pentru ca uzura e undeva la 55-60% pe fata, am 43.000 KM ! Pe spate uzura e cam 40-45%. Tocmai vroiam sa trec rotile-fata, pe spate, peste vreo luna la revizia de 45.000 KM :( Eram sigur ca apuc 85-90.000 KM cu setul original de anvelope.

Am jantele stock de 17" Toka-Toka incaltate din fabrica cu Michelin Pilot Exalto 205/50/R17. Rezerva e de 16" tabla si 55 talon !

In conditiile astea paguba este undeva la 14 milioane (7 milioane per anvelopa) + reconditionarea jantelor + manopera, nepunand la socoteala eventualele defecte aparute la trenul de rulare (cap de bara/ bieleta, bascula, bucse, rulmet, amortizor, si ce mai e pe acolo). Nu cred si sper sa nu fie cazul. Masina merge OK pentru cat e rulata pana acum. Mai multe voi afla la revizia de 45.000.

Dar pana atunci ce fac, in primul rand cu anvelopa si apoi cu jantele ? Orice sfat e binevenit, sunt destul de distrus. Ms!
C4 1.6i 16V Berlina
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Din nefericire nu cred ca poti face mai nimic pe casco pentru ca fie nu se incadreaza nicaieri (datul cu masina in gropinu e nici la vandalism, nici la accidente, etc) iar restul se datoreaza uzurii normale.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

daca ai impresia ca ceva e dus mergi acum la service cu ea, nu lasi sa treaca timpul.
Jantele neeechilibrate nu gripeaza restul pieselor cu una cu doua. Si nici capetele de bara, planetare si chestii. Ideea e ca atunci cand ai probleme de genul celor spuse de tine e bine sa mergi pe la service.
Daca acopera CASCO problema ta? Nu, la tine e vb de uzura. A, ai dat intr-o groapa/bordura si ti-ai f....tut ceva la masina, aia e de casco
Acum totusi spui ca ai peste 30 de mii de km. Gumele sunt originale. Pai ce vrei de la ele? Deja si daca dai intr-o groapa si faci muci gumele, e posibil ca asiguratorul sa nu le mai plateasca, cu toate ca nu se stie.
Nu incerca sa dai tu acum intr-o prima groapa mare cu masina ca sa iti scoti totul pe casco ca e posibil sa faci varza mai multe decat iti doresti :wink:
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Daca are si janta stramba se fac pe casco. Mai umbla un pic la cauciucul ala si la janta ca sa fii sigur ca ti le vor schimba
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

silvius scrie:A, ai dat intr-o groapa/bordura si ti-ai f....tut ceva la masina, aia e de casco
Pai exact asta am si facut. Si nu din vina mea, ci din vina straii drumului. S-a f..tut o guma si a suferit si janta.

Cine poate sa-mi faca o constatare daca janta e sau nu deteriorata ? Si sa-mi dea si "hartie" pentru asta.

Pentru CASCO, am nevoie de vreun act de la Politie, gen dovada de reparatie sau Anexa2 ... nu vad de ce as avea nevoie de vreuna din ele

Bogdan, cum sa mai "lucrez" la roata, sunt un pachet de nervi, n-as putea ... cum zice si Silvius poate as mai strica ceva si atat mi-ar mai trebui ...

Sa zicem ca se accepta pe CASCO, in cazul asta sunt despagubit pentru doua anvelope (un set) ? Altfel ar trebui sa scot din buzunar alte 7 milioane anvelopa pereche.

Nu-mi dau seama cum stau treburile, un singur lucru e cert: mie nu-mi mai trebuie anvelopa cu talon mai mic de 60 in rahatul asta de tara
C4 1.6i 16V Berlina
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

vorbesti cu un prieten mecanic :)
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

citeste ce am scriu eu pe topicul meu.
nu pot sa iti dau sfaturi ce sa faci
eu am schimbat cauciucul si imi dadusera si janta pe casco
new c4...din sectiunea c4 tau`
bafta.
iti pot spune atat.
merita timpul pierdut la politie......faci ce vrei.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Ce act trebuie sa-mi dea Politia ?
C4 1.6i 16V Berlina
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

salut mergi la militzie si le zici ce ai patit.o sa primesti anexa 2 aia.Ai grija sa te duci la unitatea teritorial competenta; respectiv postul de politie din comuna sau DN-ul unde ai dat in groapa.Fa o poza cu telef si o sa le-o arati la Casco.Janta daca e din aliaj nu are cum sa-ti dea ca solutie raparatie, doar la alea din tabla se poate lua in calcul asa ceva.Insa la cauciuc ( asta in functie de asigurator) o sa-ti scada din pretul total uzura acestuia.Se face in functie de nr de km parcursi cu gumele .Succes si sa ne zici cum a decurs.ATENTIE : sunt unele firme de asiguratori(GENERALI) care nu despagubesc roata-n groapa.Pune mana pe contract si citeste rubrica aia : Exceptii sau excluderi sau riscuri neacoperite sau ceva asemanator.Si daca nu e chiar asa bulita janta ia un baros de 20 de kg si baga tare dupa ce citesti contractul.Iti spune unul patit ( faza cu contractul ) :D
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”