Intrebarea evidenta ar fi: ce este de facut ?
Pot sa fac ceva pe CASCO ? Platesc doua milioane pe luna, sper ca nu degeaba ! Am avut dosar de dauna deschis anult trecut pentru parbriz spart.
- Ce acte am nevoie ?
- La urma urmei sunt vreo 3 gropi in care stiu ca am dat mai tare, pot sa fac poze + sa identific exact borna kilometrica. Ajuta la ceva sa ma judec cu
"Drumurile Judetene" ?
- Unde, cui ma plang si cine ma despagubeste ?
Unde si daca se poate repara o janta de aliaj ovalizata/indoita/descentrata/dezechilibrata de la soc ? Cam care e tariful ?
Anvelopa nu avea defect de fabricatie, asta e clar, socul a distrus-o, nu se mai poate face nimic cu ea (decat sa merg in continuare cu 50 KM/h si sa sper ca nu explodeaza cand mi-e lumea mai draga, oricum la ITP-ul de la sfarsitul verii nu va trece). Janta nu e lovita in dreptul galmei.
Trebuie schimbat un set de doua anvelope pentru ca uzura e undeva la 55-60% pe fata, am 43.000 KM ! Pe spate uzura e cam 40-45%. Tocmai vroiam sa trec rotile-fata, pe spate, peste vreo luna la revizia de 45.000 KM
Am jantele stock de 17" Toka-Toka incaltate din fabrica cu Michelin Pilot Exalto 205/50/R17. Rezerva e de 16" tabla si 55 talon !
In conditiile astea paguba este undeva la 14 milioane (7 milioane per anvelopa) + reconditionarea jantelor + manopera, nepunand la socoteala eventualele defecte aparute la trenul de rulare (cap de bara/ bieleta, bascula, bucse, rulmet, amortizor, si ce mai e pe acolo). Nu cred si sper sa nu fie cazul. Masina merge OK pentru cat e rulata pana acum. Mai multe voi afla la revizia de 45.000.
Dar pana atunci ce fac, in primul rand cu anvelopa si apoi cu jantele ? Orice sfat e binevenit, sunt destul de distrus. Ms!