instabilitate directie si suspensie

Scrie răspuns
chirido

instabilitate directie si suspensie

Mesaj de chirido »

salut, am si eu o problema si poate cineva ma poate ajuta.
incepe cam asa-dupa ce am cumparat masina am fost la verificat cu masina si m-am plans ca simt masina ca imi trage dreapta.
au pus-o la geometrie si au spus ca era de vina din fabrica si ca au remediat problema.
apoi am plecat prin tari straine si am apucat sa merg pe autostrazi cu ea, ideea e ca indiferent de viteza daca trece un tir pe langa mine, daca il depasesc sau doar merg in zone cu vant mai puternic, asta si in zona Baneasa am patit-o masina o ia cum ii place ei si deviaza de la traiectorie fara ca eu sa trag de volan.
am ajuns ca atunci cand depasesc ceva sa tin tare de volan pentru a putea controla masina ca volanul merge dupa roata si nu volanul dirijeaza roata, ca sa zic mai popular, masina o ia dupa orice denivelare din drum si volanul dupa ea. e ceva ce nu inteleg eu?mersi mult.
P.S.am un C4 de 1,6 benzina .
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Faptul ca atunci cand depasesti un TIR, simti ca masina o ia aiurea, e normal. In functie de intensitatea si directia vantului, acest fenomen e mai slab sau mai puternic. Daca ai fi avut ocazia sa conduci o masina mai voluminoasa, cum ar fi o furgoneta, devierea de la directia normala la un C4 ți s-ar fi părut chiar f.redusă :D Oricum, pe viitor tine cont ca devierea e maxima cand vantul e perpendicular pe directia de mers, si creste proportional cu viteza (atat a masinilor cat si a vantului) :wink: :D
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Chirido, daca pe acelasi drum pe care-ti trage, sa zicem dreapta, te intorci si mergi in sens invers, iti trage tot dreapta sau stinga?
++citi km ai cu ea? De la hirtoapele patriei e posibil ca una-alta (capete de bara, bielete, etc) sa capete joc.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

regula: pe autostrada cand mergi cu viteza si treci pe langa un tir ia piciorul de pe acceleratie. Gandeste-te ca atunci cand esti langa un tir care merge si el cu 130 se creeaza niste turbulente foarte mari de aer. Practiv tirul, neavand o forma foarte aerodinamica arunca destul de aiurea aerul si in laterale se formeaza o zona de turbulente mari care 'trag' intotdeauna spre tir. Eu nu bag mai mult de 135-140 pe langa un tir si las masina sa se decelereze singura. In niciun caz nu trebuie sa tragi e volan in stanga, ci sa il tii cum ambele maini. Oricum la viteze mari directia se intareste si e simplu de tinut masina in linie dreapta. Daca vezi ca o iei usor spre stanga, incearca sa remediezi cat mai fin totul, nu are ce sa ti se intample.

Daca masina trage intr-o parte nu e neaparat geometria de vina de data asta, poate fi si presiunea la roti, pe aia o verifici prima.
Geometria e o chestie care intra-adevar poate veni din fabrica cu anumite probleme, mai ales la masinile facute pentru eu de est. Am avut bafta de o masina buna si pot spune ca dupa 2 ani pe drumurile mioritice reglajele la geometrie au fost facute doar sa ajunga la perfectiune, nu ca se impuneau. Insa am si grija de masina, nu ai vrea sa te afli langa mine cand iau o groapa :)

Prin urmare sfatul meu e sa vezi cum e cu presiunea, eventual sa pui azot ca cu ala ai liniste, sa echilibrezi si rotile. Oricum in RO sunt zeci de drumuri aiurea, zeci de locuri pe care acum le stiu, unde tremura volanul la peste 130 de spui ca rotile sunt varza, insa e varza drumul. La fel de bine sunt locuri in Bucuresti unde invariabil masina trage ba spre dreapta, ba spre stanga.
Mituc ti-a dat o idee buna, insa daca drumul are coama pe mijloc risti sa traga mereu spre aceeasi parte indiferent pe care sens mergi
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

silvius scrie:Mituc ti-a dat o idee buna, insa daca drumul are coama pe mijloc risti sa traga mereu spre aceeasi parte indiferent pe care sens mergi
Pai daca nu bate vintul din lateral cam asa ar trebui sa se intimple. Insa bine ar fi sa fi mers inainte pe acolo cu o masina care stii ca e ok si sa compari cu a ta.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
chirido

Mesaj de chirido »

salut,
cu vantul lateral am prins ideea si multumesc de raspunsuri.
dar treaba cu directia care merge dupa drum e tare aiurea, cred ca o fi ea elastica dar ca pe drum drept cand depasesc vreo masina sa fiu nevoit sa tin strans de volan ca sa nu o iau spre cealalta masina sau in partea cealalta nu o inteleg, o redresez eu din volan ca raspuns la actiunea ei si as intelege la treapta I-a ca as face polizor dar in aII-a sau a III-a nu prea merge cu polizorul. as putea sa imi pun altfel de suspensie sau altfel de caseta de directie? va intreb pe voi pt ca cei de la ats de aici din mures stiu doar sa iti ia banii si sa spuna nu stiu.
acum am 24000 de km cu ea si vreo 10 luni si poate m-am obisnuit cu ea prea bine dar mie nu mi se pare normal ca la denivelarile din drum, nu sunt gropi ci ridicaturi sau adancituri mai mari sau mai mici, sa fiu nevoit sa tin de volan mai ceva decat la dacia cea veche ca doar am directie asistata, asta insemnand ca ma ajuta pe mine sa controlez masina si nu invers.
mersi si astept pareri.
silvius

Mesaj de silvius »

la viteze mari cand treci pe langa tiruri, camioane, autocare e normal sa strangi volanul putin, la 150 il strangi mai tare si la 180 si mai tare, iti spun eu, insa daca decelerezi prin luarea piciorului de pe acceleratie nu o sa te mai faci verde/albastru. Efectul este acelasi si cand stai pe loc si trece pe langa tine unul cu sa zicem 80 la ora. Il simti, e vb despre dinamica fluidelor. Combustibilul este mancat la viteze peste 150 la ora de frecarea cu aerul in primul rand, acolo se pierde energia. C4 insa are o aerodinamica excelenta.
Masina 'trage' spre dreapta ca multe drumuri sunt usor inclinate pentru a se scurge apa, sau pur si simplu altele sunt prost facute
Nu spun ca nu e posibil sa ai si o problema la servo sau la directie.
Am si eu o intrebare, fara sa te superi insa: de cat timp ai carnetul?
A doua intrebare: ce alte masini ai mai condus inainte?
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Mai conteaza si inclinarea drumului. Pe la noi, drumurile sunt mai inaltate pe centru (pentru scurgerea apei banuiesc) asa ca e posibil sa traga putin dreapta, sau stanga cand esti pe contrasens.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Am avut si eu chestia din asta, dar spre stanga.Cele mai multe drumuri pe care mergeam aveau oricum inclinarea catre stanga, dar: m-am dus sa-mi echilibrez presiunea in roti si de atunci totul e in regula.Adevarul este ca trecusera cam 3 luni de cand nu mai verificasem presiunea si uite ca daca mai tandaleam, cine stie ce tampenii mai pateam.
Imi aduc aminte de ora de fizica in care profesorul ne-a intrebat daca putem fi trasi sub un tren care trece pe langa noi cu o viteza de 100km/h.Bineinteles ca toata lumea a spus ca e imposibil( eram mici , mai :lol: ) si ne-a demonstrat al nostru ca forta pe care o exercita actiunea trenului era atat de mare incat putea trage si o vaca de 400 de kilograme.
Sa ne mearga masinutele!!! :D
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

masina urmareste conturul strazii pt ca e suspensia rigida. la o barca de masina care in curbe de viteza s-ar inclina pe un drum denivelat nu ti-ar da impresia de alunecare in toate partile pt ca, cursa suspensiei ar fi permisiva...acum depinde de criteriile de cumparare ale posesorului (sportivitate/comfort sporit)
si de asemenea nu fugi de tirurile din sens opus, ca nu stii ce se gaseste pe marginea drumului (gropi & shit) si faci prostii mai mari. mi-a fost dat sa trec prin astfel de momente de frica, caci prietena mea se tot ferea de tirurile opuse, si la un moment dat la limita am tercut pe langa un crater, de am zis ca m-am renascut.
faptul ca c4 al nostru e influentat e din cauza faptului ca e mai usor ca tir-ul care perturba aerul prin care tercem. daca noi am fi mai grei, atunci tirurile ar resimti probleme la inaintare
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
chirido

Mesaj de chirido »

sal,
rectific pt toti ,ca am citit acum postul lui dimabogdan si nu stiu ce era in capul meu cand am spus dreapta,e stanga dar poate sunt tahui de cap cum tot o controlez spre dreapta si de aceea am spus asa, poate e presiunea din pneuri sau poate sunt gropile si drumurile noastre care au dereglat din nou directia,oricum o sa merg la o verificare din nou a geometriei.
pt silvius sa raspund, o masina pe care sa o conduc constant a fost o dacie 1310 si la aceea ma impingea de pe drum dar sa imi traga volanul cand mergeam peste denivelari nu prea tin eu minte.de condus o fac de 11 ani si am peste 150.000 km si am condus masini de la 45 la 240 de cai chiar si un citroen saxo pe drumuri lungi dar sa simt masina atat de instabila, mai ales ca este noua, nu am prea patit.
chirido

Mesaj de chirido »

am mai vb cu lumea si mi-au spus ca asta ar fi senzatia unei suspensii sport pe drumurile noastre dar am condus un golf V si el statea in curbe la fel cum sta C4 dar la denivelari iti parea ca plutesti si nu iti dadea impresia ca merge ceva aiurea, mai spunea cineva ca asa sunt masinile frantuzesti.cum ai spus sa mearga,si sa avem grija de greierasi ca vine primavara!
silvius

Mesaj de silvius »

pai experienta ai destula atunci :lol:
de dragul nostru verifica presiunea si spune cum e.
Intr-adevar masina asta se lipeste de drum si iti poate lasa impresia ca 'aluneca' Si este influientabila de panta stanga/dreapta a drumului
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”