Dauna totala

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
Scrie răspuns
sebi

Dauna totala

Mesaj de sebi »

ce se intampla in cazul in care masina a suferit un accident iar agentu de la asigurari a declarat dauna totala? masina este asigurata pe 85% din valoarea ddp.
vreau sa stiu ce se intampla daca e luata in leasing (mai mult asta ma intereseaza), si daca esti proprietar.
va multumesc !!
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

Clar nu esti tu proprietarul ci firma de leasing. Banii de casco se duc aici si nu la tine. In principiu tu ramai cu buza umflata. Ma interesez si iti spun exact.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
newt
CPatratzel
Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic

Mesaj de newt »

Evident ca nu esti tu proprietarul ci societatea de leasing. Tu esti doar utilizatorul. Daca, dupa cum spuneai este asigurata la 85% din ddp (banuiesc ca esti in primul an pentru ca in anii urmatori e mult mai putin) tu, daca ai noroc, te alegi cu 85% minus cat mai aveai de platit eventual minus alte cheltuieli de radiere, casare, samd care, conform contractului de leasing, sunt suportate de utilizator. Atentie, nu iti iei avansul complet pentru ca masina nu a fost asigurata la valoarea totala iar proprietarul isi va pastra suma cu care tu le erai dator.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

Nu stiu unde am auzit si cat este de adevarat ca esti obligat sa platesti ratele ramase inainte de a fi despagubit (tu, utilizatorul). Mi se pare o aberatie
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
newt
CPatratzel
Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic

Mesaj de newt »

Nu, asta in nici un caz. Pentru ca masina este a lor iar tu nu esti decat un utilizator. In caz de dauna totala masina le ramane lor (care probabil o vand la ATS pentru 5% din valoarea ei de catalog) iar tie iti dau o parte din banii pe care ii iau de la asigurari.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”