Inca un C4 in Brasov

Prezinta-ti masina chiar daca e stock sau are modificari. Obligatoriu poze
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Pepe

Mesaj de Pepe »

Consumul la mine s-a stabilizat dupa revizia gratuita de 2000 km.
Dupa aia a consumat cam in acelsi regim cu alte motoare de 1.6 de pe piata.

Problema cu uleiul nu am avut-o.
C4 1.6i 16v Neagra si 90% din timp prafuita
ECO
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Mesaj de ECO »

nici eu nu am avut pb cu uleiul....

nici nu am "dat" in masina in primii 1500 km... pana m-am dus la prima revizie dupa care am facut o autostrada buc constantza cu 180 :D

consum intrare-iesire autostrada 3 oameni si bagaje... aer conditzionat (era vara) si reprize de 170-180 (in functie de trafic si dobitoci in depasiri) ....consum pe calc 12.7
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
icarus86

Mesaj de icarus86 »

Salut,

@VAdrian: cred ca am vazut-o parcata azi (am facut doua plimbari lungi prin oras si din nou pana la Tm. de Sus). Eu sunt in zona Tractorul-Bartolomeu.

@ECO: frumos frumos, Ibituca manca aprox. 9% la 150km/h, iar Patrocle n-a vazut pana acum 100km/h deci nu ma pot pronunta.
Si da ! Frumoasa e cand e curata. Acum ca s-a mai incalzit o sa ma indur cu ea la spalatorie. Sper sa nu raceasca, si sa stea cuminte :)

@eduardo_didi: o sa caut, dar cred ca mai simplu ies cu o discutie cu cei de la District Serv.

Eu la Ibituca am simtit ca motorul s-a "lasat" cam pe la 3000-3500km. Manca mai putin si tragea ceva mai bine. Astept schimbarea asta de comportament si la Patrocle. Pana una alta, consumul de oras a scazut pe la 12%, dar este adevarat ca acum folosesc mult mai mult frana de motor - ca sa se "unga" motorul mai bine - decat mersul scos din viteza (cum eram obisnuit).

Acum ca sa schimb putin subiectul. As vrea dupa ce-mi revin din socul financiar sa-mi "personalizez" putin masinutza. Am cautat putin pe forum, dar nu am gasit decat link-uri externe (UK, CZ, FR din cate tin minte). In RO nu exista astfel de servicii la calitate buna?

Next ... am citit ca motorul ar avea de fapt 100CP si nu 110. Eu nu prea inteleg cum vine asta. Am comparat specificatiile tehnice cu un Ford Focus 2 1.6i 100CP (@6000 rpm), care e si mai greu, si C4 ar trebui sa iasa invingator clar (cu 110CP @ 5750 rpm si mai usor ceva). Cati CP are de fapt? Curba de cuplu este reala (147Nm @ 4000 rpm cu 90% din cuplu disponibil intre 2000-5800 rpm) ?
Cat de mult s-ar simti cateva modificari in ceea ce priveste filtrele de aer, evacuarea, chip? Merita banii si riscul?

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Rares
2007 Seat Ibiza 1.2 70
candymann

Mesaj de candymann »

ECO tzi se pare ok?
candymann

Mesaj de candymann »

icarus86 scrie:Salut,

@VAdrian: cred ca am vazut-o parcata azi (am facut doua plimbari lungi prin oras si din nou pana la Tm. de Sus). Eu sunt in zona Tractorul-Bartolomeu.

@ECO: frumos frumos, Ibituca manca aprox. 9% la 150km/h, iar Patrocle n-a vazut pana acum 100km/h deci nu ma pot pronunta.
Si da ! Frumoasa e cand e curata. Acum ca s-a mai incalzit o sa ma indur cu ea la spalatorie. Sper sa nu raceasca, si sa stea cuminte :)

@eduardo_didi: o sa caut, dar cred ca mai simplu ies cu o discutie cu cei de la District Serv.

Eu la Ibituca am simtit ca motorul s-a "lasat" cam pe la 3000-3500km. Manca mai putin si tragea ceva mai bine. Astept schimbarea asta de comportament si la Patrocle. Pana una alta, consumul de oras a scazut pe la 12%, dar este adevarat ca acum folosesc mult mai mult frana de motor - ca sa se "unga" motorul mai bine - decat mersul scos din viteza (cum eram obisnuit).

Acum ca sa schimb putin subiectul. As vrea dupa ce-mi revin din socul financiar sa-mi "personalizez" putin masinutza. Am cautat putin pe forum, dar nu am gasit decat link-uri externe (UK, CZ, FR din cate tin minte). In RO nu exista astfel de servicii la calitate buna?

Next ... am citit ca motorul ar avea de fapt 100CP si nu 110. Eu nu prea inteleg cum vine asta. Am comparat specificatiile tehnice cu un Ford Focus 2 1.6i 100CP (@6000 rpm), care e si mai greu, si C4 ar trebui sa iasa invingator clar (cu 110CP @ 5750 rpm si mai usor ceva). Cati CP are de fapt? Curba de cuplu este reala (147Nm @ 4000 rpm cu 90% din cuplu disponibil intre 2000-5800 rpm) ?
Cat de mult s-ar simti cateva modificari in ceea ce priveste filtrele de aer, evacuarea, chip? Merita banii si riscul?

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Rares
creshte cu putin puterea, dar odata cu consumul de combustibil!
ECO
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Mesaj de ECO »

candymann scrie:ECO tzi se pare ok?
ce sa mi se para ok?

mersul cu viteza? ... da... daca imi aduc aminte bine erau deja 2500 de km (aproape ii depaseam..d'aia m-am dus cu ea in service inainte de un we la mare)

in ceea ce priveste viteza si motorul.... da... motoarele sunt deja rodate.... masina era deja cu peste 2500 km... si mi s-a zis ca e ok si ne vedem peste 15k km.... sau cat a zis, si NU, nu sunt genul de cumparator de c4 care nu stie sa conduca, sau ce inseamna o masina... sau ceva (cum am mai tot auzit) care si-au luat masina doar pentru cum arata.... am condus destule masini...si am destui de multzi km sub talpa.

si faptul ca masina are deja 14-15k km si nu am nici o pb confirma ca nu am "omorat-o"
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
VAdrian

Mesaj de VAdrian »

Robotelul meu nu aveai cum sa il vezi pentru ca inca nu este comandat. Eu doar de curiozitate am intrebat in caz ca iti fac cu farurile de la autobuz(glumesc tare) sa vad daca imi raspunzi.

P.S. deci stai destul de aproape de mine.
P.S.P.S. deci pana la urma care a fost pretul final? Ai apelat si la garantia suplimentara?
o sa urmeze dupa ce vine masina
icarus86

Mesaj de icarus86 »

Salut,

@VAdrian:
Deci am vazut alt C4 negru ...
Pret final : 13.600EUR. Fara garantie extinsa.
Am uitat sa zic : cu munca pe Kogalniceanu.

Tu ce ai comandat? Tot de la District Serv? Ce impresie ti-au facut? Zi tot :)

Rares
2007 Seat Ibiza 1.2 70
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Mesaj de mugurel »

deci vorbim de modelul coupe, nu? la pretul asta.
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

icarus86 scrie:Next ... am citit ca motorul ar avea de fapt 100CP si nu 110. Eu nu prea inteleg cum vine asta. Am comparat specificatiile tehnice cu un Ford Focus 2 1.6i 100CP (@6000 rpm), care e si mai greu, si C4 ar trebui sa iasa invingator clar (cu 110CP @ 5750 rpm si mai usor ceva). Cati CP are de fapt? Curba de cuplu este reala (147Nm @ 4000 rpm cu 90% din cuplu disponibil intre 2000-5800 rpm) ?
Motorul scoate 110cp, problema e ca se mai pierd ceva cai prin transmisie si pneuri. Practic o masina cu un motor de 110cp pune jos undeva intre 80 si 110 :) 110 tre' sa fie prea tare masina aia. Uite, de exemplu peugeot 307 cu fix acelasi motor pun sensibil mai putin jos. Kia c'eed, si mai putin, etc. Cred ca de altfel C4 ii pune cel mai bine jos din clasa asta la banii astia.

In plus, cit e in rodaj, cit inca inghite ulei, etc, motorul nu e la capacitate maxima. Asa cum iti spuneam o sa fie la capacitate maxima dupa 10-11k km si pina atunci tre' sa ai mai mare grija de el decit in mod normal.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
icarus86

Mesaj de icarus86 »

Salut,

10-11k :shock: ... pai inverzesc pana atunci. Eu estimez cam 15k pe an (cu Ibituca am avut 11k, dar au fost acolo si alti factori).

@mugurel: da, este modelul coupe (pretul include oglinzi incalzite + volan piele + vopsea metalizata + follow me home pe cheie).

Rares
2007 Seat Ibiza 1.2 70
VAdrian

Mesaj de VAdrian »

da, mugurel al lui este coupe al lui.

eu de la astia la brasov am fost dar mi s-au parut un pic cam neseriosi. Haide sa iti spun in ce sens: am fost in ianuarie si am luat legatura cu unul din reprezentatii de la vanzari, mi-a prezentat masina foarte frumos, a fost foarte amabil etc. A ramas ca ne mai auzim la telefoane la inceputul lunii martie, sa imi spuna cum a mai evoluat oferta, daca au mai aparut reduceri etc. Bineinteles ca nu am primit nici un telefon de la ei. Sotia a vazut la televizor nu's ce oferta la citro' c4 cu 12.600 (sau ceva de genul asta) si am spus ca poate au cazut preturile.
Am trimis un mail, bineinteles ca nimeni de pe acolo nu isi mai aducea aminte de mine (poate nu mai este omul de la vanzari la ei, se poate si asta...) si ma invitau in showroom sa imi prezinte masina. M-au sunat (altcineva, de la vanzari) si mi-au trimis oferta pe mail. Bineinteles ca pretul cazuse pe luna februarie fata de luna ianuarie de la 14.400 la 13.850 (aproximativ, nu mai stau acuma sa deschid ofertele, la sedan vorbesc, nu la coupe, la tehnoevolution).

Asta m-a facut sa ma reorientez spre mugurel(cel de mai sus, care te intreba daca este coupe) si sa ii cer si lui o contraoferta. Mi-a facut o oferta foarte buna care se muleaza foarte bine si pre distanta dintre Bv si Valcea.

Eu alergam (sotia inca alearga) dupa 3 masini:
ford focus 1.6 100cp, 150Nm - 13.800 sedan,
kia cee'd SW 1.4 110cp, 137Nm - 12.500,
si citroen c4 berlina 1.6i 110cp, 147Nm - 13.800.

Dotarile sunt aproximativ aceleasi (la c4 tempomatul era dotarea in plus fata de celelalte doua, iar la ford lipsa airbagurilor cortina si a butoanelor de volum de pe volan neluminate sunt un minus). Overall sunt minusuri si plusuri la fiecare, daca este interesat cineva pot continua sa scriu 3 pagini, mai ales ca le studiez de vreo 2 luni. In principiu am vrut o masina fara greieri dar se pare ca nu prea am sanse sa gasesc asa ceva. Un minus al c4-ului este portbagajul care este cu vreo 180l mai mic decat la celalte doua de mai sus. Deci daca ma intrebi ce este in capul meu acuma este asa: C4 il aleg cu sufletul (garantia cea mai mica, dar de departe cea mai frumoasa), cee'd-ul l-as alege cu portofelul (mai ieftina cu cel putin 1000 eur, + garantie integrala 5ani,-piesele care nu prea se gasesc, -dealerul in care nu stiu daca sa am incredere, pana la urma este actuala firma de taxiuri din brasov care si-a deschis reprezentanta kia, nici nu vreau sa ma gandesc ce este in service, pacat de masina), focusul l-as alege cu capul (este recunoscuta fiabilitatea, garantie 4 ani, sedan adica zgomotele se aud mai putin mai ales de pe puntea spate, service cat de cat ok, basta ca sunt si posesor de focus mk1 pe care l-am vandut la 200.000km fara nici o problema,+tinuta de drum care este parca facuta pentru drumurile din romania). Astea sunt asa, cateva mici lucruri care imi trec prin cap acuma.

P.S. poate ne intalnim intr-o seara sa imi prezinti si mie masina ta, eu pana acuma am avut parte numai de c4 HDI, de pe la prieteni si cunostinte.
P.S.P.S. scuze de postul interminabil, cine nu are chef sa il citeasca sa imi dea un telefon ca il pun la casuta vocala :arrow: :lol:
Ultima oară modificat Joi Feb 21, 2008 4:14 pm de către VAdrian, modificat 1 dată în total.
candymann

Mesaj de candymann »

@VAdrian de unde ai scos tu pretul ala la sedan? poate la berlina. vezi k la C4 nu e totuna!
VAdrian

Mesaj de VAdrian »

modificat.
candymann

Mesaj de candymann »

VAdrian scrie:modificat.
adik? lumineaza-ma te rog!
Scrie răspuns

Înapoi la “C4-ul tau”