TREMUR AMBREIAJ diferite manifestari ale problemei

Scrie răspuns
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

a uitasem sa va zic cica o sa faca la fel chiar daca schimb kitul de ambreiaj. foarte tare , noroc ca e doar un tremur f usor deocamdata la mine
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Eu am schimbat odata kitul si dca ar fi sa fac greseala din nou iar ar trebui sa-l schimb. Dar atita timp cit nu e un defect care sa provoace disfunctionalitati, ci doar eventual disconfort, am sa suprim eu tremuratul apasind corespunzator pedalele.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

adica s`o turezi peste 2000 rpm ? dupa ce ca e gurmanda ....
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

Dar un kit de ambreiaj fara patinare sau cu patinare foarte putina pt C4 cat costa? Aveti vreunul idee?
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
mituc

Mesaj de mituc »

Pentru 1.6hdi un kit complet (disc+placa presiune+volanta) era vreo 2000RON. Ma refer desigur la un ambreaj aftermarket (Sachs). Pentru 1.6i probabile cel mult tot atit. Cu lunecare limitata sint doar diferentialele (care mai au siele un fel de ambreaj inauntru).

Mihai: la mine tremura ca vaca doar daca e:
1. calda;
2. in sarcina (dau drumu mai tare la pedala)
3. e undeva pe la 1000-1300rpm (eventual in scadere din cauza cuplarii)
4. si nu accelerez suficient cit sa cresc naibii turatia de acolo.
Deci solutia e sa patinezi mai mult ambreajul si eventual sa turezi mai mult, dar nu cu mult mai mult (adica, sa fim seriosi 1000rpm e la 180-220rpm de relanti, 1200-1300 e ok). Nu tre' sa-i dau 2000rpm. ++daca am de-a pleca usor nu tremura (de exemplu la mersul in coloana) decit daca dau drumu mult si brusc la ambreaj si uit sa accelerez astfel incit turatia sa cada in jurul lui 1000-1200.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

Mituc la mine e asa tremura doar in pedala de ambreiaj f usor in urmatoarele cazuri si gata asta e ultima vaicareala, imi bag #$%@ in ea :
1. oricand , nu conteaza daca e calda sau rece
2. la turatii sub 1500-1700
3. daca dau drumul usor. daca ii dau drumul normal , dintr`o b ucata nu mai vibreaza pedala de ambreiaj
4. vestea proasta de la dealer e ca daca il schimb tot asa o sa faca
5.e noua in #$%^& masii si face rahatul asta la 7 000km deci e in garantie si nu pot schimba cu alt kit
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

mituc scrie:Pentru 1.6hdi un kit complet (disc+placa presiune+volanta) era vreo 2000RON. Ma refer desigur la un ambreaj aftermarket (Sachs). Pentru 1.6i probabile cel mult tot atit. Cu lunecare limitata sint doar diferentialele (care mai au siele un fel de ambreaj inauntru).
Hmm, deja imi venira idei pentru la vara. :D Ai si un link ca eu am cautat si nu prea am gasit.

Cat despre ambreiaj am spus corect ceea ce am spus. Stiu ca este destul de greu sa mergi cu ele prin trafic si in panta neputand sa le patinezi si te zdruncina la fiecare plecare, dar si ai niste plecari senzationale.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
mituc

Mesaj de mituc »

Ok, am inteles, acest tremur la ambreaj care apare dupa un timp daca nu vesteste nici un fel de problema tehnica ce afecteaza functionalitatea (doar confortul), atunci eu patinind mai mult ambreajul pentru a-l suprima (ca daca se zguduie masina incepe instant sa ma doara capul, si pe mine daca ma doare capul de 3 ori pe an e mult) nu belesc mai repejor discul si placa? Am platit deja o placa si un disc + manopera, nu vreau sa mai platesc inca un set care sa ma mai tina inca 20-25k km (adica maxim un an) la stilul meu de mers (ca la altii a aparut mult mai devreme - dar la altii deloc - de ce?).
Am sa incep sa zbier la dealer cu acest ambreaj. Este chiar enervant sa duc motorul in 2000rpm pina ajunge masina la viteza dorita pentru a ma misca in coloana cu 10-12Kmph. Si din ambreaj nu ma pot misca tot timpul, pentru ca nu se merge chiar tot timpul ca melcul si-mi iau claxoane aiurea.

mituc

Mesaj de mituc »

Reteta de calmat ambreajul

Nota: Aceasta reteta a functionat in cazul meu atit cu primul kit de ambreaj cit si cu cel de-al doilea. Teoretic ar trebui sa mearga la toti cei care aveti aceasta problema desi nu e obligatoriu. Ideal ar fi ca problema sa fie rezolvata de Citroen, insa deocamdata asteptam. Probabil insa ca ne vom obisnui la fel cum ne-am obisnuit si cu "agatatul" ocazional la schimbatul in marsarier.

1. La plecarea de pe loc turati motorul undeva la 1500-1800rpm (da, e mult) si cind dat drumu la ambreaj (lin, la aceasta turatie) aveti grija sa mentineti turatia motorului in jurul acelorasi valori ca la inceput. Ambreajul incepe sa tremure cind din cauza cuplarii mai bruste (si a apasarii mai "usoare" a acceleratiei) turatia motorului scade. Asta e cea mai importanta chestie pe care tre' s-o faceti, suprimarea tremurului la plecare va avea ca efect inlaturarea acestuia pentru mute plecari de pe loc ulterioare.
2. daca plecarea este usoara (nu ca de la semafor) turati mai usor (1200rpm) si cuplati lin (cuplare completa in 2-3 secunde).
3. La schimbarea treptelor, atit in treapta superioara cit si inferioara, aduceti motorul in ture inainte de a cupla complet pentru a cupla cit mai scurt (in mers normal mie-mi ia cam 0.5s sa cuplez din 2 in 3, 3->4, etc, sin 1 in 2 aproape 1s pentru ca stiti si voi cum e). Asta este un lucru care se invata si trebuie sa-l invatati. E bine de facut oricum (de fapt asa se schimba treptele "ca la carte", dar multi nu stiu sau ignora asta pentru ca sint grabiti, nervosi, au altele pe cap si ce-i intereseaza e sa se tireze de acolo).
4. daca sinteti nevoiti sa va miscati din ambreaj si fara sa "piscati" deloc acceleratia cuplati lin, pina cind masina ajunge la viteza corespunzatoare (la relanti in treapta 1 aveti de obicei 8kmph, rareori 7 daca e in rampa caz in care e nerecomandat acest tip de deplasare).
5. la plecari in forta (liniute, teste 0-100, whatever) nu zaboviti prea mult cu piciorul pe ambreaj ca-i dati pur si simplu foc si-l aduceti in stare de "tremur" relativ urgent.

Tremurul va reveni dupa 20, maxim 30 de plecari de pe loc daca masina e calda si nu faceti nimic din ce e mai sus.
Cei care nu aveti acest tremur: felicitari, ati nimerit o masina montata mai putin strimb decit a noastra a celor care avem aceaasta problema siciitoare. Oricum, e bine sa faceti pe cit posibil cele de mai sus (mai ales de la 2 la 4) pentru a solicita cit mai putin ambreajul.
Cele de mai sus nu se vor sa se constituie in cursuri de condus, stiti deja sa faceti asta, ci e o lista cu lucrurile pe care in decursul timpului am observat ca ajuta si m-am gindit doar sa va atrag atentia asupra lor pentru ca multi stiu a le face insa nu le dau importanta si iaca, nu le fac (am 51k km cu rablamentul asta si pot spune ca am ajuns sa cunosc relativ bine modelul 1.6i).

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

weekendul asta am fost la Raliul Brasovului si dupa ce am urcat spre Poiana drum care nu e prea solicitant ptr masina mirosea cam mult a ambreiaj.E normal?? nu am fortat-o deloc ( era inainte sa vad cursa :D ) in masina eram 3 persoane fara bagaje.chiar mi s-a parut naspa daca dupa doar atata miroase a ambreiaj.
murphy

Mesaj de murphy »

:shock: mie nu mi-a mirosit nici dupa ce am urcat pe transfagarasan pana la balea fara oprire, 2,5 pers dar si cu bagaje.
zambeste, maine va fi mai rau. :D
c4 1,6i rosu lucifer
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

mie mi-a mirosit a ars cand am mers foarte mult cu piciorul pe ambreiaj din cauza unor drumuri super proaste, pline de gropi si damburi. Am fost in service si le-am zis ce s-a intamplat insa nu au gasit nicio problema.
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
mituc

Mesaj de mituc »

Mie mi-a mirosit o singura data: cind m-a scos din minti rablamentul nevrind sa tremure cind am fost la diagnosticare la suceava prima data (cu primul kit). Asa ca m-am dus undeva spre cetatea sucevei si am facut cred ca vreo 100 de plecari de pe loc (fara sa exagerez), dintre care vreo 5 in treapta a doua (in rampa). La un moment dat a inceput sa miroase a hoit si ma intrebam ce draq' e cu perechile alea care se plimba pe acolo si se mai si opresc sa se pupe :shock:. Bucuros ca mi-am facut ambreajul sa tremure m-am dat jos din masina sa ma racoresc putin si am constatat ca numai la mine in masina mirosea a hoit :oops: :lol: :lol:

In rest nici la mers normal, nici la mers prin gropi, nici la mers in stil rally/VTM prin serpentine pe oituz, transfagarasan, ceahlau, etc, nu a mirosit deloc.

SR71Blackbird

Mesaj de SR71Blackbird »

Oh boy!De la ambreiaj e mirosul ala??? L-am simtit de doua ori cand abia luasem masina si nu prea eram obisnuit cu ea.....de fapt o forjasem putintel sa vad ce poate....dupa prima luna nu l-am mai simtit niciodata...
C4 1.6i 110CP Berlina gris fer IS 15 BRN + sticker
Daca cineva zambeste atunci cand lucrurile merg prost,
inseamna ca s-a gandit deja pe cine sa dea vina...
redbeben

rezolvare partiala ambreiaj

Mesaj de redbeben »

ce sa zic...am dus masina la revizie..de fapt nu eu ci prietena si baietii mi-au schimbat una alta nici eu nu stiu exact ce si nici ea,masina saraca nu stie...
ma rog,cert este ca au reglat ambreiaju si acu nu mai tremura...de fapt tremuratul pe care il amintesc toti aici e ceva ciudat pt mine sau nu imi dadeam seama.tot ce simteam eu ca tremurat era cand era motorul rece si plecam brusc parca cupla din o singura miscare si ma smucea cu totul(daca mi-erea lene sa calc si acceleratia un pic) :lol: .acu nu mai face asa.bine la mine era si eterna poveste cu tampoane rupte pe care ar trebui sa le schimb la 2 sapt sau sa bag si eu o coada de surubelnita ca un alt utilizator de pe forum.

din cate stiu reglajul ambreiajului se face pe la 70k km parca asa era trecut in cartea tehnica da eu am facuto muuuuult mai tarziu.

habar n-am incercati si voi ca poate merge ca la dacie cu reglaju " mai strange ba ambreiaju"....la mine a mers :lol:
C4 1.6 HDI SX fab dec 2005
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”