Performante dinamice C4

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

Link nu stiu pe unde as putea gasi dar va pot spune valorile cand o sa ajung acasa sa caut revistele si sa scriu valorile.
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

e bine si scanate
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Eu am testat-o cu benzina de 95 si lag-ul exista destul de suparator (exista si la 100 nu mai stiu exact cat de sesizabil).Cineva la service mi-a spus ca masina, fiind controlata de calculator, acesta "gandeste" atunci cand apesi aceleratia si probabil ca se rezolva cu un chip tuning.Eu am testat alt c4 si avea si el acelasi lag.Probabil este o masura de proectie ca la bmw numai ca nu este decuplabil, nu stiu ce sa zic.
Despre motorul nostru mult iubit 1,6i iata ce scrie pe wikipedia:

"The TU5 has a displacement of 1587 cc, with a bore of 78.5 mm and a stroke of 82 mm. It was initially available in 8- and 16-valve configuration, but only the DOHC 16V option remains. Power is 109 PS (80 kW) in most current applications, the same as the DV6 1.6 L Diesel engine, although a sporty 122 PS (90 kW) is used to power the Citroën C2 VTS. The TU5 has been used in motorsports by both Citroën and Peugeot."

In categorie, intra si ala de 180 cp, care poate fi adus fara modificari interne la 310 cp (musketier), fata de ala vw gti care se chinuie pana la 250.
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

Uite si datele comparative promise scanate. Retineti ca astea sunt pentru versiune in 5 usi cu suspensii ceva mai putin performante.
Imagine

Si astea sunt datele tehnice la VW Golf V GTI:
Imagine
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

adica un rablament besinos diesel cu motor de 1.6 cum e c4, e mai rapid la slalom decit golf gti? Foarte tare, frate!! Deci mi se confirma axioma despre vag-uri ca-s niste carute nenorocite facute exclusiv pentru manelisti!
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

mituc scrie:adica un rablament besinos diesel cu motor de 1.6 cum e c4, e mai rapid la slalom decit golf gti? Foarte tare, frate!! Deci mi se confirma axioma despre vag-uri ca-s niste carute nenorocite facute exclusiv pentru manelisti!
Este C4 bun, nu GTI prost. :wink: Daca te-ai fi uitat mai atent ai fi observat ca vitezele C4-ului sunt ceva mai mari ca la concurenta de clasa compacta. GTI are viteze ceva mai mari, dar probabil in varianta coupe ar fi fost cam pe la acelasi nivel, mai putin la testul ISO unde aerodinamica buna a C4ului nu ar fi facut fata GTI-ului. Probabil la VTS altfel stau lucrurile cu eleron.

Fii mandru de ce ai si nu uita de unde ai plecat! :wink:

P.S. Eu inca imi iubesc Oltcitul cum am facut-o intotdeauna si probabil il voi iubi tot timpul.
AndreiR

Mesaj de AndreiR »

Subscriu la ce a spus mituc. Conservatorismul de care dau nemtii dovada cred k pana la urma o sa se intoarca impotriva lor, ma refer aici la motoarele TDI care in continuare functioneaza pe acelasi principiu depasit tehnologic de catre motoarele common-rail (daca gresesc,va rog sa ma corectati). La capitolul design sunt praf... daca ati vazut cum arata "noul" golf 6 in comparatie cu golf 5 la exterior cred k nici face-lift nu se poate numi,eventual tentativa de tunning. In comparatie cu Xsara-C4; Megane1-Megane2; Clio2-Clio3 etc care au fost schimbate major din toate punctele de vedere. As fi curios sa vad o comparatie intre suma alocata de cei de la vag pt design si cei de la citroen,renault,fiat etc
C4 1.6i VTR Iridis
mituc

Mesaj de mituc »

basy scrie: Este C4 bun, nu GTI prost. :wink: Daca te-ai fi uitat mai atent ai fi observat ca vitezele C4-ului sunt ceva mai mari ca la concurenta de clasa compacta. GTI are viteze ceva mai mari, dar probabil in varianta coupe ar fi fost cam pe la acelasi nivel, mai putin la testul ISO unde aerodinamica buna a C4ului nu ar fi facut fata GTI-ului. Probabil la VTS altfel stau lucrurile cu eleron.
Nu stiu daca C4-ul ar fi fost coupe diferanta ar fi fost asa de mare. Daca C4-ul ar fi fost VTS atunci diferentele la reprize ar fi fost ceva mai mici, insa GTI-ul are un motor semnificativ superior chiar si fata de vts.
Problema este alta insa, daca un c4 berlin 1.6hdi (deci suspensie de strada, laliie si balciza in comparatie cu cea de gti), o masina de pensionar pe linga golf gti, reuseste sa scoata viteze cu doar 1Kmph mai mici la testul elanului si slalom atunci, stimabililor, gti e intr-adevar de 3 lei. Ma bucur ca m-am dus spre mazda3 mps si nu spre leon cupra, pentru ca leon cupra e cam aceeasi treaba cu gti/gti30ed. Sincer ma simt dezamagit.
Bineinteles, ar trebui sa comparam c4-ul cu golf5-ul celalalt, nu cu gti, dar nu are sens pentru ca-l spulbera efectiv, acum ma gindesc daca nu reusesc eu sa scot cu bicicleta viteze asemanatoare :twisted: (fac eu 6 secunde 0-40, dar pina la 70-75 imi cam sar plaminii chiar si daca am vale de 7-8%).

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

Eu ma refeream strict la stabilitate, la motor va zic eu, imi da cam 4 masini pana la 160(Edition 30 inca cu soft de GTI normal) si eu am greutate mult mai mare ca ale voastre 1435 kg.
mituc>>te astept cu niste teste de stabilitate la 3 MPS :evil: De asemenea ar fi interesant de gasit testele si de la Megane R22 F1 Edition care dupa mine este etalonul hot hatchurilor.
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

basy scrie:Eu ma refeream strict la stabilitate, la motor va zic eu, imi da cam 4 masini pana la 160(Edition 30 inca cu soft de GTI normal) si eu am greutate mult mai mare ca ale voastre 1435 kg.
mituc>>te astept cu niste teste de stabilitate la 3 MPS :evil: De asemenea ar fi interesant de gasit testele si de la Megane 230 F1 R26 care dupa mine este etalonul hot hatchurilor.
ECO
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Mesaj de ECO »

sunt de acord cu mituc... nu trebuie comparat cu GTI ci cu golf clasic...

eu nu am mers cu GTI...si nici cu Golf clasic la un drum cu vreo serpentina ceva... sa vad diferentza, eu in schimb pot sa fac o comparatie cu Opel GTC, si desi Opel-ul are niste suspensii mai dure (parerea mea) e comparabil cu a mea in curbe (eu avand coupe... nu stiu daca la berlina o fi altfel balansul...inclinarea in curbe... ca am mai auzit niscaiva vorbe).

anyway... pe mine m-a impresionat placut c4 la stabilitate atat la viteza cat si in curbe de cand am luat-o :D
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
mituc

Mesaj de mituc »

eu stiu ca singura diferenta dintre coupe si berlina e numarul de usi si forma lunetei. Restul (suspensii, reglaje, harti injectie si avans, discuri de frina, etrieri, elemete cale rulare, cutie, rapoarte, etc) sint perfect si total identice. Adica singura diferenta dintre ele este la aspect si practicalitate (unii vor 2+usi, altii 4+1, si fix asta primesc, in rest este aceeasi masina).

ECO
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Mesaj de ECO »

mituc scrie:eu stiu ca singura diferenta dintre coupe si berlina e numarul de usi si forma lunetei. Restul (suspensii, reglaje, harti injectie si avans, discuri de frina, etrieri, elemete cale rulare, cutie, rapoarte, etc) sint perfect si total identice. Adica singura diferenta dintre ele este la aspect si practicalitate (unii vor 2+usi, altii 4+1, si fix asta primesc, in rest este aceeasi masina).
am auzit un posesor de "berlina" cum se plange ca masina e instabila... si ca a mai vb si cu altzii si ca la fel... eu ma uitam :?: mirat la el... si am zis ca poate asha o fi, eu nu ma recunosteam deloc in descriere.

asta e motivul pentru care am accentuat coupe :)
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Eu zic ca c4 sta ingrozitor de bine in curbe.Faceti test numai sa nu va bushiti :).Eu am testat-o mai demult cu un prieten si stiu ce poate, am si scris despre asta.Imi pare rau ca nu mai gasesc un filmulet de pe youtube,ceva cu dynamic sau stability test, unde testau baietii mai multe masini, c4, golf gti ,megane rs ,inclusiv masini de teren, cu viraje brusce ,printre popice.Bineinteles cel mai lipit statea megane-ul rs, dupa care c4 urmat de saracul golf care intra ca bolovanu printre popice.
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

mituc scrie:eu stiu ca singura diferenta dintre coupe si berlina e numarul de usi si forma lunetei. Restul (suspensii, reglaje, harti injectie si avans, discuri de frina, etrieri, elemete cale rulare, cutie, rapoarte, etc) sint perfect si total identice. Adica singura diferenta dintre ele este la aspect si practicalitate (unii vor 2+usi, altii 4+1, si fix asta primesc, in rest este aceeasi masina).
Suspensia de berlina este un pic mai moale, eu asa stiam. S-ar putea sa ma insel dar nu cred. Din pacate nu pot sa sustin cu un link afirmatia pentru ca asta o stiam de cand a aparut marca si chiar nu mai imi aduc aminte de unde stiu.
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”