masina luata in iulie 2006 (noua). in regim urban as spune ca am facut cam o treime din kilometraj...
1.6HDi 110cp, berlina
probleme multe dar mai mult din cauza folosirii:
- bielete directie schimbate
- un capat de bara schimbat
- janta noua
- cablue de frana de mana inlocuit (dupa ce a fost strivit)
- deflector aer pe fata (scutul mic) trebuie inlocuit
- un plastic din spate rupt de dedesubt
+ alte mici zgarieturi, usa deformata din cauza unei salvari in parcare, praguri zgariate/infundate...
daca e cineva interesat pot sa va dau toate reviziile si costurile.
placute de frana: doar pe fata le-am schimbat o singura data pe la 35-40k km. trebuie sa le schimb din nou... si probabil si discurile de frana + placutele pe spate.
de becuri sunt satul, am tot schimbat:
cele stock (adica osram) au tinut vreo 30000km
dupa care am luat Philips NightGuide si au tinut vreo 25000km
dupa care am luat unele Osram SilverVision (50ron setul) si au tinut 5000km
dupa care am luat Bluevision si m-au tinut cam 10000km
acu sunt iar chior si trebuie sa imi iau becuri, si cred ca am sa revin la NightGuide care ofera, parerea mea, cel mai bun raport pret/performanta, cu un confort si vizibilitate ridicata la drumuri pe noapte si diverse conditii meteo
cauciucuri... din cele originale mai am unul. la 8000 km am taiat un cauciuc pe langa Miercurea Ciuc intr-o groapa la 100km/h. janta a fost ok. dar cred ca am bulit atunci bieletele si capatul de bara. atunci am luat un cauciuc nou tot Michellin Energy.
intre timp am reusit sa mai rup 2 anvelope, nu prea imi dau seama cum. acum sunt in combinatia (destul de nefericita, dar mai bine decat nimic) 2 cauciucuri iarna Dayton pe fata cumparate in graba din Cluj si 2 michellin energy pe spate care ma tin pana la 100 000 km. la primavara iau 2 noi pe fata.
pierdut antifurt... scoase prezoanele la ATS in 5 minute
am mai schimbat un set de proiectoare de ceata dupa ce s-au spart amandoua (sa nu mergeti cu viteza pe drum neasfaltat aproape de altii)
volanta mi-au schimbat-o in garantie
dupa ce m-am plans vreun an mi-au schimbat si panoul de comanda al climatizarii
macaralele pe usile din spate schimbate ca imi faceau concert
zgomotele apar si dispar... si uneori chiar am fost surprins de cei de la ATS ca mi-au eliminat niste zgomote care ma stresau rau (primele zgmote aparute dupa 5000 km in Iasi...)
in rest, ma abtin sa nu mai merg cu ea prea mult ca am exagerat anul trecut
esp-ul e de minune chiar si la 15 km/h la ora. cine va zice ca nu aveti nevoie de ESP nu a umblat cu o astfel de masina pe toate conditiile de vreme.
consumul mediu total intre 23410 km si 72525km (cand am facut ultimul update pe 18.01.2007) e la 5,459
cine vrea istoricul reviziilor sa zica
PS: eu sunt cel care nu mai are numar in fata