As dori sa aflu daca a incercat cineva box-tuning la motor, ... am aflat ca a aparut pe piatza ceva in acest domeniu de provenientza franceza, se cheama Power Sysytem, are si site, www.powersystem.fr, si cred ca m-ar interesa, dar as vrea sa primesc eventuale detalii de la oameni care au facut deja asemenea adaptari la motoarele lor - ce rezultate se simt, ce complicatii au aparut ... multumesc anticipat celor care vor avea amabilitatea sa raspunda!
Eu am motorul NFU pe benzina de 1587, aspirat, cu 80 kw la 5800 rpm. Am parcurs deja peste 24000 km si mi-am format o opinie; cred ca ar fi foarte utila o a sasea treapta in cutia de viteze.
Nu de alta, dar dupa cum sigur ati observat, in ultimul an s-au lansat modele concurente cu motoare aspirate cu puteri nominale mai mari la capacitatea de 1,6 litri, de exemplu Kia Ceed, dar si verisorul P 308 cu motorul facut cu BMW, de 1598. Acestea anunta puteri nominale ceva mai mari, de cca. 90 kw; asta nu ar fi o tragedie, pentru ca oricum nu se circula niciodata cu motorul turat la peste 5500 rpm unde se obtin puterile astea, dar ... se anunta si cupluri maxime mai mari, pe la 156 Nm - asta ar fi pericolul real.
Are si Citroen o varianta pe C2 Sport Chic cu putere mai mare decat pe C4, de 90 kw, dar si turatia la care se obtine este mai mare, iar cuplul maxim este chiar mai redus decat la C4, deci nu prea se valorifica parametrii. Bineinteles la C2 merge bine, fiindca autoturismul e mai usor decat C4.
Pana acum, C4 cu 1,6 MPi rezista inca binisor asaltului acestor simpatici concurenti, datorita altor amanunte - finetze, aerodinamica, pneuri - dar cred ca trebuie ajutat cumva sa-si recapete suprematia, fiindca o merita ...
Si pentru ca proiectantii iubitei noastre masini nu ne-au promis alta Boite de viteses, incercam cu ce este disponibil ...
Inca o data, merci beaucoup celor care citesc si mai ales celor ce vor avea amabilitatea sa raspunda!
La buna ... revedere si s-auzim numai de bine!