Consum motoare pe benzină

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

sonda lambda mai greu sa o aiba toti (functionala).... :lol: :lol: :lol:
ca tot sunt probleme la ea...de ce oare?!
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Ultimii 6806 KM ... 8.2 l/100 ... medie 34 km/h.

Imagine

Din care ultimii 1145 KM ... 8.0 l/100 ... medie 35 km/h.

Imagine

Conditiile au fost, in ambele cazuri: 40% Urban si 60% Extraurban. Condus mediu, nici prea moale dar nici prea fortat. Constanta se poate observa si din viteza medie.

Cu toate ca m-as fi asteptat la un consum chiar mai mic pentru motor de 1.6 benzina, dar in cazul lui C4 e chiar rezonabil.
C4 1.6i 16V Berlina
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Tu ai culoare verde la afisaje??
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Nu. Camera foto de pe telefon, in conditii de bezna ... ea e de vina !
C4 1.6i 16V Berlina
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

walleye scrie:bai, innebunesc cind aud aceleasi prostii repetate a mia oara:
Eu sint de acord cu tine, problema e ca boii si animalele de la benzinarii baga tot felul de trasnai in benzina de 95, iar in cea de 100 nu mai toarna asa multa apa.

Vad ca tu esti in domeniu, eu nu am mai pus mina pe tratate de chimie de cind studiam pentru olimpiade prin liceu, si de atunci is decenii. Totusi motorul scoate sunete diferite cind schimbi benzina (asta e explicabil pentru ca se intirzie sau nu avansul in functie de cifra octanica, etc), insa cu OMV100 raspunsul este altul la apasarea brusca a pedalei de acceleratie - iar asta nu mai pot sa explic.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

walleye scrie:adica mergeti subturat, ca si taximetristii.
Teoretic daca mergi subturat sonda lambda va transmite computerului de bord sa saraceasca amestecul, s astfel,teoretic, ar trebui sa scada consumul.
Pentru ca taximetristii sint niste boi si merg mult prea subturat (1300-1500rpm in treptele superioare, 3-5) masina nu mai are cuplu suficient pentru a intretine macar miscarea, astfel ca tre' sa faca rost de el arzind mai multa benzina.
Din cite stiu eu in anumite conditii (sarcina mare de obicei) toate datele transmise desenzorul lambda sint ignorate, iar modul in care merg taximetritii afecteaza:
1. catalizator
2. ambreaj;
3. cutie;
4. motor.

Deci degeaba mergeti subturat ca taximetristii, nu o sa reusiti decit sa va ingropati rabla mai devreme cu 30-40% din durata ei de viata :), si mergind subturat nici macar nu va puteti bucura de ea.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
walleye

Mesaj de walleye »

prin subturat eu inteleg 1800-2000 de ture, in nici un caz 1300!

altfel, da sint constient ca benzina de la noi e cum e. pe de alta parte sint constient si ca fiecare din noi are acces la mai mult de o benzinarie. personal, de 9 ani de zile de cind am permis bag de la mol-ul de linga mine si n-am avut niciodata probleme. nevoit sa fac plinul prin alte parti, da, m-am mai si ars, golit filtre de benzina de apa pe marginea drumului si alte bucurii din astea. ideea e ca se poate gasi o statie care vinde combustibil ca lumea. in paranteza fie spus, cea mai proasta benzina cumparata vreodata de mine a fost de la un omv de la unguri. cred ca cel putin jumatate era apa, noroc ca eram cu dacia si nu ceva mai sensibil. in final am tras la un mol, i-am rugat pe aia sa ma ajute sa golesc rezervorul (aici s-a vazut benzina din apa) si am refacut plinul de la ei cu injuraturile de rigoare pentru concurenta.
shomoyoque

Mesaj de shomoyoque »

vladut_v scrie:Nu. Camera foto de pe telefon, in conditii de bezna ... ea e de vina !
Dar oricum Vlad, tu ai al doilea tip de afisaj (parca sunt doua tipuri)...
Ce versiune ai tu, ca tipul asta de afisaj e disponibil din ce stiu eu doar de la VTR Pack incolo?
Citroen C4 Coupe VTR 1.4 90 cp
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Consum mediu pe ultimii 680km, cu 550 in oras .. 8.9l/100km!
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

Am ajuns la vreo 4400 km si inca nu reusesc sa inteleg cum voi aveti consumul asta si eu am o medie de 14,5 %. Am facut aprox 600 km din care vreo 450 in afara si tot am aprox 10 %. Astept sugestii!!!! :oops:
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

shomoyoque scrie: Dar oricum Vlad, tu ai al doilea tip de afisaj (parca sunt doua tipuri)...
Ce versiune ai tu, ca tipul asta de afisaj e disponibil din ce stiu eu doar de la VTR Pack incolo?
E afisajul de tip "C" cu doua contorizari simultan (km parcuri, consum la 100 si viteza medie) ... de pe berlina sx pack
C4 1.6i 16V Berlina
KereKash_KRK
Dracusor

Mesaj de KereKash_KRK »

@PSH media de km/h cat e? E foarte mult si eu ma uimesc cum reusesc unii sa scoata atat de putin, dar si la tine e foarte mult! Eu in oras nu am depasit niciodata media de 12.5 l/100. Sa fie oare stilu tau de mers? Daca nu dute neaparat in service ca e posibil sa fie ceva in neregula!
C4 coupe 1.6i 16v 110cp iridis B.61.KRK
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

PSH, stai calm tata, la ultimii 200km am reajuns unde imi place: 14.1 l/100km intr-adevar nu am mai iesit afara si am circulat strict la ore de trafic intens, viteza medie 14km/h :(
KereKash_KRK stilul de mers conteaza mult, combinatie dintre inghesuiala si dat blana cand prinzi ceva liber iti aduce consumul lejer la 14-14,6
de fapt e mai mult consumul mediu pe reprizele de demarare :(
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Eu ca niciodata la 27km/h viteza medie am consum de 10 :lol: . Drumuri scurte rau dimineata, plus dat la ea seara,noaptea si asta e rezultatul.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

ce concluzie pot sa trag eu. in orasul meu, intrafic obisnuit, si cu niste stopuri, si cu putin drum mai lejer, asa de gust, se obtin datele de fabrica. adica 9,5%. daca se inteteste situatia, deja urcam spre 10,5% lejer...cateodata am reusit ~9, cateodata ~10...
am reusit, imediat dupa alimentare sa realizez 15%, pe o portiune de 2km, mers din 5 in 5m...
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”