Inainte sa imi fac acest cont am citit in lung si in lat acest forum. Imi place foarte mult masina asta din toate punctele de vedere, am mers cu ea ca pasager deocamdata si mi-a lasat un gust deosebit de placut. M-am decis sa achizitionez asa ceva dar fiindca nu imi pot permite una noua m-am orientat spre piata second hand din Franta care e are asemenea exemplare (mai ales coupe din fericire
Ce piese difera intre motarele 1.6 HDI de 92 cai si cele de 110 cai?
Avand in vedere ca e facuta pe modelul lui Peugeot 307 mi-e cam teama de cateva chestii care se cam inlocuiau la 307: valva EGR, injectoare, turbina, volanta.
Acestea sunt din puncutl meu de vedere elementele cele mai costisitoare care ar putea "pica" neprevazut.
Imi puteti da va rog niste sfaturi cand ajung sa vad o masina, care sunt simptomele ce m-ar determina sa imi indrept pasii in alta directie.
Ce am retinut eu cititnd in stanga si in dreapta:
-Volanta se cere schimbata cand la oprirea motorului masina are un tremurat pronuntat;
-Valva EGR e responsabila la 307 de mesajul "anitpollution fault" si citind la ei am vazut ca e scumpa (cam 2500 ron o inlocuire);
-de injectoare mare lucru nu stiu recunosc dar pica si ele intr-o veselie la alte marci, sunte cele de la C4 mai rezistente?
- turbina nu am auzit sa sa se strice prea des decat la Renault Laguna 2001-2003, la C4 ar trebui sa tina ma gandesc ca e totusi o masina de generatie mai noua.
Pe forum am vazut ca toata lumea are masina noua dar daca nu intreb aici, nu prea am unde in alta parte.
Daca nu trebuia postat aici, imi cer scuze, e primul post si rog moderatorii sa mute discutia unde ii e locul.
PS: Daca am uitat ceva o sa mai intreb pe parcurs