Zgomot suspensie fata

Probleme de orice natura, intalnite la C4
Scrie răspuns
laurg73
Marca si model masina: Citroen C4 Picasso 1,6 ehdi

Zgomot suspensie fata

Mesaj de laurg73 »

Am si eu o problema care ma omoara, de cand am luat masina anul trecut am avut un zgomot la suspensie, partea fata, stanga, care aparea doar cand masina intra in gropi sau denivelari inalte.
Acest zgomot aparea sa zicem cam de vreo ori pe un drum de de km, toate serviceurile la care am mers negasind nimic in neregula, recomandarea fiind sa astept pana face mai tare galagie, ca poate asa isi dau seama ce are.
La inceput am sperat ca sa fie bieletele antirului, schimbate, fara nici o schimbare, apoi am schimbat si telescoapele fata, impreuna cu rulmentii de telescop, nimic, bucsele de la bara stabilizatoare, nimic, am gasit bucsa de la bieleta antirasturnare rupta, am schimbat-o, nimic, apoi m-am hotarat sa caut mai adanc si am apelat la ajutor profesionist, sa zic, pentru ca toate piesele de dinainte au fost schimbate de mine.
Mecanicul a cautat, recomandarea fiind aceeasi, asteapta pana face mai tare ca nu e nimic fizic in neregula.
Am asteptat si a aparut o bataie la fiecare gura de canal, diagnosticul, pivot, da de unde, nici o schimbare, apoi am schimbat bucsele din brat, una dintre ele era rupta, asa ca bataia la gurile de canal a disparut, dar surpriza, nu si bataia initiala.
Pe partea stanga a mai ramas de schimbat doar bieleta, si capatul de bara, care par a fi bune, mai ales ca bataia nu este pe drumuri gu gropi mai mici si dese, in rest nu mai stiu ce sa mai fac.
Am verificat si suportul de la cutia de viteze, cel de sub baterie, ca mi se pare ca misca cam usor motorul in articulatii, si ma gandesc ca poate cand intra in miscare sus jos, fiind mai slab, ii permite sa miste mai mult si sa loveasca undeva.
Alta problema la care ma gandeam ar fi caseta de directie, dar iar mi se pare ciudat ca nu face decat pe denivelarile mari.
Iar un lucru ciudat, daca o las cu suspensia in aer, pe cric, vreo doua zile dupa nu se prea aude.
Pur si simplu nu mai stiu ce sa mai caut, am zis ca o sa gasesc o rampa sa verific inca odata cu mana mea toate suruburile din zona.
Ceva idei de verificat, careva dintre voi?
Multumesc
laurg73

Re: Zgomot suspensie fata

Mesaj de laurg73 »

Un update la problema mea: până la urmă am schimbat si capatul de bară, și tamponul motor/cutie de viteze pe partea stângă și din cauză că mă plictiseam am mai schimbat încă odata bucșele de la bara stabilizatoare :( .
Am strâns și șurubul de reglaj de la caseta de direcție, nici o îmbunătățire, așa că l-am adus la poziția inițială.
Am desfăcut bara față, ca să văd dacă nu cumva ceva șuruburi de la cadru, care nu se vedeau, să fie destrânse.
Efectul egal cu zero, bătaia a rămas acolo.
Acum mă gândesc ce naiba ar mai putea fi, pentru că zgomotul care credeam eu că a dispărut, apare de două ori, odată cand coboară roata în capacele de canal și apoi când lovește marginea opusă și iese de pe canal, un zgomot mai înfundat metalic, zgomot pe care numai peste gurile de de canal am reușit ca să îl aud. Este posibil ca bieletele antiruliu, TRW să se fi stricat în 13000 de km, mai ales că la ochi/mână/levier nu se pare a fi stricat?
Noobz
Marca si model masina: Citroen c4 2.0HDI VTS

Mesaj de Noobz »

bateria e prinsa bine?
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Flanse / rulment amortizor, sau pur si simplu freaca un amortizor?
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
laurg73

Mesaj de laurg73 »

Bateria este bine prinsă, și eu m-am gândit la problema asta, inclusiv capacul de plastic l-am fixat mai bine.
Flanșele de la amortizor și rulmenții au fost schimbate acum aprox 10000 de km și verificate acum 100 de km, par să fie ok.
La viteza mică nu se aude nici un zgomot, doar peste 50 km incepe să se audă doar pe denivelări de tip gură de canal, scurte și înalte, pe denivelări mici nu face nici o gălăgie.
Până la urmă cred că o să dau muzica mai tare, așa cum recomandă prietenii.
O altă idee, m-am gândit ca să pun o cameră ca să filmeze zona respectivă, poate îmi dau seama de unde vine zgomotul :) .
Vă mulțumesc pentru idei.
mariusant
Marca si model masina: C4 Grand Picasso 1.6 HDI Exclusive
Numar Inmatriculare: VS 20 ALM

Mesaj de mariusant »

Se aud tijele amortizoarelor. Singura solutie este schimbatul amortizoarelor. Sau daca mai ai rabdare sunetul se va estompa odata cu venirea caldurii. Pana atunci, da muzica mai tare.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”