Zgomot apasare ambreiaj

Probleme de orice natura, intalnite la C4
Scrie răspuns
Sergiulica4u
Marca si model masina: C4 1.6 hdi

Zgomot apasare ambreiaj

Mesaj de Sergiulica4u »

salut tuturor.am si eu problema la un c4 1.6hdi,la relanti daca apas ambreiajul si il tin se aude un clancanit continuu...cand dau drumul la pedala...nu se mai aude decat sunetul normal al motorului,precizez ca nu patineaza ambreiajul ...trage foarte bine in toate vitezele.
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Re: Zgomot apasare ambreiaj

Mesaj de Norishor »

Rulment de presiune ambreiaj. In momentul in care debraiezi, se produce contactul dintre rulmentul de presiune si placa de presiune, rulmentul incepand sa se invarta (sa faca zgomot). NU are legatura cu patinatul sau cu "trasul bine".

Recomandarea este ca, daca tot vei da jos cutia pentru a-l inlocui (pt. ca nu mai e de mers cu el asa), sa schimbi si kitul de ambreiaj, tinand cont ca platesti manopera pentru dat jos cutia.

Ca piese iti vor trebui:

Kit ambreiaj (Placa presiune, disc ambreiaj, rulment de presiune)
Simmeringuri de planetara (st+dr) (ca tot dai jos planetarele si mai mult ca sigur ale tale au uzura si e doar o chestie de timp pana incep sa curga - daca nu supureaza deja)
2L de ulei de cutie de viteze Motul Motyl Gear 75w80 sau Total BV 75w80, Motul fiind prima mea alegere.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
Sergiulica4u
Marca si model masina: C4 1.6 hdi

Mesaj de Sergiulica4u »

Am inteles,multumesc frumos.
Un pret informativ pentru piese si manopera...care ar fi....sa stiu daca mi se ofera pretul corect la service.
cat se mai poate circula cu ea asa?
multumesc frumos
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Nu stiu sa iti zic cat mai poti merge cu ea. Din momentul in care a inceput sa huruie poate pica in orice clipa. Un inlocuit de ambreiaj FARA volant cu masa dubla (pe 1.6Hdi 110cp / 115cp) te duce undeva la 1200 ron cu piese bune si manopera. Cu piese originale ceva mai mult. Daca ai si volantul slabit mai pui inca pe atat cel putin.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”