Probleme cu turaţia, acceleraţia sau EGR (Citroen / Peugeot)
-
Alecs
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
Re: Probleme cu turaţia, acceleraţia sau EGR (Citroen / Peugeot)
Pe siturile de la englezi au intalnit unii o eroare la fel cu nr. 4 de la tine si au inlocuit electrovalva de la turbo. Am avut si eu o eroare in legatura cu electrovalva ce imi dezactiva turbina. A fost stearsa si problema rezolvata, pana acum.
-
cundinic
- Marca si model masina: Citroen C4, 2.0 HDI
Re: Probleme cu turaţia, acceleraţia sau EGR (Citroen / Peugeot)
Buna seara.
De aproximativ 2-3 saptamani, printre alte probleme ale C4-ului meu
, am observat o lenevire in acceleratie.
Pe scurt, in viteza 1 si 2 aproape ca se accelereaza corect si puterea pare a fi in regula, insa (interpretarea mea) incepand cu viteza a doua, la peste 1500-2000rpm daca apas la podea pedala de acceleratie, reactia este mult intarziata, motorul nu se tureaza corespunzator pozitiei pedalei, ci accelerarea este progresiv-lenta.
Am citit cateva subiecte de pe forum, nu imi este limitata turatia, nu scoate fum, nu aud zgomote anormale (in afara de cele obisnuite varstei
- 245.000 km ), etc.
La momentul acesta masina ar trebui sa treaca printr-o revizie regulata (filtre, ulei)
In situatia de fata, am inteles ca in prima faza ar trebui o diagnoza. Deoarece am avut o tentativa cu Norishor si programele noastre nu s-au sincronizat (deh provincia!), este recomandat sa limitez utilizarea masinii, exista vreun pericol iminent?
Ce sfaturi imi puteti da la urgenta?
Multumesc.
De aproximativ 2-3 saptamani, printre alte probleme ale C4-ului meu
Pe scurt, in viteza 1 si 2 aproape ca se accelereaza corect si puterea pare a fi in regula, insa (interpretarea mea) incepand cu viteza a doua, la peste 1500-2000rpm daca apas la podea pedala de acceleratie, reactia este mult intarziata, motorul nu se tureaza corespunzator pozitiei pedalei, ci accelerarea este progresiv-lenta.
Am citit cateva subiecte de pe forum, nu imi este limitata turatia, nu scoate fum, nu aud zgomote anormale (in afara de cele obisnuite varstei
La momentul acesta masina ar trebui sa treaca printr-o revizie regulata (filtre, ulei)
In situatia de fata, am inteles ca in prima faza ar trebui o diagnoza. Deoarece am avut o tentativa cu Norishor si programele noastre nu s-au sincronizat (deh provincia!), este recomandat sa limitez utilizarea masinii, exista vreun pericol iminent?
Ce sfaturi imi puteti da la urgenta?
Multumesc.