Probleme cu turaţia, acceleraţia sau EGR (Citroen / Peugeot)

Probleme de orice natura, intalnite la C4
Alecs
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI

Re: Probleme cu turaţia, acceleraţia sau EGR (Citroen / Peugeot)

Mesaj de Alecs »

Pe siturile de la englezi au intalnit unii o eroare la fel cu nr. 4 de la tine si au inlocuit electrovalva de la turbo. Am avut si eu o eroare in legatura cu electrovalva ce imi dezactiva turbina. A fost stearsa si problema rezolvata, pana acum.
cundinic
Marca si model masina: Citroen C4, 2.0 HDI

Re: Probleme cu turaţia, acceleraţia sau EGR (Citroen / Peugeot)

Mesaj de cundinic »

Buna seara.

De aproximativ 2-3 saptamani, printre alte probleme ale C4-ului meu :) , am observat o lenevire in acceleratie.
Pe scurt, in viteza 1 si 2 aproape ca se accelereaza corect si puterea pare a fi in regula, insa (interpretarea mea) incepand cu viteza a doua, la peste 1500-2000rpm daca apas la podea pedala de acceleratie, reactia este mult intarziata, motorul nu se tureaza corespunzator pozitiei pedalei, ci accelerarea este progresiv-lenta.
Am citit cateva subiecte de pe forum, nu imi este limitata turatia, nu scoate fum, nu aud zgomote anormale (in afara de cele obisnuite varstei :) - 245.000 km ), etc.
La momentul acesta masina ar trebui sa treaca printr-o revizie regulata (filtre, ulei)
In situatia de fata, am inteles ca in prima faza ar trebui o diagnoza. Deoarece am avut o tentativa cu Norishor si programele noastre nu s-au sincronizat (deh provincia!), este recomandat sa limitez utilizarea masinii, exista vreun pericol iminent?
Ce sfaturi imi puteti da la urgenta?
Multumesc.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”