Trepidații cutie automata ds4

Scrie răspuns
Popikmarik1111
Marca si model masina: Citroën ds4 1.6 e-hdi
Numar Inmatriculare: Be56424

Trepidații cutie automata ds4

Mesaj de Popikmarik1111 »

Buna seara.numele meu este Marius și dețin un Citroën ds4 1.6 112hp cutie automata.
As avea o mică mare problema. Mașina câteodată Trepidează puțin in treapta 1, nu face mereu acest lucru sau câteodată smucește la plecarea de pe loc, am dus mașina la service ca e in garanție și au ,,testat-o"" și minune mașina nu are nimic. Menționez ca mașina are 160k km. Se poate întâmpla sa fie din cauza uleiului din cutie? Înțeleg ca are o viața lunga dar am tot căutat pe forum și am găsit doar pt c5.
Câteodată am impresia ca totul e in capul meu dar cred ca e și real. :(
Va sunt foarte recunoscător pentru răspunsuri.
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Re: Trepidații cutie automata ds4

Mesaj de Norishor »

Uleiul este long life, daca nu traiesti mult :) Mai in gluma, mai in serios, eu cred ca nu este o gaura prea mare in buget, daca la 70.000km schimbi uleiul in cutie, indiferent ce zic francezii in manual. Rau nu ii face, corect?

Referitor la problema ta, pot fi doua cauze:
1. Ambreiajul pe duca
2. Cutia necesita o recalibrare si eventual intreaga masina adusa la zi cu softurile. Se intampla si la masini cu km infinit mai putini. Saptamana trecuta am avut un C4 (b7) 2011, care avea aceleasi simptome la doar 47.000km, insa 90% rulati in oras. Dupa update-ul soft al calculatoarelor BSI, Ecu Injectie si ECU cutie de viteze + recalibrare cutie de viteze, masina a revenit la viata.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
Popikmarik1111

Norishor scrie:Uleiul este long life, daca nu traiesti mult :) Mai in gluma, mai in serios, eu cred ca nu este o gaura prea mare in buget, daca la 70.000km schimbi uleiul in cutie, indiferent ce zic francezii in manual. Rau nu ii face, corect?

Referitor la problema ta, pot fi doua cauze:
1. Ambreiajul pe duca
2. Cutia necesita o recalibrare si eventual intreaga masina adusa la zi cu softurile. Se intampla si la masini cu km infinit mai putini. Saptamana trecuta am avut un C4 (b7) 2011, care avea aceleasi simptome la doar 47.000km, insa 90% rulati in oras. Dupa update-ul soft al calculatoarelor BSI, Ecu Injectie si ECU cutie de viteze + recalibrare cutie de viteze, masina a revenit la viata.

Mulțumesc frumos pentru răspuns, cum as putea sa fac acest update de soft? Sau recalibrare? Eu pe data de 24-25 ajung cu mașina in România (mașina se afla in dk).
Dacă ar fi de la ambreiaj ar trebui sa facă mereu nu? Sunt zile când nu face deloc. Mai este o chestie care am văzut-o dacă accelerez foarte puțin se simte șocul dar dacă accelerez normal nu se mai simte nu face nimic. Poate este doar in capul meu.
Mașina a fost pusă pe tester și nu da nici o eroare la cutie. Singura eroare era la bsi ca nu se putea conecta sau cv de genu.
Popikmarik1111

Volanta plus ambreiaj.

Mulțumesc pt răspuns topic inchis
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”