Vaca cu 6 viteze

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Re: Vaca cu 6 viteze

Mesaj de mituc »

Ok, am schimbat filtrul de polen la vaca. Avea ceva prafuri prinse in striatii dar se vedeau doar daca le cracanam, altfel arata aproape nou. Cutia filtrului era si ea aproape imaculata:

ImagineImagine

Din poze pare de fapt 100% imaculata dar pe laveta au ramas ceva urme de praf:

ImagineImagineImagine

Umbrele mai intunecate sint chestii care n-au iesit la spalat, praful e doar unde e mai inchis. Ca si idee, dupa curatarea lavetei si refolosirea ei pentru curatarea casetei de la gindac ea arata cam asa:

ImagineImagine

Tot ieri am schimbat si filtrul de aer de la motor, dupa aproximativ 2 ani. Si dupa 2 ani inca era utilizabil inca pe atit in ritmul asta. Filtrele astea sintetice uscate sint foarte tari, si daca se pune protectia aia din plasa fina de nylon peste merg mult mult timp.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc

Mesaj de mituc »

Frinele dupa 12k km si macelariri frecvente de la 200+ la 80-100:

ImagineImagineImagine
ImagineImagine

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc

Mesaj de mituc »

Au ajuns si amortizoarele pentru puntea fata ca sa avem totul proaspat...

ImagineImagine

mituc

Mesaj de mituc »

188k km cu vaca!

Imagine

catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Cateodata ma intreb, oare mai e cineva pe planeta care isi face selfie la cutia filtrului de polen? :lol:
mituc

Mesaj de mituc »

Iti raspund tot eu: nu, nu mai este. nu mai este nimeni pe planeta care sa isi faca selfie cu cutia filtrului de polen, sau care s-o curete regulat cu periuta de dinti, sau care sa curete interiorul masinii sau compartimentul motor cu periuta de dinti. Sau jantele.

Vaca este unica, ca si proprietarul. Doi ticniti...

mituc

Mesaj de mituc »

Got oil?

ImagineImagine

Sa vedem daca observa cineva ceva diferit.

mituc

Mesaj de mituc »

De ieri avemun nou soft, l-am mai ajustat putin sa mearga mai eficient si cu ocazia asta foloseste si mai putin carburant, ceea ce inseamna un mic plus de putere (nu ca n-ar fi destula).

Miine masina intra la BDT pentru schimb amortizoare, bujii, ulei, caseta directie, brate, bielete directie, si alte nimicuri. Azi au venit si amortizoarele spate asa ca schimbam tot. Cele de pe masina sint bune dar daca tot facem refresh la multe chestii din suspensie atunci mai bine facem refresh la tot ce se poate.

fanut
Numar Inmatriculare: LGR

Mesaj de fanut »

Raman la parerea mea: esti maniac!

Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk
DragosD
Marca si model masina: Citroen C4 Cactus 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: B440CCC

Mesaj de DragosD »

mituc scrie:Got oil?

Sa vedem daca observa cineva ceva diferit.
Ai dat-o pe Motul? In afara ca ai acolo ulei cat pentru vreo 4 schimburi nu vad ce ar putea fi...
Ex:
- Skoda Fabia Combi 1.9 TDI 2003 (condusa din 2011 pana in 2015)
- Dacia Logan Prestige 1.6 16V 2007 (condusa din 2007 pana in 2011)
- Dacia Solenza Scala 1.4 MPI 2004 (condusa din 2004 pana in 2007)
mituc

Mesaj de mituc »

Ok, foarte mult timp pierdut... telierul de reconditionare casete a inteles ca prin scurtarea cursei volanului sa faca si o scurtare a cursei casetei prin instalarea unor bucse metalice. Astia-s timpiti.

mituc

Mesaj de mituc »

189k km cu vaca.

Asadar am reinstalat caseta de directie OEM. Este in stare perfecta. Avind in vedere rateul major (initial de comunicare, apoi de prestare servicii) al celor de la autoestet am considerat ca e mai bine sa ramin cu caseta OEM desi cea primita de la ei era proaspat refacuta si foarte probabil refacuta bine.

Asadar, ce am facut:
1. brate inferioare fata noi. cele vechi sint ok, doar ca in timp a aparut o diferenta de rigiditate intre bucsele mici a celor doua brate (la unul dintre brate s-a inmuiat (bratele date jos sint de la HardRace, ei bine alea OEM sint mai hard!).

2. amortizoare noi fata-spate. Cele date jos de pe masina sint in stare comparabila cu cele noi. Aceleasi Bilstein B8.
ImagineImagineImagineImagine

3. bara noua de rigidizare pentru puntea spate de la TheSpeedLine.

ImagineImagineImagine

4. bara noua de rigidizare pentru puntea fata de la Sustec/Tanabe. Am inlocuit bara veche cu prindere in doua puncte (pe bratele inferioare fata) cu una cu prindere in 4 puncte (pe bratele inferioare ca cea veche + inca doua puncte pe punte + sasiu.

ImagineImagineImagineImagine

5. Am ajuns in sfirsit sa instalez saibele de inaltare a casetei de directie de la WhiteLine (Bump Steer Correction Kit). Ca urmare a coboririi masinii bieletele de directie stateau putin ridicate, ca aripile unui fluture. Acum stau mai drept si deformarea de geometrie in virajele luate in forta (sau cind o roata prinde o denivelare) este mult mai mica si geometria rotii nu se schimba semnificativ.

6. Geometrie noua.

7. Am inlocuit camera de marsarier (la citi m-au plesnit in spate cea veche mai avea putin si cadea bucati, plus ca intra apa in ea cind spalam masina) si am revenit la becuri normale W5W renuntind la leduri. Rice factor lowered :)

8. Evident, ulei motor. Am trecut de la Millers CFS NT la Motul Ester, tot 5w40. Motivul este in principal de noxe, uleiul CFS NT fiind mai pentru curse am impresia ca-mi varzuieste partea de noxe. Sa vedem daca se schimba ceva cu Motul Ester. Mai am de inca un schimb cu motul, si inca de doua cu CFS.
Alt motiv ar fi punctul de ardere semnifiactiv mai ridicat la Motul Ester decit la Millers CFS NT (240C la motul fata de 224 la Millers). Da, 16C e imens in astfel de situatii, sa vedem daca la mersul animalic se mai domoleste modul cum pleaca uleiul proportional cu metanolul din rezervor. Si faptul ca Milles-ul arde mai usor e posibil sa fie alta cauza pentru care noxele ies ciudat (care au iesit aproape de euro6, euro5 cu brio, cind am mers in rodaj cu total quartz energy 9000).
http://www.millersoils.co.uk/automotive ... Motorsport" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.opieoils.co.uk/pdfs/motul/Mo ... W-40GB.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

9. s-a schimbat lichidul de frina si lichidul servo (pentru ca am apucat sa dam caseta jos). Lichidul de frina folosit este acelasi Castrol SRF, iar cel servo e OEM Mazda (Dexelia ATF III).

Modificarile 4 si 5 au un aport semnificativ la capitolul aderenta. Nu ca inainte nu era, dar acum e mai multa.
Modificarea 3 (bara de rigidizare spate) pare sa aiba un aport mai mic decit bara instalata in portbagaj, dar sint sigur ca impreuna lucreaza destul de bine. Masina se simte si mai rigida de spate cu a doua bara insa inca nu i-am simtit beneficiile (a fost si intuneric si ploaie, poate dupa ce mai merg).

Geometria nu a iesit chiar ca la carte, in parte din cauza buzei spoilerului fata care sta intre cei doi senzori si-i impiedica sa comunice. insa volanul sta drept, masina merge drept, nu trage in nici o parte.
Volanul se cere la centru ca si inainte si se duce mai usor acolo. Nu stiu daca e bine sau e rau, e doar o schimbare si una cu impact sesizabil asupra feelingului (care e la fel de bun, doar putin diferit din cauza asta).
Aderenta in viraje este mai buna. Nu cu mult, dar sesizabil. Caracterul supravirator e mai domol, acum e mai predominant cel neutru (si asta e si ideea). Caracterul subvirator e si el domolit (atunci cind aparea, si aparea daca nu aveam apasare pe fata).
Masina este semnificativ mai elastica si mai comfortabila, atit cit poate fi masina asta comfortabila. Fatpul ca bieletele de directie stau mai aproape de pozitia paralel cu bratele si nu se mai intind tragind de convergenta la denivelari ajuta destul de mult (si asta s-a realizat prin niste banale saibe de 4mm grosime instalate sub caseta!).

Deci practic in primavara asta am facut noi modificari la sasiu si suspensie, si soft nou. Fata de anul trecut e alta masina, mai manevrabila si mai rapida. Pot spune ca din 2010 incoace mi-am luat masina noua in fiecare an. insa nu e orice trotineta plictisitoare care arata si se simte bine doar cind sta, mai artificiala si mai artificiala de la an la an. Chiar daca atunci cind am inceput modificarile in 2010 multe dintre ele au fost rateuri, mai mari sau mai mici, acum totul se apropie de perfectiune.

mituc

Mesaj de mituc »

https://www.google.com/maps/dir/47.1974 ... m2!4m1!3e0" onclick="window.open(this.href);return false;

2x25.0km, 23.0 minute (06:38:00 - 07:01:00), medie orara 130.43Kmph. Please arrest me, meestah offeecah! La 07:00:18 failsafe-ul instalatiei de metanol a spus ca nu mai am suc in canistra.

Madalin1796
Marca si model masina: Citroen C4 SX 1.6i 16v berlina
Numar Inmatriculare: B796MAD

Mesaj de Madalin1796 »

Ma uimeste cat de bine sta in curbe la viteze mari, parca e kart. Dar la cat ai bagat in ea e normal. =D>
Ex: Opel Astra G 1.7 DTI Elegance - 2001
Peugeot 307sw 1.6 HDI Navtech - 2004

„Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să pedalezi.”
mituc

Mesaj de mituc »

Sta si mai bine de atit insa nu am eu curaj (inca) din cauza lipsei de experienta in general si respectiv cu noul setup, si merg cu ea poate doar o idee mai tare decit mergeam inainte de upgrade-uri.
Pe linga ca deja ma deplasez mult prea repede pentru un drum public, orice iesire in decor la vitezele alea inseamna dauna totala cel putin pentru masina, daca nu si pentru mine.

Dupa ultimele upgrade-uri suspensia este mult mai elastica si intr-adevar uneori e acel feeling de go-kart cu sasiu rigid si pneuri (si in cazul meu ajutate mult de suspensii care la kart nu sint) care se muleaza asfalt, le simti cum gliseaza usor si apoi se proptesc iremediabil in asfalt.
Tendinta de a trage masina in viraj la accelerarile pe iesire s-a pastrat si s-a accentuat, ceea ce e bine. Practic fata trage masina dupa ea oriunde s-ar duce.

Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”