Problema caseta de directie

Probleme de orice natura, intalnite la C4
Scrie răspuns
George1978
Marca si model masina: C4, 1.6i
Numar Inmatriculare: DB07CDS

Problema caseta de directie

Mesaj de George1978 »

Buna ziua

Am si eu o problema cu masina. Am un C4 din 2008 1,6 16V 109 cp si are in prezent 120.000 km.
Problema este urmatoarea:

Atunci cand virez stinga-dreapata ( pe loc s-au la viteza foarte mica 5-10 km/h ) se aude un suierat in caseta de directie. NU stiu daca-l pot numi corect suierat ...este mai degraba acel zgomot produs de frecarea unui cauciuc pe un fier. Sigur a-ti virat vreodata rotile pe vreo bara de fier ceva de genul la spalatorie de ex cand anvelopa este uda si se aude acel scartait ( nici nu stiu cum sa-l numesc ) la virarea pe loc. Precizez ca la inceput facea mai putin acum din ce in ce mai tare ca si nivel al zgomotului. NU pierde lichid de la servo. Nivelul este maxim. Caseta de directie arata ca noua. Am schimbat in urma cu 2 luni o bieleta de directie pe partea stanga si apoi dupa ceva vreme a aparut problema. Asta o spun ca si idee legata de caseta ( sursa zgomotului ) fiind singura piesa schimbata in/din caseta. Am schimbat de curand un pivot care batea si rulmentul de la amortizor ( flansa) crezand ca este de acolo problema dar a ramas acelasi zgomot. Cand este ridicata pe elevator masina si se vireaza rotile cu motorul oprit se aude la fel - foarte clar din caseta de directie. Este ca si cum nu este uns ceva acolo si ar trece un fier printr-un cauciuc uscat fara gresare.
Pompa de la servo functioneaza corect ( mentionez ca am schimbat piesele intr-un service ).
Ma ingrijoreaza problema deoarece urmeaza sa plec in concediu destul de departe si mi-e teama sa nu ma lase in drum beleaua :) Cei din service au spus ca nu se baga la caseta de directie deoarece ai depasesc problema. Poate a avut cineva o asemenea problema si ma poate ajuta ca un sfat sau macar sa ma lamureasca de gravitate .

Va multumesc anticipat !
Exosphere
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 VTi

Re: Problema caseta de directie

Mesaj de Exosphere »

Vezi cumva sa nu fie bucsa de pe coloana de directie la baza, unde intra in caseta. Lubrifiaza putin acolo si vezi daca se imbunatateste ceva. :hi
C4 coupe Rouge Aden - 122 cai frumosi
George1978

Mesaj de George1978 »

O sa fac si treaba asta poate am noroc si se rezolva. Ciudat este ca zgomotul nu apare in acelasi punct de virare a rotilor. Face cand la capat de cursa a volanului, cand dupa ce-l misc o jumatate de tura ....... daca era mereu in acelasi punct zgomotul era poate ceva mai simplu de depistat.
George1978

Mesaj de George1978 »

am gasit problema : uleiul de la servo. La invartirea usoara a volanului nu se mai aude absolut nimic. Uleiul are ceva urme de mizerie sa-i spun asa si se pare ca la capat de cursa a volanului nu se aude acel zgomot specific presiunii de la pompa. Pompa se pare ca abia mai face fata.

Acum vine intrebarea: CE ULEI TREBUIE SA CUMPAR ? si CAT ?
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Fluide DA se numeste ( direction assistée ), il gasesti la reprezentanta la bidon de 1L, ei iti pot spune si cat intra, asta daca vrei sa il schimbi pe tot....
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
claWTF
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 HDi 109 CP
Numar Inmatriculare: BC 87 WTF

Mesaj de claWTF »

Salut,

Am avut si eu o problema acum doua-trei zile cu un zgomot ciudat si se manifesta in felul urmator.
- stand pe loc si virand stanga-dreapta scotea un zgomot foarte tare si apasat asemenea unui cauciuc frecandu-se pe o bara metalica (se simtea foarte putin in volan)
-nu am depistat scurgeri la lichidservo
-cu masina ridicata de fata si virand zgomotul nu mai era asa de pronuntat si atunci am verificat
nivelul lichidului servodirectiei si era intre minim si maxim, am cumparat un lichid de la peco petrom (pentru servodirectie, de culore rosiatic nu stiu cum se numeste ca acum ca nu-l am langa mine)
-zgomotul nu a disparut asa ca am inceput sa verific fiecare capat de bara, pivot, (cu masina pe un sant si cineva in masina sa vireze foarte usor cu motorul oprit ) am depistat o trepidare a capatului de bara in stanga
-am verificat vizual bucsa capatul de bara stanga care parea in regula (fara urme de uzura sau deteriorata) si asa m-am hotarat sa incerc sa-i fac o injectie cu " morfina" (vaselina lichida)
-i-am introdus 2 seringi (aproximativ 20-30ml) de vaselina lichida in busca dupa care zgomotul dupa cateva rotii de volan a disparut
Sper ca am fost destul de explicit (nu m-am gandit sa fac poze)

O seara buna
b-10-ake

Mesaj de b-10-ake »

De acolo a fost si la mine zgomotul era un burduf rupt si intrase praf insa ATENTIE CA LICHIDU DE SERVO DE CITROEN NU E COMPATIBIL CU ALTE LICHIDE!!!.Scuze de caps lock dar iti poti busi pompa si e cam 3000 ron.
Ex C4 coupe 2.0 HDI Vtr Pack 273.273 km
Opel Astra J Notchback 1.6 115

http://www.youtube.com/watch?v=C3CGmguw_MU - top speed la mine
George1978

Mesaj de George1978 »

Am rezolvat problema cu scartaitul din caseta. Problema a fost lichidul care era negru tuci.Pe linga asta mai era si ceva impuritati sa le spun ( ceva bucatele de nu stiu ce - ceva de genul unei garnituri roase , cam asa ceva ) De unde o fi provenit mizeria aia in el nu-mi dau seama. Am dat pompa de servo jos..demontata, spalata bine apoi scos tot lichidul ramas. Inlocuit apoi cu lichid si acum totul este SUPER OK !
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”