Citroen-ul meu (c4 1.6 2005)

Prezinta-ti masina chiar daca e stock sau are modificari. Obligatoriu poze
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Scrie răspuns
florinhh

Citroen-ul meu (c4 1.6 2005)

Mesaj de florinhh »

Salutare,

In sfarsit mi-am facut curaj sa am si eu un post in rubrica aceasta (desi am cont cu mult inainte sa am masina aceasta).

Rbotelul a fost cumparat de cumnatul meu in Sept 2005 si a ajuns dupa 3-4 luni de asteptare.
toata lumea a fost super impresionata cand a ajuns masina... :)

Peste 4-5 ani ei si-au cumparat o masina mai mare si dupa un an de stat pe dreapta am devenit eu noul proprietar al masinii.
Din 2011, de la 43000 km am inceput sa am eu grija de masina.
Este echipare SX Pack motor de 1.6i 110 CP (benzina).
Modificari nu i-am facut, doar cu ajutorul lui Bogdan, in vara anului trecut am activat AUX-ul (o placere sa asculti muzica incet).
desi ma bate gandul sa ii pun navi - consider ca timpul petrecut de mine in masina este mult prea mic pentru o investitie de 2000ron.
Vreau insa sa ii pun scut, si ma gandesc la unul de plastic (deoarece il iau pentru protectie accesorii mai mult).

Masina are acum 81000km si se comporta exemplar :D (e cuminte/doarme si mananca bine)

Fiind primul post nu vreau sa mentionez nicio problema tehnica ce am avut-o cu masina :)

promit ca vor urma si alte detalii (revizii,schimburi si diverse) :)

Imagine
C4 1.6i 16v 110cp
Alin Cristian
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6hdi, 90CP, 2007
Daewoo Matiz-2004
Numar Inmatriculare: CT-92-CDR

Re: Citroen-ul meu (c4 1.6 2005)

Mesaj de Alin Cristian »

Sa o stapanesti sanatos!! Si drumuri fara probelem!! :drive
florinhh

Mesaj de florinhh »

Alin Cristian scrie:Sa o stapanesti sanatos!! Si drumuri fara probelem!! :drive
Multumesc!

la fel si voua!
C4 1.6i 16v 110cp
florinhh

Mesaj de florinhh »

o scurta descriere a "placerilor":

La prima revizie, in 2011 am avut ghinionul, in drum spre service sa se rupa cablul de timonierie.
iar service-ul unde am reparat-o a exagerat putin la preturi (atat la cabu cat si la manopera zic eu... 600/400 cablu/manopera).
tot aici suspectez ca am ramas fara busonul de ulei in forma lui OEM si m-am trezit cu unul facut la strung (pe care l-am si aruncat ulterior) iar pe langa el plangea uleiul...
De la 16mm au facut baietii majorare direct la 18mm si uite asa am acum buson ulei de Dacia1300 :)
in toamna 2011 a fost nevoie de un kit reparatie climatronic - foarte interesante preturile ce le-am primit de la service-uri multimarca. s-a rezolvat ieftin si repede in reprezentanta.

In 2012 la 65000 km am schimbat amortizoare OEM/flanse fata, discuri si placute, bujii, lichid frana, antigel u+f.

in 2013 la 75000 km - revizie normala (cu schimb suplimentar de capete bara + bielete directie pt ITP)
tot in 2013,vara am activat AUX.

am observat ca acestei masini nu ii place iarna :D (cateodata, cand e frig rau nu ma lasa sa intru in ea, nu se deschid usile din exterior [doar din interior] - oare trebuie unse cu ceva sistemele de deschidere?)

in primavara lui 2014 am vazut ca soriceii din plastic pusi la burduful de la caseta de directie nu si-au facut cum trebuie treaba si ambele burdufe erau iesite. am mers la un service + doua coliere metalice si am rezolvat problema.

in 2014 la 81000 km - revizie avansata :) (in plus cu distributie/accesorii + amortizoare spate+bucse punte spate+arcuri spate+bujii)

Astazi ma duc sa cumpar un scut de plastic nou after market - cel OEM era 400 ron cel AM este 120.
C4 1.6i 16v 110cp
florinhh

Mesaj de florinhh »

saptamana trecuta cablajul haion si-a dat obstescul sfarsit :)
am fost la fratele service peugeot... si la constatare mi-a desfacut jumatate de masina :) sa vada nenea electricianul de unde vine problema.

Am fost pus in fata faptului implinit "fire rupte aproape toate" si cu antecedente...in urma cu un an am fost la citroen marasesti si le-a lipit pe cele rupte (2-3 atunci).

deci, revenind, cu masina jumatate desfacuta (tot capitonajul in jurul cablajului+spatele haionului+toate plasticele) sunt intrebat ce vreau sa fac
-1 ne lasati cateva zile masina si electricianul va inlocui firele rupte de la mufa la destinatia finala... dar necesita timp (deci platiti manopera) insa toate firele sunt intarite si se pot rupe oricand cele ce raman
-2 cumparati cablaj nou....

aleg varianta 2 (cablaj nou), cum procedam? pai dam comanda si vine in 7 zile din FR...
ok, dati comanda, puneti toul la loc, ne vedem peste 7 zile cand vine cablajul :)
incredibil ce uimit a fost electricianul cand i-au zis ca a muncit degeaba... si ca trebuie sa le lipeasca sa imi functioneze pana cand schimb cablajul... dar s-a conformat si in 3ore a pus totul la loc... (cu lipit de fire si tot ce trebuia sa functioneze)

peste 7 zile a venit cablajul, m-am programat de dimineata, si ghici ce... l-a schimbat in 1,5h :)
aceeasi persoana, deci cand vrea se poate...

Acum avem cablaj nou :ya

nu stiu ce sa fac cu opritoarele de la usi... sunt scumpe si trebuie inlocuite toate #-o
o sa o fac si pe asta... cand vine bugetul... insa acum, de BF trebuie sa investim in altceva
a reconditionat cineva opritoarele astea? se poate sau trebuie neaparat nou...

Cam atat :)

a, era sa uit, am un cablaj de haion peticit, daca vrea cineva sa il foloseasca in scopuri experimentale :) bineinteles ca il donez...
C4 1.6i 16v 110cp
bytzak
KamiKaze
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
Numar Inmatriculare: B-101-DXE

Mesaj de bytzak »

salut.
cat te-a costat cablajul de la haion?
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
florinhh

Mesaj de florinhh »

Cablajul a fost 410ron si manopera 200= 1.6h.
C4 1.6i 16v 110cp
florinhh

Mesaj de florinhh »

odata cu venirea timpului frumos pentru sporturile de iarna, au venit si costurile/problemele aferente perioadei de iarna :(

Deoarece era prea "cald" afara am avut nevoie de un motoventilator nou :)
+rezistenta GVM
ambele OEM cumparate si montate la peugeot (o gramada de Lei - si nu ma refer la sigla peugeot :) )

si pentru ca lui TU5JP4 nu ii place sa fie murdar de ulei... am schimbat si garniturile capacelor de la culbutori.

acum este curat si "racit corespunzator" ma bate gandul sa cumpar o protectie pentru grila, acum ca am ventilator nou (am vorbit pe facebook) - codul este 7429G4

si bineinteles cunoscuta problema cu usile inghetate :)

in rest... apa( monoetilen glicol), paie (hidrocarburi + benzenuri), bataie (bineinteles, echilibrat rotile)
C4 1.6i 16v 110cp
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

Protectie pt grila? Exista asa ceva?
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

da exista, si-a cumparat Vlad
ia legatura cu el sa-ti spuna de unde si-a luat-o
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
florinhh

Mesaj de florinhh »

cautare pe google codul 7429G4 - pretul este undeva in jurul sumei de 75ron (86 pe autokarma)

ImagineImagineImagine
C4 1.6i 16v 110cp
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

Ok, verific. Pp ca exista si varianta pt hatchback. La mine in iarna asta a tremurat masina cate 8secunde la semafor. Am avut gheata pe ventilator :( deci trebe.
florinhh

Mesaj de florinhh »

in weekend am fost cu masina la "reparat" :)

De cateva saptamani avem un zgomot la prima rotatie de volan (stanga-dreapta) (un click metalic...) si el se accentua dupa ce mergeam cu masina...
Eu ma gandeam ca este ceva grav... insa a fost o bieleta antiruliu... cea de pe dreapta avea protectia de cauciuc rupta... am schimbat si s-a rezolvat.
C4 1.6i 16v 110cp
sergiu9my
Marca si model masina: Citroen C4,1.6HDI
Numar Inmatriculare: PH 90 WTF

Mesaj de sergiu9my »

Si eu am aceeasi problema din toamna. Toata iarna nu s-a mai auzit, acum ca a venit iar caldura, iar a inceput sa faca.
Am fost la mecanic si mi-a gasit bieleta antiruliu pe stanga dusa. Sper sa fie de la asta.

Recunosti zgomotul ? :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=ieiANT903TM" onclick="window.open(this.href);return false;
Citroen c4 Coupe, 16Hdi, 90 calusei
Imagine
раскрутка сайтов
florinhh

Mesaj de florinhh »

sa stii ca am vazut si filmul de la tine inainte sa incep eu sa merg pe la service-uri :)

la mine facea o singura data atunci cand se misca roata prima data. bieleta este prinsa de amortizor, acela se roteste si roteste si partea mobila a bieletei....

Bafta, vezi ca daca e din caseta se poate reconditiona cu 400-500 ron, sa nu iti cumperi noua :) !
C4 1.6i 16v 110cp
Scrie răspuns

Înapoi la “C4-ul tau”