Povestea cu tamponarea, cum am scris-o si in topicul dedicat accidentelor, este cam asa:
Pe 16.08.2014 mergeam cu C4 meu dinspre Piata Chirila spre 2 Baieti, pe Vasile Lupu, in dreptul magazinului flux si a refugiului de tramvai din acea zona. De pe banda 1 (sunt 3 benzi pe sens una fiind cu linia de tramvai) imi iese in fata o Toyota alba care vroia sa intoarca imediat dupa refugiu. Faza s-a intamplat f repede si din scurt, eu franand, claxonand si incercand sa il evit dupa refugiu, incadrandu-ma pe banda 3 (linie de tramvai) moment in care, am atins si refugiul un pic, dupa ce am trecut cu fata de el, acest individ (ca altfel nu il pot numi) ma tamponat in spate, lateral dreapta si ma intors cu fata spre deal (sensul de unde veneam), el continund sa mearga pana pe trotuar, pe celalal sens de mers. Am tras masina de pe strada pe margine, am coborat, m-am uitat la daune (portiera jupita si usor infundata, prag infundat usor, aripa indoita, cel mai grav fiind anvelopa, taiata, si roata indoita).
Masina a stat acolo pana luni, pe 18, cand am fost la politie cu celalalt sofer, si s-a intocmit PV si trecut el ca vinovat (el a spus atunci ca face contestatie, au trecut peste 60 de zile si nu am primit nimic, deci nu a facut). Apoi am dus masina cu platforma in service, la Servunion, apoi am mers, pe 19 la Asirom si am deschis dosar de dauna. Peste vreo 2 zile au mers de la asigurare in service si au facut prima constatare, pe care mi-au dat la inlocuire:
- monograma VTS
- anvelopa
- janta
- cadru portiera
- aripa
Si pentru reparat, prag, fata portiera, spoiler si bandou portiera. Urmand ca dupa desfacere serviceul sa faca reconstatare. Au mai trecut iar cateva zile pana masina a fost desfacuta iar constatarea celor din service a sunat cam asa:
Pentru inlocuit:
-portiera completa
-cadru portiera
-bandou + monograma VTS
-aripa
-spoiler spate
-punte completa spate
-fuzeta dreapta spate
-amortizoare spate
-arc dreapta spate
-roata si anvelopa
Iar pentru reparat, prag dreapa.
Aici a fost o mare porblema, cei de la asigurari nici nu vroiau sa auda de aceste pise de inlocuit, si cei din service au trebuit sa le explice pentru fiecare in parte de ce trebuie inlocuit, cred ca treaba asta a durat cam 2 saptamani
Si in cele din urma s-au primit la inlocuit toate piesele mentionate mai sus, mai putin fuzeta dreapta spate si cu suruburile aferente, cei de la asigurari mentionand ca abia dupa ce se face geometria, si daca nu ies unghiurile corect o sa faca reconstatare.
S-a dat comanda de piese, majoritatea venind din Franta,