Salutare,
Am o intrebare: e posibil sa am diferente f mari intre consumul real si consumul de pe bord? Ma refer ca am inreg un consum de cca. 5.9 pe computerul de bord (calculat distanta de cca 500 km) si cca 7.8 calculat real (cand am facut din nou plinul). Consumul real e calculat dupa metoda plin-reseatat km-plin din nou.
e posibil sa fie vreo anomalie ascunsa?
merci
Diferente mari de consum intre computer bord si real
-
victorponta
- Marca si model masina: C4 Picasso 1.6 HDI
- Silviu Mustata
Re: Diferente mari de consum intre computer bord si real
Atunci cand faci consumul de la plin la plin trebuie sa realimentezi la aceeasi benzinarie, la aceeasi pompa si ideal in aceeasi pozitie a masinii. O diferenta de pozitie de cateva zeci de centimetri poate sa schimbe inclinarea masinii si sa "fure" cativa litri buni de carburant si de aici la calcul iese altceva.
Pe vremuri, in revista Quatrorotte au facut un test de cb-uri si au rezultat erori de pana la 20% - indicat versus real. Frantuzoaicele (Reno si Citroen) erau pe la 7-10% si ghici cine sarea la 20% - VW. Surprinzator nu? In al 5-lea an de exploatare (de noua) as putea spune fara teama de a gresi ca la noi cb-ul este in plaja indicata de macaronari. Bafta!
Astept feed-back.
Pe vremuri, in revista Quatrorotte au facut un test de cb-uri si au rezultat erori de pana la 20% - indicat versus real. Frantuzoaicele (Reno si Citroen) erau pe la 7-10% si ghici cine sarea la 20% - VW. Surprinzator nu? In al 5-lea an de exploatare (de noua) as putea spune fara teama de a gresi ca la noi cb-ul este in plaja indicata de macaronari. Bafta!
Astept feed-back.
Fost posesor Citroen C4 1.6 SX Vti 122 CP Pack Confort+Siguranta
-
topala_gustav
Re: Diferente mari de consum intre computer bord si real
Am un GrandPicasso benzina 150 CP de vreo 5 ani, si confirm eroarea la consum. La mine apare de fiecare data, si variaza intre 5-10%. Mai concret , consumul real = consum computer bord * (coeficient variabil intre 1.05 si 1.1).