Scurgere lichid urât mirositor.

Totul despre C4 Picasso
Scrie răspuns
Zalin
Marca si model masina: Citroën C4 Picasso 2.0 HDi
Numar Inmatriculare: BV-15-MAP

Mesaj de Zalin »

Vă salut,

Dimineață, lângă roata din stânga față am găsit o băltoacă de culoare ruginie, așa cum se vede în poză.

Imagine

Am crezut că, în urma ploii torențiale de aseară, s-a scurs ceva mizerie (frunze putrezite) din sistemul de scurgere a apei.
După 5 minute de mers cu mașina, când am oprit s-o las pe fii-mea la grădiniță, am văzut că iese un abur urât mirositor din compartimentul motor și de sub mașină. Mirosea ceva gen... urină veche.
M-am uitat și sub mașină și am văzut același lichid ruginiu picurând cam din dreptul scurgerii de la climatizare. Am dat și cu degetul iar lichidul este ușor uleios și, repet, pute al dracului de urât.

În bord nu-mi apare niciun martor de avarie, motorul merge rotund...

Aveți idee ce poate să fie? A mai avut cineva o astfel de experiență?
Bine că vineri sunt programat pentru revizie, cu siguranţă le pun celor de acolo subiectul în discuție.

Toate cele bune!

PS: mașina este C4 Picasso 2.0 HDi/2007.

GNex 4.4.2 w/ Tapatalk
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: Scurgere lichid urât mirositor.

Mesaj de Aiurica »

Mai mult ca sigur este antigelul. Ai o conducta sparta sau chiar radiatorul.
Pune degetul pe el si bagal putin pe limba... Ar trebui sa fie putin dulce acrisor....
Verifica lichidul de racire si fii cu ochii pe temperatura din bord.
Repet: verifica nivelul de lichid de racire si completeaza!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

Poti pune apa pana ajungi la service pt ca oricum trebuie inlocuit la cum arata.
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Atingel, cum zice si Aiurica, si posibil sa iti curga pe la conductele ce duc spre radiatorul din interior, cel de incalzire, sau daca ai scut poate sa fie spart si radiatorul/conducte etc.
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
Zalin

Mesaj de Zalin »

Mulțumesc pentru lămuriri și pentru sfaturi!
Mâine dimineață verific și completez lichidul de răcire (cu apă plată, sper că nu-i mare bai) și merg direct la reprezentanță.
Nu cred că e radiatorul belit ci, mai degrabă, una din acele conducte de care zice DjAndr3w întrucât cea mai mare parte din abur ieșea pe după motor, înspre habitaclu.
Sper să nu mă rupă la bani că nu știu cu ce marafeți mai fac revizia...
Revin cu detalii.

Mulțumesc încă o dată!

GNex 4.4.2 w/ Tapatalk
Zalin

Mesaj de Zalin »

Am dus de dimineață mașina la reprezentanță și am lăsat-o acolo (după ce, în prealabil am completat 3 litri de apă distilată).
Cei de acolo m-au sunat să-mi spună că hiba este undeva înapoia motorului, într-un loc foarte greu accesibil, probabil o țeavă de răcire a EGR-ului...
Mâine vor trece la "o amplă şi complicată operațiune" de demontare parțială a motorului pentru a ajunge la zona respectivă. Cică numai manopera pentru asta ajunge undeva pe la 300 RON...
Sper să nu-și bată joc de mine incarcandu-mă cu ore nejustificate, pe baza lipsei mele de cunoștințe în domeniul mecanicii auto.

În fine, sper să rezolve mâine problema și să-mi iau înapoi mașinuța...

Mulțumesc încă o dată DjAndr3w și Aiurica pentru sfaturile legate de completarea de urgență a lichidului de răcire! Fără voi, bazându-mă doar pe sistemul de diagnosticare al mașinii, aș fi putut cala motorul...

Revin mâine cu detalii.

Toate cele bune!

GNex 4.4.2 w/ Tapatalk
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

cu siguranta MASINA iti spunea la un moment dat ca temperatura este peste limitele normale.
Acum si tu....era obligatia ta sa te uiti la lichidul de racire.Eu fac asta aproape de fiecare cand o conduc.
verificarile la ulei si lichid de racire sunt obligatii morale ale conducatorului auto.Previi f multe chestii verificand si constatand in felul acesta eventuale probleme.
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

De ar fi toti ca tine Aiurica.. as pune acatiste la biserica :))

Offtopic: a venit unul sa ceara garantie ca ii dadea eroare "Oil level to low" si "Top up coolant level" si pe urma a facut scandal ca de ce i-am luat banii pe constatare, 1L de ulei si unul racire. :)) Ii arata si revizia ca trebuie facuta in 3 saptamani.

Dumnezo` cu mila!

Ontopic: E destul de nasol sa ajungi la EGR. E pus in cel mai cretin loc pe care il puteau alege francezii. E posibil sa ti se fi taiat un furtun pe buza colierului, defect intalnit destul de des, indiferent de marca.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
Zalin

Mesaj de Zalin »

Corect, Norishor. E atât de bine ascunsă încât mașina îmi stă la reprezentanță de ieri și nimeni n-a catadicsit să ajungă la acel EGR până în acest moment... Poate vineri am mai mult noroc întrucât eram programat pentru revizie deci, logic, ar trebui să-mi poată aloca vreo câteva ore.

Legat de verificările de lichide, îmi asum parțial criticile primite din partea voastră. Nu sunt, totuși, atât de ignorant încât să nu ridic niciodată capota la motor. Verific înaintea fiecărei deplasări în afara localității nivelul uleiului și presiunea în roți. E adevărat, însă, că nivelul de lichid de răcire nu l-am mai verificat din octombrie, de la pregătirea pentru sezonul rece. Mea culpa.

Norishor, sper să ai gura aurită și să fie vorba doar de un furtun tăiat. Doamne-ajută!

Toate cele bune!

GNex 4.4.2 w/ Tapatalk
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Mai, eu acum am vazut ambele baricade. Si ce se vede din pdvd client si ce se intampla in realitate in spatele "baricadelor". Nu vreau sa le iau apararea ca nu stiu cat e cazul sau nu. Ca si client "nu te intereseaza" pt. ca ai avut o programare, dar in "spate" se intampla multe, multe de tot care de si mai multe ori nu depind 100% de service. Oricum, asa cum le spun si clientilor, prefer sa fac o lucrare un pic mai tarziu, decat sa pun presiune pe mecanic, ala sa se grabeasca si sa faca vreo duda.. Toti sunt oameni si toti lucreaza dupa ceasul intern. Nu-l poti "forta" sa faca vreo lucrare mai repede ca daca va reusi sa o faca, ceva nu e bine :D Eu sper sa rezolvi repede si sa nu fie nevoie sa ajungi pe la distributie ci sa scapi doar cu un furtun. Iti tin pumnii! :hi
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
Zalin

Mesaj de Zalin »

Eu înțeleg de ce o lucrare de, să zicem, 1 oră durează dublu sau triplu. Mai vin și alți clienți cu probleme a căror rezolvare necesită 5-10 minute și atunci trebuie și ei rezolvați, luându-se o pauză de la o lucrare mai mare. Accept acest fenomen dar nu pot fi de acord cu situația de gen : "lăsați mașina la noi că sigur rezolvăm până la ora 17, adică mâine la 17, adică poimâine la 17, dacă nu cumva într-una din zilele săptămânii viitoare, până la 17"...

Distribuția este schimbată tot la reprezentanță, acum 6000 de km. Poate, dacă e ceva pe acolo, mai beneficiez de garanție.

Vă țin la curent.

GNex 4.4.2 w/ Tapatalk
Zalin

Mesaj de Zalin »

Am primit de la reprezentanță o veste bună și una rea, astfel :

- de bine: trebuie înlocuite un furtun, o țeavă și o garnitură. Total (cu manoperă) - 230 RON;
-de rău: țeava este, se pare, o "raritate" întrucât nu vine decât în 5-7 zile...

Nu m-ar fi deranjat să fiu pieton pentru o săptămână dacă nu trebuia să o duc pe fii-mea la grădiniță în fiecare dimineață.
Oricum, mă bucur că n-a fost mai rău.

Weekend plăcut tuturor!

GNex 4.4.2 w/ Tapatalk
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Ai scapat foarte ieftin, totusi ceva ce pare grav uneori se poate rezolva cu bani putini insa cu timp/masina blocata o perioada mai mare...asta e cu piesele ce vin din franta... :drive
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
Zalin

Mesaj de Zalin »

Bine că n-a fost invers, ceva aparent lejer să se fi dovedit a fi grav și costisitor.

Mi-au rămas și bani pentru revizie deci... viața e frumoasă :-)

GNex 4.4.2 w/ Tapatalk
Zalin

Mesaj de Zalin »

Gata, am revenit (după 2 săptămâni) la statutul de șofeor.
Toată tărășenia m-a costat 230 RON (furtun+țeavă + o garnitură + manopera).
N-a fost foarte scump așa că am putut face și revizia care, cu tot cu schimbarea unei bielete antiruliu, m-a dus la aproape 1000 RON.

Drumuri bune tuturor!
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Picasso”