Astazi mi-am luat inima in dinti si am mers sa vad cam cat costa piesele care mi-ar face masina sa se simta mai bine ) . Preturile sunt urmatoarele :
Distributie (INA) : kis distributie + pompa de apa 510 ron
Ulei castrol w10 : 100 ron
Tampon motor dreapta : 209 ron
Filtru ulei BOCSH : 32 LEI
Filtru aer : 36 lei
Fara manopera un total de 880 lei . Cum vi se pare ?
Exculs Castorl in C4. Total e foarte ok. Probabil ca uni au retineri pentru ca fabrica TOTAL se afla in Romania, mai exact intre Brasov si Cristian. Tehnologie e cea originala, fara indoiala. Eu bag doar TOTAL 9000 quartz 5W-40 in C4 2.0HDI(fara FAP) si sunt foarte multumit. Daca ai FAP bagi TOTAL QUARTZ INO ECS 5W-30. Vezi detalii aici: http://www.totaloil.com.au/Pages/content/NT0000C34A.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;. Recomand tuturor.
In ceea ce priveste piese ieftine si o gama variata am descoperit acest magazin online de unde am luat pana acum tot ce am avut nevoie( http://wwww.onauto.ro" onclick="window.open(this.href);return false; ), mai putin uleiul pe care-l gasesc la METRO, SELGROS la standul auto.
Preturile mi se par OK. Chestia cu Castrol n-am inteles-o, oricum nu sunt de acord cu ea. Nu cred ca exista uleiuri pentru masini frantuzesti, germane sau italiene. Exista norme specifice fiecarui motor, atat. Restul, cred ca este doar marketing.
Total Quart-o porcarie
Am avut Castrol in ea si era motorul foarte silentios.am schimbat cu Castrol ORIGINAL si nu-mi place deloc
Motorul a devenit foarte zgomotos (hdi)
Eu nu va inteleg sincer cu uleiurile astea ce atatea complicatii...daca producatorul pune Total in motor nu vad care ar fi rostul sa pui alt ulei .Inteleg ca iti iei ulei de performante extreme pentru curse sau il iei la jumate de pret de la un cunoscut dar asa..?
Totusi eu zic de Total ca daca merge si pe Porsche e destul de performant nu?
Daca respecti codul indicat de producator, poti pune si Castrol. Personal iti recomand ceea ce folosesc de 2 ani la C5, Castrol Edge 5W / 40. E bun si Total, dar e mai ieftin. Nu neaparat ce e mai scump e mai bun, insa merg pe Castrol. Nu exista ulei pt. masina frantuzeasca, italiana, romaneasca etc.
@joeadrianblack
Pai daca e marketing inseamna ca e unul extrem de prost din mai multe puncte de vedere: daca isi pune unu ulei Total in Porsche si ii crapa motorul, scoate bani frumosi dand in judecata Porsche, care la randul ei da in judecata Total pentru ca i-a pus numele pe cutie fara acordul lor, lucru care nu se poate face intre doi giganti fara sa fie probleme.Pana acum nu am auzit de vre-un astfel de conflict deci..sa nu exageram cu marketingul
Eu nu am spus ca uleilul CASTROL n-ar fi bun. Citroen recomanda TOTAL. Acum e problema fiecaruia ce baga pe banii sai. La HDI treaba e mai sensibila cu uleiul pentru ca sunt motoare cu turbina. La motoarele pe benzina nu e mare problema ca bagi Castrol sau Total sau orice alt ulei, atata timp cat respecti specificatia de vascozitate necesara motorului respectiv.
La BMW, de exemplu, se pune ulei BMW LONGLIFE 01 (care este CASTROL ambalat cu sigla BMW). Se practica si aceasta strategie. La Citroen inca nu am intalnit ulei CITROEN. TOTAL ramane corporatia care dezvolta aceste uleiuri impreuna cu Citroen, pentru motoarele PSA. In logica lucrurilor, pare firesc ca TOTAL este cel mai bun ulei pentru CITROEN, asa cum este ELF pentru RENAULT, SELENIA pentru FIAT, etc...
Asta cu uleiul e cea mai mare timpenie. Sa va zic de ce.
Motorul HDI il intilnim pe masinile urmatorilor producatori: PSA, Ford, Mazda, Mini, Volvo. Fiecare producator o sa iti vinda masina cu recomandarea sa folosesti uleiul specificat de ei. Nu sint 2 producatori ce recomanda acelasi ulei, dar motoarele sint 100% identice la componentele interne. Deci de ce Total la PSA ? De ce ulei Ford la Ford ? De ce nu stiu de care la Mini, Volvo si Mazda ?
Respectati intocmai specificatiile uleiului (5w40 sau 5w30 la fap, nu 10w) si kilometri cit mai multi fara probleme.
Personal utilizez numai TOTAL INEO 5W30, stiu ca e mai scump dar il prefer asa. Este ceea ce recomanda Citroen iar eu ñu ma complic cu altele(castrol,Repsol,etc),schimbul il efectuez la fiecare 15000km. Este adevarat nici ñu rulez pe drumurile patriei niciodata,dealtfel nici ñu am luat in considerare asa ceva. O zi buna tuturor si w-end placut.