Robotelul a ajuns la 156.000 cu brio, drept urmare a beneficiat de un tratament de reintinerire
Preacunoscuta problema a uleiului in zona injectoarelor care deja era cam exagerata.
Am schimbat saibele de fund de la injectoare, semeringurile, inelele opritoare si protectiile injector + daca tot au fost scoase injectoarele, le-am dus la o baie cu ultrasunete pentru curatare.
Odata cu asta am schimbat si prezoanele de la injectoare, pentru remedierea scurgerilor de ulei din zona. Pe PSA club se vehicula ca acolo ar fi cauza. Drept urmare, am pus silicon pe filetul prezonului si niste saibe de cupru de 1mm grosime pentru etansare.

zona pe unde se presupune ca ar scapa ulei ar fi aceasta - imbinarea dintre capacul chiuloasei si chiuloasa si gaura pentru prezon

Galeria de admisie era plina ochi de calamina, la fel si gaurile de admisie aer din chiuloasa, a urmat o curatire ca la carte a tubulaturii. Am folosit un spray de la kent care transforma calamina lichid, e o spuma pentru indepartarea garniturilor de cauciuc si a depunerilor carbonice.

Am schimbat si cele 8 oringuri de la galeria de admisie.
Scuze lipsa de poze cu admisia si calamina din zona, dar ca sa va faceti o ideie, daca gaurile au un diametru aproximativ de 2cm, din cauza calaminei mai ramanea o gaura de 1 cm.

Sa montat totul la loc in ordinea demontarii. Mai intai galeria de admisie unde am adaugat un pic de silicon pentru o etansare mai sigura si lipirea oringurilor pe chiuloasa, apoi injectoarele si la final capacu recuperator de gaze unde si acolo sa schimbat garnitura si sa pus silicon rezistent la temperatura.
Inainte de a poni motorul e esential sa se aeriseasca bine sistemul de injectie prin desfiletarea conductelor de motorina de la injectoare si invartirea motorului, la fiecare injector in parte si pe rand.
Ca sa va faceti o ideie, din admisie sa scos mai bine de jumate de litru de calamina, si eu nu merg ca batraneii
Urmeaza sa vad care e rezultatul etansarii, speram sa nu mai fie scurgeri de ulei in zona injectorelor, ramane de vazut dupa ceva km.
Per total, motorul merge mai rotund, se accelereaza mai lejer si parca a mai prins ceva viata.
Am dat jos si scutul termic de la evacuare si turbina si am refacut urechile rupte.
Cheltuieli -

aici se mai adauga - cele 8 prezoane 5 lei bucata - 40 lei
8 saibe cupru - 4 lei
garnitura recuperator gaze - 30 lei
am schimbat si garnitura racord turbina - 70 lei
spary - moca
silicon aveam
Curatare injectoare - am mers la o cunostinta, am dat 50 lei la baiatul ce a facut curatarea
total = 350 lei
Manopera - 0 lei, facut personal in servicul la un prieten sambata