Consum motoare diesel

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
Asgard
Marca si model masina: PGT 607

Re: Consum motoare diesel

Mesaj de Asgard »

@mituc Mea culpa, nu am fost suficient de explicit, si am vazut asta dupa ce nu mai putea edita textul. In cazul meu nu este vorba de o incalzire auxiliara, ci de un preincalzitor ( tot un schimbator de caldura este asa cum am zis ) in care schimbul de caldura este intre aerul comprimat si o parte a agentului de racire, care agent mai departe incalzeste uleiul.
omdmare
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6hdi
Numar Inmatriculare: B 182 DUM

Mesaj de omdmare »

Imi place maxim acest forum! Merci tuturor pt raspunsuri, invat din toate. Eu am luat aceasta masina, in primul rand ca mi-a placut, in al doilea rand ca fusese a unui prieten si stiam cat de cat despre ea ca e ok, avea un km decent (56.000, din 2009) asa ca mi s-a parut a fi o idee mai buna decat o masina luata din targ sau adusa de-afara, in marja mea de pret (pana in 6200 E), fie ea din mult laudatul VAG.
Iar distantele scurte din oras de care am mentionat sunt cauzate de mersul/intorsul de la serviciu (care este undeva la 3 km de casa), unde stau cel putin 8-9 ore. Totodata, nu obisnuiesc sa stau in w-end-uri, astfel incat ajung la un 25.000 Km/an facuti. Trebuie sa recunosc ca nu sunt foarte tehnic de felul meu si nici nu m-am interesat ce inseamna cu adevarat FAP (stiam ca e un dispozitiv care are legatura cu noxele - punct.). Oricum, cu micile ciudatenii pe care le are masina asta, mie tot imi place. In curand, dupa ce o spal, o sa-i fac si o poza sa v-o arat, mai ales ca nu am mai vz. inca una la fel (culoarea e un albastru destul de deschis - am vz pe c2-uri si c1-uri).
Inca odata multumesc.
Rica
Marca si model masina: ....

Mesaj de Rica »

Daca faci drumuri mai lungi saptamanl este ok pentru regenerarea FAP-ului.
Daca nu iti recomand sa iesi pe autostrada si faci un 30-40 km sa isi faca regenerarea.
Asteptam pozele.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Asgard scrie:@mituc Mea culpa, nu am fost suficient de explicit, si am vazut asta dupa ce nu mai putea edita textul. In cazul meu nu este vorba de o incalzire auxiliara, ci de un preincalzitor ( tot un schimbator de caldura este asa cum am zis ) in care schimbul de caldura este intre aerul comprimat si o parte a agentului de racire, care agent mai departe incalzeste uleiul.
Interesant. E montat aftermarket sau de fabrica? Daca e aftermarket atunci cum se cheama acel disozitiv si de unde l-ai achizitionat?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
ClubC4

Mesaj de ClubC4 »

Va rog sa ramaneti ontopic!
Discutiile , de altfel interesante pot face parte dintr-un alt topic !
Asgard
Marca si model masina: PGT 607

Mesaj de Asgard »

Ok, o sa discutam numai de consumuri, dar mai intai sa-i raspund lui mituc: este pus din fabrica pe motorul de 2.2 HDi. Nu s-a intalnit de la lansarea aceastui motor in 2001 ci a fost adaugat ulterior de catre fabrica. Din pacate am intalnit caz in care preincalzitorul s-a spart, pt ca este tub in tub, si a ajuns lichid de racire in admisie, asa ca monitorizez destul de des nivelul de antigel, oricum urmaresc in permanenta nivelul fluidelor din masina.
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

@foxbat, nu ::P
citronel zice sa-l schimb la 30k, astia de la reprezentanta au concluzionat ca trebuie la 20k. Cica e "conditiuni grele" :) nu am completat 1 gram in cei 100k.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

Esti sigur ?
Stiam ca pt motoarele 1.6 hdi schimbul normal e la 20k , iar in conditii grele la 15k
si pt 2.0 hdi e normal la 30k si conditii grele 20k :roll:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
mituc

Mesaj de mituc »

30k poate doar la utilitarele care fac preponderent drumuri lungi in afara localitatilor. Daca te invirti mult prin oras dupa 7-8k km nu mai ai ce face cu uleiul.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
ingfrancisc

Mesaj de ingfrancisc »

sunt sigur, a fost prima discutie cand ei cand mi-au prezentat masina, inainte sa ies cu ea din showroom. Atunci m-au "convins" sa bifez in fisa aia ca accept revizia la 20k, ca daca merg preponderent in oras ar fi conditii grele. Daca mi-as cumpara eu uleiul din real/metro sau www nici eu nu l-as tine mai mult de 10k. E totusi ulei sintetic de ultima generatie (ineo), total recomanda schimbul intre 30-50k!
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

Uleiul ca uleiul , dar ce faci cu filtrul de aer si polen ? ca alea indiferent unde esti in Ro sunt in conditii grele :)
LE: chiar si cel de combustibil
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
mituc

Mesaj de mituc »

Ala de aer daca se imbicseste nu mai trage masina cum ar trebui, desi la fitiit prin oras s-ar putea sa nu simti vreo diferenta. Insa daca uleiul se varzuieste segmentii, cuzinetii si ce ai la valve (tacheti sau culbutori, in functie de motor si generatie) merg fier pe fier.

ingfrancisc

Mesaj de ingfrancisc »

alea de aer/polen le schimb si eu intre revizii, fara sa tin cont de kilometri, ori la iesirea din iarna, ori daca ma nimeresc pe la reprezentanta si au timp/loc sa faca treaba cat stau la o cafea. Ala de motorina doar se purjeaza, se inlocuieste la 40k (la mine pica la 2 revizii). La 2.0 hdi se schimba la 20k, e alt tip si e mult mai ieftin decat asta pentru 1.6.
foxbat
Marca si model masina: C4 Coupe, 1.6 Hdi, no FAP
Numar Inmatriculare: FOX

Mesaj de foxbat »

revizia de 10.k ( filtre, ulei etc)
mers la consum pe autostrada , + sate , national.
v max 110. consum mediu 3.2 l

consum la 90 - 95 km /h, repet,cu toate consumabilele prospate schimbate, masina cu o persoana, putein bagaje, plin - plin ca metoda de calcul, cauciucuri pirelli iarna, pe autostrada, 2.8l /100 km

km masinii - 114.000, hdi, 110 Cp, fara fap (din fabrica )
deci, daac " vrei" ,se poate,
Vladone
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe Facelift, 1.6 HDI 90 HP (noFAP)
Numar Inmatriculare: AG 04 JAD

Mesaj de Vladone »

Eu am fost vineri Bucuresti-Cheia (Prahova)-Bucuresti si am mers alert, ca sa nu mai zic ca am prins aglomeratie, trafic, serpetine.

Consum 4.7% I love HDI, baby ! :)

In schimb, strict in Bucuresti si in aglomeratie full, distante de cativa km, consumul sta pe la 8.5%. Urmeaza sa mai bag vreo 3-4 bonuri pe spritmonitor.de si sa calculez prin metoda plin-plin sa vedem daca minte CB-ul.
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”