Offtopic Room !

Discutii despre orice va taie capul
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Re: Offtopic Room !

Mesaj de mituc »

Aha, deci totul se reduce la consum. Economia de consum sta exclusiv in piciorul drept daca vorbim de acelasi motor. Dar PSA vine inca odata in ajutorul soferilor de duminica si le da motorul de 150cp detunat la 125. Bravo PSA, acum va puteti dezbraca in public.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Mesaj de emicald »

Victor.VR scrie:Pai eu de asta am si intrebat. Am vazut ca pe 308 are vmax 202 si 0-100 cam 10 si ceva.

Deci de asta nu imi explicam de ce au pus turbo si diferenta e atat de mica.
Eu am vazut pe un site ca are 8.9 secunde 0-100.

Motorul asta nu pare sa aiba noima, intr-adevar, oricum nu cred ca se va vinde in Romania. De fapt, o justificare poate sa aiba, cuplul bun de jos in ture, incomparabil mai bun decit cel fara "melcisor".
Dar cred ca e mai degraba de tranzitie pina scot la anul motoarele de 1.2 cu 110 si 130 cp. Probabil au ramas cu multe blocuri de 1.6 in stoc dupa ce s-au certat cu BMW si le folosesc asa mai putin "intepate" ca sa evite problemele, si piata pentru ele o fi in Franta.
Daca stau sa ma gindesc, Mazda 3 are 120 de cai din skyactivul lor de 2 litri, deci caii aia nu sint relevanti, poa' sa fie doar o chestie de gust. Si oricum, ce zice mituc, poti sa-l minaresti pe asta turbo fara mari eforturi ca sa obtii mult mai mult.
C4
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Mazda 3 G120 are 120cp de la 4000 la 6000rpm. Probabil ceva de genul asta au facut si cei de la PSA, au bagat cuplu mare jos sub 2000 iar de pe la 4000 la 6000 motorul face in continuu 120-125cp.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Asgard
Marca si model masina: PGT 607

Mesaj de Asgard »

Intr-adevar aceasta motorizare poate fi creata pt un consum mai scazut si asa cum am mai zis poate fi adresata unor piete unde impozitul este calculat si-n functie de caii putere de sub capota.
Referitor la tuning, pt ca intre timp vad ca si blocul motor, arborele cotit sunt la fel si m-am oprit pt ca imi este clar ca este fix acelasi motor, poti sa-l urci la fel ca si pe cel de 150.
Pe de alta parte este si marketing, si pana la urma nu-i rau ca un constructor are in oferta mai multe motorizari, chit ca sunt acelasi motore dar in diferite versiuni de putere.
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

@Aiurica ds3R are 200 de cai si rczR are 270 ...
@Asgard , daca C5`ul ala 2.2 hdi de 204 cai nu se comercializeaza in RO e ca si cum nu ar exista , ca nu cred ca isi da vre`unu comanda de masina noua in Franta , Germania sau pe unde s`o mai gasi ...
Citroen am impresia ca a mai facut o magarie d`asta , si anume la primul model C4 , exista 2.0 benzina de 140 de cai , o raritate pe la noi , probabil ca la fel , nu se comercializa in RO
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

alex82 scrie: Citroen am impresia ca a mai facut o magarie d`asta , si anume la primul model C4 , exista 2.0 benzina de 140 de cai
Nu cred ca se poate numi magarie ci mai degraba strategie de marketing. Vand si ei in functie de piata. Cati si-ar fi luat C4 cu 2 litri benzina de 140cp? E o raritate oriunde in lume, deci au avut dreptate, nu se cauta asa ceva. Cine a vrut putere si-a luat 2 litri si 170 de cai. Cine a vrut putere si economie si-a luat 2.0hdi 140cp, asadar motorul care zici tu e cam in plus, se si vede de ce.
alex82 scrie:@Aiurica ds3R are 200 de cai si rczR are 270 ...
DS3R o fi el R dar tot nu e extraordinar. Face suta in 6.9sec, exista o droaie de masini la fel de rapide care nu costa atat de mult.
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

Atata timp , cat eu ca si clinet nu pot cumpara o motorizare , care in alte tari exista se numeste magarie :!: Nu te pune nimeni sa ai motorizarea aia pe stoc , ci doar sa pot face comada , cum comanda se face la orice masina care nu esita in showroom sau parcul auto al dealer`ului respectiv ... Tu chiar crezi ca fiecare dealer avea C4 2.0 benzina 177 de cai in curte ?? Iti garantez ca nu , dar totusi puteai sa`l cumperi .
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
emicald

Mesaj de emicald »

catalin4u24 scrie:
alex82 scrie: ...
DS3R o fi el R dar tot nu e extraordinar. Face suta in 6.9sec, exista o droaie de masini la fel de rapide care nu costa atat de mult.
Motorul ala benzina 2.0 de 140 de cai venea numai cu cutie automata (nu sensodrive).

M-am dat eu o tura cu DS3R, mi s-a parut o fiara, extraordinar. E foarte scump, intr-adevar, dar e foarte tare.
C4
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Ca tot vorbiti de alte tari..astazi am vazut un C4 Aircross, cu numere de spania. Foarte misto arata masina!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

emicald scrie:M-am dat eu o tura cu DS3R, mi s-a parut o fiara, extraordinar. E foarte scump, intr-adevar, dar e foarte tare.
Si crezi ca un Clio RS e mai prejos? Cu siguranta e mai prejos ca si aspect, calitatea materialelor dar pe un circuit sigur se bate cot la cot. Si Clio RS vine si cu 4 usi ;)
emicald

Mesaj de emicald »

catalin4u24 scrie:
emicald scrie:M-am dat eu o tura cu DS3R, mi s-a parut o fiara, extraordinar. E foarte scump, intr-adevar, dar e foarte tare.
Si crezi ca un Clio RS e mai prejos? Cu siguranta e mai prejos ca si aspect, calitatea materialelor dar pe un circuit sigur se bate cot la cot. Si Clio RS vine si cu 4 usi ;)
Corect. :) cu Clio RS nu m-am dat, dar din ce am citit este beton (cel putin generatia veche, asta noua cica are cutia de rahat).
Dar mai am un singur argument: DSR WRC exista, Clio WRC nu. :)

Si apropo de 4 usi: am fost azi sa-mi pun rotile de iarna (merci Mugurel :hi ) si m-am uitat la un Elysee: are un spatiu extrem de generos inauntru masina aia. Si portbagajul e mare, dar deschiderea e mica (ca la toate sedanurile). Sa vedem ce-o face la anul in WTCC.
C4
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Motorul 1.6 thp 125 cp cred ca a inlocuit vti-ul de 120 cp.
Da, vti-ul este in regula pentru 1.6 16v aspirat privind cuplul dezvoltat - 140 nm de la 2000 rpm pana la 6000 rpm unde se taie injectia, cu varf de 160 nm la mijloc - insa motorul supra-alimentat ramane optiunea de ales.

Agreez faptul ca au renuntat la aspirat dar nu vad sensul unui motor 1.6 thp de 125 cp. Da pentru 1.2 thp de 110 - 120 cp, dar 1.6 thp lasa-l pentru 150 cp in sus.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

sensul e unul simplu :) : sa aiba si 1.6-le ceva cuplu la turatii joase in paralel cu reducerea emisiilor. Daca nu ma insel la asta de 125 cp codoiul e in jur de 130g. Cred ca astazi e cel mai curat din lume! (din clasa c) In plus e si chestie de marketing, multe tari din EU ofera bani frumosi sa-ti schimbi masina cu una noua, sume care cresc considerabil in functie de cat de mic e codoiu!
Eu presupun ca la inceput asta o sa fie cel mai vandut motor pe benzina, iar pe sfarsit de 214-2015 cel in trei cilindrii.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
Ediz
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i
Mercedes C200 Kompressor
Numar Inmatriculare: Ct 07 WOA / CT 90 ESE

Mesaj de Ediz »

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -pole.html" onclick="window.open(this.href);return false;

RIP Paul Walker :( !!
C4
C200K
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

mda, pacat de el.. :hi
am observat ca pilotii astia de curse sunt periculosi rau in traficul urban, pe strazi...
se cred pe circuit .... #-o
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”