Schimb antigel 1.6i

Scrie răspuns
coldwish
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i, 16V

Schimb antigel 1.6i

Mesaj de coldwish »

Masinuta nu a petrecut nici o iarna in Romanica si m-am gandit ca ar fi bine sa ii schimb antigelul. Cel pe care il am in masina este de culoare roz iar cei de la reprezentanta mi-au recomandat sa pun G12. Asa ca am achizitionat antigel concentrat G12 XT Antifreeze D fabricat in Cehia. Intrebarea mea este: a mai folosit careva? Este ok?
coldwish

Re: Schimb antigel 1.6i

Mesaj de coldwish »

Cati litri de lichid intra in total? sunt suficienti 3 litri de antigel si 4 litri de apa demineralizata? :) Multumesc!
sorinel0310
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
Numar Inmatriculare: B *** SXN

Mesaj de sorinel0310 »

Eu cand am schimbat antigelul, am pus 4 litri de antigel Total si restul (parca 2L sau ceva de genul) de apa distilata.
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Imagine

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Îți ajung, intra undeva la 6 litri și un pic, doar ca recomandarea mea este sa pui 50/50.
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
coldwish

Mesaj de coldwish »

Am fost la service si s-a intamplat un lucru ciudat.... Au desfacut baietii ambele furtune din partea de jos a radiatorului dar a curs foarte putin lichid de racire....cred ca in jur de 1.5 -2 litri ... am luat degeaba 3 litri de antigel si 4 litri de apa... mi-au pus apoi 2 litri de antigel si atat...:/ este normal sau nu au stiut ei ce sa faca? :/
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

La mine au folosit tot ce aveam, adica 3 l antigel cu 3 l de apa distilata, eventual au si adaugat nu mai stiu. Ideea este ca mi-au golit toate bidoanele cumparate.
Ce-i drept am fost si la un service "privat" unde se intra pe baza de recomandare, lux etc.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
Rica
Marca si model masina: ....

Mesaj de Rica »

coldwish scrie:Am fost la service si s-a intamplat un lucru ciudat.... Au desfacut baietii ambele furtune din partea de jos a radiatorului dar a curs foarte putin lichid de racire....cred ca in jur de 1.5 -2 litri ... am luat degeaba 3 litri de antigel si 4 litri de apa... mi-au pus apoi 2 litri de antigel si atat...:/ este normal sau nu au stiut ei ce sa faca? :/
poi nu prea e normal.
Trebuia sa desfaca si suruburile de golire de pe radiator si de bloc motor si capacul la radiator sa goleasca instalatia complet.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Nu ți-am aerisit instalația și nu au desfăcut bușonul de la radiatorul de sub bord, din acest motiv a curs doar apa din radiatorul din fata nu și din circuit și din celalalt.
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
sorinel0310
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
Numar Inmatriculare: B *** SXN

Mesaj de sorinel0310 »

coldwish scrie:Am fost la service si s-a intamplat un lucru ciudat.... Au desfacut baietii ambele furtune din partea de jos a radiatorului dar a curs foarte putin lichid de racire....cred ca in jur de 1.5 -2 litri ... am luat degeaba 3 litri de antigel si 4 litri de apa... mi-au pus apoi 2 litri de antigel si atat...:/ este normal sau nu au stiut ei ce sa faca? :/
Ce cretini...unde ai gasit service-ul asta? Sa il evitam si noi...
Deci nu ti-au scos decat agentul de racire din radiator...mai aveai cel putin 4L pe instalatie, motor, etc.

Ti-au irosit 2L de antigel. Trebuie sa te duci sa cumperi din nou inca 2L de antigel, sa mergi la cineva care stie sa iti faca treaba ca lumea, sa scoata totul de pe instalatie...si sa iti puna antigelul si apa distalata noua.
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Imagine

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
coldwish

Mesaj de coldwish »

mda...este un service no name de aici din Alba Iulia...De obicei ma duc la reprezentanta la Medias ca in Alba nu avem, dar am considerat ca pentru un schimb de antigel nu-i nevoie sa fac un drum pana la Medias. Oricum, chiar daca au completat cu antigel si lichidul de racire este preparat la o temperatura in jur la -30 grade, banuiesc ca nu va fi nici un fel de problema... Cel putin 1-2 ani pana cand vreau sa imi schimb distributia...
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”